|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
|
Atatürk Köşesi Büyük Beşiktaşlı Mustafa Kemal Atatürk ve Atamız Hakkında Herşey. |
| LinkBack | Seçenekler | Stil |
20-07-2006, 18:56 | #1 | ||
Tecrübe Puanı: 19 |
Atatürk'ün) En sevdiği hikayelerdenmiş. Arada kendi anlatır, arada başkasına anlattırır, hep gülermiş. (F. R. ATAY) Yeşilaycı bir profesör bir konferans veriyor. Bir ara dinleyicilere Sormus: "Bir eşegin önüne iki kova koysanız. Biri su dolu, biri rakı. Hangisini içer?" Cevabı kendi veriyor: "Tabii suyu." Gene bitirmiyor soruyor: "Neden?" Arkadan bir bekri söz alıyor. Yüksek sesle cevaplıyor. "Eşekliğinden." Atatürk bu cevaba bayılıyor. Gülüyor, gülüyor. Bir akşam Orman çiftliğinde yanında erkanı, açık havada oturuyorlar. Rakılarını yudumluyorlar. Biraz ilerde 15-16 yaşlarında bir çiftçi çocuk çalışıyor. Atatürk el edip, çağırıyor. Soruyor: "Söyle çocuk: Bir eşegin önüne iki kova koysan. Biri rakı dolu, biri su. Hangisini Icer?" Anadolu tosunu yutkunuyor. Bakıyor. Gazi Paşa Hazretlerinin ve yanındaki Muhterem zevatın önünde rakı kadehleri. Devletin en büyükleri...Esas vaziyetine geçiyor: "Rakıyı kumandanım!" Atatürk kahkahayı basıyor. Herkes şaşkın. Ata onlara dönüyor. Muzip: "Aman beyler! Neden diye sormayın İşte kendisiyle barışık bir lider,, kimseyle kavgalı değil.. Kendi kendini eleştirebiliyor.diktatör hiç değil...) Büyüklük buna derler.. Kendinle barışık değil vede eleştiriyi kaldıramayacaksan lider/yönetici olmayacaksın...
__________________ KARGALAR SÜRÜYLE KARTALLAR YANLIZ UÇAR... | ||
|
20-07-2006, 19:47 | #2 | ||
Tecrübe Puanı: 19 | atatürk ile söyleşi yapmaya gelen yabancı bir bayan muhabir söyleşinin sonunda ATATÜRKE -sizin diktatör olduğunuz söyleniyor buna ne diyorsunuz? sorusuna ATATÜRK _gercekten diktatör olsaydım bu sorunuzdan sonra hayatta olmazdınız demiştir. | ||
21-07-2006, 09:51 | #3 | ||
Tecrübe Puanı: 37 | hehhe teşekkürler paylaşım için
__________________ Besiktas JK . | ||
02-09-2006, 10:10 | #6 | ||
Tecrübe Puanı: 37 | teşekkürler....
__________________ Besiktas JK . | ||
08-10-2006, 20:42 | #8 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Tecrübe Puanı: 34 | teşşkrler güslmişşş..
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
08-10-2006, 20:45 | #9 | ||
Beş-U-ktaş Üyelik tarihi: Jul 2006
Tecrübe Puanı: 22 | | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |