![]() |
Türkçe harflerle yazmak utanç vericimi DİKKATİMİ SON ZAMANLARDA BİR KONU ÇEKMEYE BAŞLADI. BAZI KİŞİLER NEDENSE "V" HARFİ YERİNE "W" KULLANMAKTALAR. BEYLER ,BAYANLAR;TÜRKCEMİZDE "W" HARFİ YOKTUR. TÜRK DİLİ VE HARFLERİNDEN UTANIYORMUSUNUZDA YABANCI HARFLERLE DÜŞÜNCELERİNİZİ İFADE ETMEYE KALKIYORSUNUZ. ÖZENTİYİ BIRAKIN VE YAZARKEN TÜRKCE HARFLERİ KULLANMAYA ARTIK ÖZEN GÖSTERİN LÜTFEN. BU SİTE İÇİNDEDE ÖZELLİKLE "W" VE "Q" HARFİNİ KULLANAN ARKADAŞLAR KENDİNİZİ BİLİRSİNİZ,LÜTFEN ÖZÜNÜZE DÖNÜN ARTIK. DİLİMİZİ VE YAZIMIZI BOZMAYIN.BUNLAR KÜLTÜREL AŞAĞILIK DUYGUSUNUN BELİRTİSİDİR. |
w harfini kullananlardan biri benim . sadece laf olsun diye kullanıyordum .. bundan sonra kullanmam. Ayrıca Türklüğümle ve Türkçemle de gurur duyuyorum. dedim ya maksat muhabbet olsun diye kullanıyordum. Artık kullanmam. |
Alıntı:
|
işte beşiktaşlı farkı bu doğru soyluyon kardeş bende bazen farkında olmadan kullanıyom ama biz beşiktaşlılar olarak bu konunun üzerinde duralım hiç değilse kendi aramızda türkçemizi bozmadan kullanalım LÜTFEN... |
ben sadece ''v'' leri ''w'' olarak kullanıoyorum,fakat bunuda çok abarttığınızı düşünüyorum,ne olmuş yani onun yerine diğerini kullanırsak,biz herkezden çok Türküz,bununla Türkçeyi bozmuş olmuyoruz,fazla üzerinde durmak gereksiz bence,zaten el alışkanlığı oldu bende bu saatten sonrada değişmez sanırım.paylaşmanızda güzel ama belki değişenler olacaktır.bu benim fikrimdi sadece. |
Bu konuya hassasiyet gösteren tüm arkadaşlarımı yürekten kutluyorum. Sağolun Dostlarım Bizler gibi düşünenler var oldukca; Hiç bir güç;Binbir türlü aşağılık oyunlar yapsada,bizim birliğimizi bozamayacaklardır. Bu ülkenin yıldızı daima parlayacaktır. |
walla bnde v'ye w q'ye ise g kullaniyorum nasil degistirecegim boyle yazarsak ne olcak w yazsak ne olacak :D:D |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
TÜRK HARFLERİNİN KABUL VE TATBİKİ HAKKINDA KANUN Kanun Numurası : 1353 Kabul Tarihi : 1/11/1928 Yayımlandığı R.Gazete: Tarih : 3/11/1928 Sayı: 1030 Yayımlandığı Düstur : Tertip: 3 Cilt: 10 Sayfa: 3 yasasına muhalefet etmekten gerekirse ceza verdirebilir. Bakın türkce harler ve Türkcemiz ile ilgili ATATÜRK ümüzün bazı sözlerini buraya aktarıyorum.Bu konuda çok yazılacak şey var. *** Milletin çok belirgin niteliklerinden biri de dildir. Türk Milleti'ndenim diyen insan, herşeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz. ( 1931 ) (Taha Toros, Atatürk'ün Adana Seyahatleri, 1981) ***Türk Dili'nin sadeleştirilmesi, zenginleştirilmesi ve kamuoyuna bunların benimsetilmesi için her yayın vasıtasından faydalanmalıyız. Her aydın hangi konuda olursa olsun yazarken buna dikkat edebilmeli, konuşma dilimizi ise ahenkli, güzel bir hale getirmeliyiz. ( 1938 ) (Ayşe Afetinan, Atatürk ve Dil Bayramı, Atatürk'e Saygı, Dil Kurum Yayını) ***Bu millet utanmak için yaratılmış bir millet değildir; iftihar etmek için yaratılmış, tarihini iftiharla doldurmuş bir millettir. Fakat milletin yüzde sekseni okuma - yazma bilmiyorsa bu hata bizde değildir. Türk'ün seciyesini anlamayarak kafasını birtakım zincirlerle saranlardadır. Artık mazinin hatalarını kökünden temizlemek zamanındayız. Hataları düzelteceğiz. Bu hataların düzeltilmesinde bütün vatandaşların çalışmasını isterim. En nihayet bir sene, iki sene içinde bütün Türk toplumu yeni harfleri öğreneceklerdir. Milletimiz yazısıyla, kafasıyla bütün medeniyet âleminin yanında olduğunu gösterecektir. ( 1928 ) (Atatürk'ün Maarife Ait Direktifleri) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
mantıksız! ve ne alaka bu forum Beşiktaş sorunlarının tartışıldığı bir forum.Bu tip siyasi içerikli ve ipe sapa gelmez savlarla ortalığı bu şekilde politize etmenin ne anlamı var? bu tip tartışmaların yeri maalesef burası değil. lütfen bu lüzumsuz tartışmayı sürdürmeden modlardan birisi bu topiği kilitlesin? |
Alıntı:
|
Alıntı:
hiç birinizi herhangi bir şeyle itham etmiyorum.Eğer o şeklide algılandı ise sizlerden de özür dilerim. O alıntı yazılarımda ben Atatürk'ün hassasiyetini belirtmek için yazdım, ayrıca durduk yerde olmaz olmaz başınıza iş alma durumuda doğabilir diye ilk girişteki iş güzar savcı lafınıda hatırlatma amacı ile yazdım .(NOT:Belki hatırlayan olur aranızda Bir bayan şarkıcı Türk bayrağı motifli elbise yaptırıp Cumhuriyet bayramında kutlamaya katılmış ve şarkı söylemişti.Bir işgüzar savcı çıkarak o bayan şarkıcıyı Bayrak kanununa muhalefetten dava açmıştı ,bayağıda tantanası çıkmıştı.) Benim tek rica mümkün olduğunca kullanılan harflere dikkat etmeniz. Yoksa sizin kişisel düşünce ve yaşamınızın bir parçası olan (yazmak gibi)herhangi bir uygulamanıza müdehale etmek değildi. İsteyen istediği gibi davranır tabiiki. Barıştıkmı bana sitem eden arkadaşlar.:) |
Alıntı:
Yazıdığm konu nasıl siyasi ve politik içerik içeriyor anlamadım.Atatürkün düşüncelerinin neresini siyasi içerik olarak algılayabiliyorsun. Benim düşüncemi yanlış anlayanlardan veya düşüncemi yanlış ifade ettmemden dolayı istemeden bazı arkadaşlarımı üzmüşşem bir üstte onlardan özür diledim.Olayın bu şekilde değişik boyutlara taşınacağını doğrusunu isterseniz düşünmemiştim. Onlardan tekarar özür dilerim. Fakat sende yazılanı hemen politik içerik taşıyor diye damgalama ,futbol haricindeki yaşam içinde istesen de istemesende çevren politika ile çevrelenmiş durumda.Bu kadar siyasetten uzak bir yazıyı bile o anlmalara çekmen hoş değildi. Bir tek konuda haklısın. BU FORUM POLİTİKA YAPMA YERİ DEĞİL. BENDE ASLA YUKARIDAKİ YAZILARDA POLİTİKA VE SİYASİ PROPAGANDA YAPMADIM.BUNUDA BÖYLE BİL. MADEM BEŞİKTAŞ TARAFTARIYIZ BİRBİRİMİZİ KIRMAYALIM VEDE ARAMIZDA KIRGINLIĞA YER OLMASIN ANLAŞTIKMI CHE CHEN DOSTUM. :) |
bence bu tip konulara burad girmek son derece yanlış.daha önce bundan daha beter olaylar yaşadık maalesef.benim bu noktada tepkim arada doğabilecek nahoş olayları önlemek amaçlı idi. Dostum aramızda küsmek falan olmaz aynı zamanda.:) |
Alıntı:
Senden bu cevabı beklerdim..Zaman geçirmedende verdin. İşte bu ...Gerçek kardeşlik BEŞİKTAŞ KARDEŞLİĞİ :) Kendine çok iyi bak (şimdi dışarı çıkyorum sonrada görüşmek üzere.) |
Abi bazılarıda güzelim Türkçemizdeki "R" harflerini söyleyemiyor onlara ne demeli:D Hatta ben şuna inanıyorum Azize Hanım "r" harflerini söyleyebiliyormuşta, onun yerine kendi cumhuriyetinin harflerinden kullanmak istiomuş... |
Alıntı:
|
Alıntı:
BENİM DESTEĞİM SANA YETERLİ GELİRSE HERŞEYİMLE ARKANDAYIM... |
Alıntı:
|
Ben Yurtdisindayim ve cogu türk harfleri bizim klavyelerde mevcut degil. Ancak ben elimden geldigi kadar dogru yazmaya calisiyorum. Hatam olursa af ola!:) |
eyv dikkat ederiz |
! arkadaşım güzel bir konuya değinmişsin.ama bence bunun aşağılık duygusuyla falan alakası yok.varsa da çok azdır.bence en büyük etken 'w' harfinin en çok kullanılan 'a' ve 'e' ünlülerine yakın olması.insanlar artık o kadar üşengeç olmuş ki parmağını iki harf indirmek yerine direk 'w' harfine basıyo.Olayı bu kadar da abartmayalım bence.Ona bakarsak forumda yabancı kullanıcı ismi kullanan bir sürü arkadaşımız var.Onlara da mı kızalım napalım yani???Ama çözümü varsa da arkanızdayımm.sonuna kadar... |
valla haklılık payı var normal yazarken kısaltma kullanıp duruyorum :) k yerine q yazıyorum :) |
Türkiye`de Saat: 02:27 . |