Karabük'e attığı gollerle yeniden doğan Mert Nobre, FANATİK'e konuştu:  “Üzerimde büyük baskı vardı. Ancak Karabük maçında her şey uçtu,  gitti... Ankaragücü maçında forma giyersem, söz veriyorum yine golümü  atarım. Çok kötü günler geçirdim, yedek kaldım. Bu sıkıntıları aşıp,  ayağa kalktım 
ve 2 gol attım. Eğer yine yedek kalırsam, gerçekten yıkılırım.”  

Uzun  süren suskunluğunu Karabük’te attığı iki kritik golle noktalayan Mert  Nobre, Ankaragücü maçında hocası Bernd Schuster’den forma istedi.  Sambacı, “Üzerimde gerçekten büyük bir yük vardı. Ancak Karabük  karşılaşmasıyla birlikte omuzlarımdaki yük uçtu, gitti... İnanılmaz  motivasyona sahibim, moralim yerinde. Kendime güveniyorum. Ankaragücü  karşılaşmasında, taraftarımızın önünde forma giymek ve gol atmak  istiyorum. 
Bu  sezon çok önemli golcülere ve yaratıcı oyunculara sahibiz.  Şampiyonluğun en büyük adayı olduğumuzu göstermemiz gerekiyor” diye  konuştu. 
Çocuğunun hastalığının yanı sıra, futbol yaşamında da sıkıntılı günleri  geride bıraktığını itiraf eden Nobre, sözlerini şöyle tamamladı: Elbette  son karar hocamızın. Ona saygı duymaktan başka şansımız yok.  Gönderileceğim söyleniyordu, yeni golcü transfer edileceği açıklanmıştı.  Ancak elimden gelenin en iyisini yaptım ve Karabükspor maçında 2 
gol  attım. Ankaragücü karşılaşmasında oynamazsam, sanırım yapacak bir şey  yok diye düşünmeye başlarım. Bazen profesyonellik herşeyin önüne  geçmiyor. Sonuçta hepimiz insanız ve beklentilerimiz var...   
Orhan Yıldırım   "Oynarsam atarım, oynamazsam biterim" - www.fanatik.com.tr