![]() |
Atatürk Hakkında İlginç Bilgiler Atatürk hakkında aşağıdakilerden hangisini biliyorsunuz? *Atatürk`ün dünyada `başöğretmen` sıfatlı tek lider olduğunu *Bir geometri kitabı yazdığını. Üçgen, açı, dikdörtgen gibi ve 48 tane geometri teriminin (Türkçe) isim babasını bu yazdığı kitapla bizzat Mustafa Kemal olduğunu *Yıl 1938, General McArthur'un en zor, en problemli, en buhranlı dönemi. Birden çok sıkılır ve yanında duran yüz yirmiden fazla kişiye döner ve aynen şöyle der: "Şu anda hiçbirinizi değil, büyük istidadı ile Mustafa Kemal'i görmek için neler vermezdim" *Yıl 1938, Ata`nın ölümünde Tahran gazetesinde yayınlanan bir şiir`den alıntı : "Allah bir ülkeye yardım etmek isterse onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir" *Norveççe`de `Atatürk gibi olmak` diye bir deyim olduğunu *Atatürk çiçeği`nin adını, çiçeği bulan Wanderbit Üniversitesi profesörlerinden doktor Kirk Landın`in koyduğunu ve bu çiçeğin tüm dünyada bu isimle üretilip satıldığını *Mimber` adında bir gazete çıkarttığını ve 52 sayı yayımlanan gazetede ilk defa sansür kelimesi geçtiğini *Yıl 1996, Haiti Cumhurbaşkanı vasiyetinde mezar taşına yazılmasını istediği metni bırakmıştır. Diyor ki: "Bütün ömrüm boyunca Türkiye'nin lideri Mustafa Kemal Atatürk'ü anlamış ve uygulamış olmaktan dolayı mutlu öldüm" *Yıl 2005, Amerika'nın en ünlü ekonomistlerinden birisi olan Mr. Johns`un önerisi "Türkiye ekonomiyle savaşta bir tek Atatürk' ü örnek alsın yeter" *Yıl 2000, ABD Başkanı`nın milenyum mesajından bir alıntı : "Bugün milenyumun hiç şüphe yoktur ki tek devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk' tür. Çünkü o yılın değil asrın lideri olabilmeyi başarmış tek liderdir" |
O tartişmasız,son yüzyılın en önemli lideridir..Onunla hesabı olanlarıda gördük..Sültanahmet meydanında Ahmedinejad a cilve yapıyorlardı...Atatürk'le,Atatürk ilke devrimleri ile hesabı olanlar şunu çok iyi bilmelidirler ki bu ülke Ata'sını ve toprağını kimseye yem etmez, ettirmez..canı pahasına bile olsa. İrfan Kayahan ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- "BENİM NAÇİZ VÜCUDUM ELBET BİRGÜN TOPRAK OLACAKTIR,ANCAK TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLELEBET PAYİDAR KALACAKTIR" M.Kemal Atatürk |
tartışmasız dünyanın en büyük liderlerinden biri |
teşekkürler... |
teşekkürler paylaşım için.. evet o yüzyılın tartışmasız en akıllı en büyük lideri... |
http://img155.imageshack.us/img155/3...rakiub8ym3.jpgatamızın izindeyiz:D:D |
Türkiye`de Saat: 14:20 . |