![]() |
saoL bilmiyoduk..! |
Gaziantep Atamızın gazi olmasından dolayı herhalde ama gerçek doğum yeri varken ne diye fantazi kurulmuş pek anlamadım.. |
Kardes paylastigin icin cok saol deneme yaptim böyle bisi yok diyor |
tşekkurler bilgi içinn... |
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün T.C. Kimlik Numarası T.C. Kimlik No Sorgulama Bilgileri İL......................: GAZİANTEP İLÇE..................: ŞAHİNBEY ADI....................: GAZİ MUSTAFA KEMAL SOYADI..............: ATATÜRK BABA ADI...........: ALİ RIZA BEY ANNE ADI...........: ZÜBEYDE HANIM DOĞUM TARİHİ...: 1881 CİNSİYETİ..........: ERKEK T.C. Kimlik No Sorgulama Sonuçları: T.C. Kimlik No: 10000000146 İl: GAZİANTEP İlçe: ŞAHİNBEY Adı: GAZİ MUSTAFA KEMAL Soyadı:ATATÜRK Mahalle / Köy:BEY Baba Adı:ALİ RIZA BEY Cilt No: 10 Anne Adı: ZÜBEYDE HANIM Aile Sıra No: 44 Doğum Yılı:1881 Birey Sıra No: 1 Cinsiyeti: Erkek |
Teşekkürler... |
niye antep e kayıtlı ki ? bizim kitaplarda dergilerde gördüğümüz kimlikler yalandı o zaman... |
Arkadaşlar Atatürk memur çocuğu olarak selanik doğma büyümedir.Esas nüfus Kayıt yeri İstanbul dur.Cumhuriyet döneminde Ankara çankaya ilçesine gelmiştir.Daha sonra Antep iline gazilik ünvanı verilince Gaziantep encümen kararı ile atatürkü fahri hemşerilik verip Antep nüfus kayıtlarına eklemişlerdir. Bu Yazdıklarım tahmin veya fikir değil ben nüfus biriminde çalışıyorum bizdeki resmi devlet kayıtlarına görü bu açıklamayı yapmak ve arkadaşlarımı bilgilendirmeyi uygun gördüm. Atatürkün türkiyede 3 ilde nüfus kaydı vardır 1-İstanbul 2-Ankaraya nakil 3-Gaziantep(Sonradan kayıt) Alıntı |
Türkiye`de Saat: 03:47 . |