Alıntı:
karacat´isimli üyeden Alıntı
ben takımı beğendim;
oynadığımız takımlar fransa 1.liginin güçlü takımlarıydı son maçta gördüm ki bize karşı kolay hücum edemiyorlar nedeni forvetten başlayan press ve yapılan alan savunması eh fenada yapmıyoruz .Tigana nın kurmak istediği sistemin ipuçlarını farketmeye başladım ; dar alanda hızlı ve kısa paslaşmalar , hızlı hücum , üçgenler , rakip hücumda iken topluca kademeli alan savunması hangilerini iyi yapıyoruz alan savunmasını daha hücum edemiyoruz tabi sistem bir alışkanlıktır yavaş yavaş oturduğunu görüyoruz ki son maçlardada gol pozisyonlarına girmeye başladık iyi bir gelişme
defansta problem olmadığını düşünüyorum esas problem orta saha kleb sağ ve sol yanında oynayacak futbolcularda burak ve yeni gelecek sol orta yerlerini benimserlerse daha çok hücum yapacağımız kesin 4 gün önceki takımhakkında olumsuz düşüncelerim yerini umut dolu düşüncelere bıraktı ben bu maçta biraz A.C . Milan kokusu ve kalitesi aldım (daha hızlı oynayamamıza rağmen) ayrıca kimse bu sistemde kanat organizasyonları beklemesin o daum un sistemi idi bu sistemde bu tip varyasyonlar yok 4-3-1-2- tam bir tuzağa düşürme sistemidir .( milanın maçlarını hatırlarsanız daha kolay anlaşılır ) eğer bol kanat organizasyonu istiyorsak daum u geri getirmeliyiz 4-4-1-1 |
Bu sistemi ben de gordum ve yazimda zaten var, ama bence 2 buyuk sorun var o zaman:
1 Onliberomuz yeterince kaliteli degil. Hadi tamam Pirlo gibi bir oyun kurucumuz var orta sahada(Kleberson), ama savunmayi rahatlaran ve herkese destek olan Gattuso'muz yok, en buyuk eksik bu, gorduk ki rakip hizli geldiginde hic kimse orta alandan savunmaya donmuyor ve savunma yalniz kaliyor ve cok kolay acik veriyor, Ziani perisan etti bizi.
2 Nobre.... Kanatsiz oynayacaksak ki kadroya bakildiginda normaldir, Nobre niye alindi o zaman? Sirf duran top icin mi yoksa oyun sikistiginda sagdan-soldan mecburiyetten gelecek ortalar icin mi?