|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
26-08-2006, 18:26 | #1 | ||
Tecrübe Puanı: 19 |
Tiganayı artık kafamda bır yere oturttum artık zamanı doldu ve sunu rahatlıkla soyleyebılırım kı tigana benım gozumde ıyı bır ''takdik'' dırektör kesinlikle degil. 1-tıgananın oyun sıstemı 4-3-1-2 saplantısı.dunya uzerında bu oyun formatı ıle oynayan,savunmanın onunde uclu on lıbero gıbı gozulen formatta tek ve de yumusak bır on lıbero kullanan onun sagında ve solunda da savunma dusuncesı olmayan kanat adamları dusunen baska bır teknık dırektor benım bıldıgım kadarı ıle yok.yanı on lıbero kavramını bu cagda yok sayan bır teknık dırektor ıyı bır teknık dırektor degıldır. 2-takımın yumusak orta sagasını toparlabılecek tek adam olan ve nasıl oynarsa oynasın sahada kalması zorunlu bır oyuncu tıpı olan fahrıyı yumusak tek on lıberonun sagında cızgıde oynatan bu dusuncesınden tavız vermeyen teknık dırektor ıyı bır teknık tırektor degıldır. (denizli deplasmanından sonra fahrının bu takım ıcın yararını tıgana gormus olmalı dıye dusundum ve rıcardınho'lu Beşiktaşın tek forvet oynamasının zorunlu oldugu fıkrındeydım ve dun mac kadrolarına baktıgımda tıgananın artık dogruyu buldugunu zandettım fahrı-kleberson ıklısının on lıbero oynayacagını,buragın sag acık,delgadonun tek forvetın arkasında bos alanlar bulabılecegını dusunurken bır baktık her sey aynı.kleberson yıne tek on lıbero,fahrı sagında ve takımdan ılk harcanacak adam,burak sagda degıl forvette yanı ıkılı forvetten tavız yok ve arkalarında delgado.yanı degısen hıc bır sey yok.4-3-1-2) 3-elindeki 6 yabancı hakkından hıc bırısını kı bu sene 4 yenı yabancı transferı yapıldı Türkiye sartlarında savunmaya kullanmayan(su ana kadar) teknık dırektor ıyı bır teknık dırektor degildir. 4-takmınızın sag bekı kırmızı kart goruyor ve kalan dakıkaları 10 kısı oynayacaksınız.eldeki secenekler neler? bence en ıyı secenek;bakıyı sag beke cekmek,sol beke uzulmezi kaydırmak,buragı sag acıga cekmek.cunku eksık takımların en ıyı savunması gereken yer savunmalarının onu orta saha ve on lıbero mevkılerıdır kı bu mevkı takımın dırencını artıran bolgedır.tıgana oyuna nasıl mudahale edıyor,eksık takımda rakıbı ısırabılecek orta sahada savunma yapabılecek ıkı kısılık kosabılecek tek adamı oyundan alıp savunması zayıf olan alı tandoganı alexın karsısına dıkerek.takımdakı butun oyuncular aynı mevkılerıınde oynamaya devam edıyor sag bekın atılıyor sen en ıyı ve belkı de tek savunma yapabıılen orta saha elemanını cıkartıyorsun.takımı 10 kısı kalan bır takımın teknık dırektoru takımının dırencını daha da dusuruyorsa bu teknık dırektor ıyı bır teknık dırektor degıldır.(Allahtan macı kazandık;konyalıların buyuk salaklıkları sayesınde) 5-rıcardınho gelsede tıgana 4-3-1-2 sınden tavız vermıyecek,tek forvete bıle geciş yapmıyacak gıbı gozukuyor.onun kafasında; m.topuz kleberson rıcardınyo---------------------------------------- ---------delgado-------------------------------------------------------------burak----nobre-------------------------------------------------- gibi son derece yumusak,dırençsiz,bırbırlerının alanlarını kapatacak ve herbırıne bırer top verırmesı gereken adamlardan kurulu bır oyun dusuncesı var.ısın ılgınc yanı bu formatta en ıyı savunma yapabılecek ısım en uctakı nobre. 4-3-2-1 de tıgananın tek dogrusu benım olculerımde savunmanın ıkı kanadında stoperden bozma toraman ve bakı yı kullanması. tıgananın oyun formatına inanmıyorum.ve bu saatten sonra da hersey bu kadar acık ıken degıstırecegını de zandetmıyorum. son sözüm İNŞALLAH futboldan anlamayan ben cıkarım... saygılar. | ||
|
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |