![]() |
Cordoba'nın açıklaması Sezon sonunda Beşiktaş Kulübü ile sözleşmesi bitecek olan 36 yaşındaki file bekçisi, ligin son haftasında Trabzonspor ile İzmir’de yapılacak maçta oynamayacağını açıkladı. http://www.ntv.com.tr/news/231655.jpg Cordoba son haftayı beklemiyor Turkcell Süper Ligi’nde Galatasaray ile yapılan maçta son saniyelerde yediği gol nedeniyle tepki alan Beşiktaş’ın Kolombiyalı kalecisi Oscar Cordoba, Türkiye’den ayrılacağını açıkladı. İSTANBUL - Cordoba, siyah-beyazlı takımın bu akşam BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde yapacağı idman öncesi tesislerde basın toplantısı düzenleyerek, “Türkiye’den vicdanım rahat ayrılıyorum” dedi. Sezon sonunda Beşiktaş Kulübü ile sözleşmesi bitecek olan 36 yaşındaki file bekçisi, ligin son haftasında Trabzonspor ile İzmir’de yapılacak maçta oynamayacağını ve yarın, ülkesine geçmek üzere Arjantin’e gideceğini açıkladı. Kaynak:www.ntv.com.tr |
hayırlısı olsun inşallah iki taraf içinde iyi olacak bu karar.. |
Oscar verdiğin veremediğin kurtardıgın kurtaramadıgın tüm hersey için çok teşekkür ederim.Sana son mactan dolayı ne kadar kızgın bile olsam 100.yılımızdaki sampiyonlugun bas mimarlarından oldugun için yolun acık olsun diyor ömrün boyunca basarı diliyorum.. |
http://www.bjk.com.tr/tr/medya.php?adi=cordisonnn Cordoba’dan Açıklama 09.05.2006 16:46 Futbolcularımızdan Oscar Cordoba, Futbol Takımımız'ın bugünkü antrenmanı öncesinde bir basın açıklaması yaptı. Oscar Cordoba şunları söyledi: "Şu an için gerçekten çok üzgünüm. Geçtiğimiz hafta içerisinde Türkiye Kupası'nı kazandık. Böylesine bir mutluluğu doyasıya yaşadıktan sonra sizlerin karşısına bu şekilde çıkmak beni oldukça üzüyor. Ben her zaman için sahaya kazanmak için çıkan ve sahada olduğu sürecede takımım için herşeyimi veren bir oyuncuyum. Son maçımızda da her zamanki Cordoba gibiydim. Her zaman ne yapmak istiyorsam yine onu yapmaya çalıştım. Biliyorsunuz benim en büyük özelliğim ayağımla topu oyuna sokmak. Son karşılaşmamızdaki pozisyonda da topu ayağımla Sergen'e göndermek istedim. Ancak maalesef top istediğim yere gitmedi. Bugünden itibaren Beşiktaş'ta olamayacağımı biliyorum. Beşiktaş'tan bu şekilde ayrılmak istemezdim. Ancak şunun altını çizerek söylemeliyim ki bugüne kadar Beşiktaş'ın kötülüğüne olabilecek hiçbirşey yapmadım. Ben Türkiye'den vicdanım rahat ayrılıyorum. Buradan sizin aracılığınızla 4 yıl futbol oynadığım Beşiktaş Kulübü Yönetimi ve taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Herkese müteşekkirim." |
teşekkürler cordoba ... |
Şanlı mütareke basını, yine bir futbolcunun onuruyla oynadı.. Ama onur nedir ki onlar için, şeref, haysiyet namus.. Bir takım isimlerin ellerinde belgeler varmış, konuşma kayıtları varmış. Nerede peki? Beyler, vefa sizin için boza olabilir ama bizim için çok farklı şeyler ifade ediyor.. |
Şanlı mütareke basını, yine bir futbolcunun onuruyla oynadı.. Ama onur nedir ki onlar için, şeref, haysiyet namus.. Bir takım isimlerin ellerinde belgeler varmış, konuşma kayıtları varmış. Nerede peki? Beyler, vefa sizin için boza olabilir ama bizim için çok farklı şeyler ifade ediyor.. |
Turkiye'ye su ana kadar gelmis en kaliteli, en teknik kaleciyi de elimizden kacirdik. Bu adamin ayrilmasi bizim icin buyuk kayip olacak. Bir haber okudum, onun yerine dusundukleri kaleci Standard Liege'in Hirvat kalecisiymis. Isimlerini koydum yanyana, Cordoba kiyas kabul etmedi. Bir de o adama Bonservis odeyecekler.. Sampiyonlar ligi tarihinde asist sahibi (hem de 2 tane) tek kaleci olan, sirf Turkiye'de ailesi ile mutlu oldugundan sezon basinda Arsenal'e gitmeyen, tum takimda (bence) Sergen'den sonraki en teknik futbolcu olan (iddia ediyorum Cordoba'nin penalti kacirma olasiligi %0 dir) Oscar Cordoba kalmalidir.. |
bizde sana müteşekkiriz.Cordoba her ne kadarda yaptığın son maçtaki hareket zihinleri bulandırdıysada! ben son maçtaki o hareketleri sana yakıştıramıyorum. Hayırlısı olsun! |
Ağlıcam şimdi hee::( Hangi birine üzüleyim, Sergen'e mi, Okan'a mı, Cordoba'ya mı:( Kim kaldı bizde seneye Türkiye'yi tanıyacak, Beşiktaş'ta oynayacak, Beşiktaş'ı tanıyacak iskelet adamlar:(( Yazıklar olsun diyorum ve hayırlı neyse o olsun.. Ama seneye, düşünmek bile istemiyorum; şampiyon olamazsak ............................... O zaman vay halimize; bu yönetimi güle oynayamı göndericez???????? |
Sen benim için hep 1 numarasın senin gibi kaleci zor buluruz.Ama son maçın sana yakışmadı cinconlara karşı.Keşke böyle ayrılmasaydın ne diyeyim artık yolun açık olsun.GÜLE GÜLE CORDOBA |
Besiktas'ta 4 yilda 200 mac oynadiysa 2 bilemedin 3 macta sanssizlik yasamistir bu adam.. Sirf bu yuzden takimdan ayrilmasi cok gucume gidiyor benim.. |
Cok iyi bir kaleci ve adam. Yolu her zaman acik olsun! Seni hic unutmicam... |
allah yolunu açık etsin.bence çok yerinde bi karar.olan olmuş artık sedece bundan sonra beşiktaşı iyi ansın yeter. |
HİZMETİN İÇİN TEŞEKKÜRLER , LUCESCU BİR ÇAMUR ATTI TEMİZLE TEMİZLEYEBİLİRSEN... |
Cordobanin Düzenlediği Basin Toplantisinin Tamami CORDOBANIN DÜZENLEDİĞİ BASIN TOPLANTISININ TAMAMI http://www.maraton.com.tr/qHUsMbuK28...0509164509.jpg Cordoba, BJK Nevzat Demir Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, bu şekilde basının önüne çıkmaktan dolayı üzgün olduğunu belirterek, ''Bir hafta önce Fortis Türkiye Kupası'nı kazandık. Bir hafta sonra böyle bir olaydan dolayı karşınıza çıkmak üzücü'' dedi. Sahaya her zaman iyi oynamak ve kazanmak için çıktığını ifade eden Cordoba, diğer maçlarda olduğu gibi bu maçta da ileri çıktığını, sağa sola gittiğini, her zaman olduğu gibi uzun ve kısa pas attığını, yenilen ikinci gol öncesi de Sergen'e kısa pas atmak istediğini, ancak rakip oyuncunun topu aldığını kaydetti. Beşiktaş'la çalışmasının bittiğinin farkında olduğunu, bu şekilde ayrılmanın da üzücü olduğunu dile getiren Cordoba, 4 yıl boyunca burada kalmalarını sağladıkları için Beşiktaş yönetimine ve taraftara teşekkür etti. Cordoba, maçın ardından soyunma odasında kendisine tepki gösterildiği haberlerinin hatırlatılması üzerine, ''Soyunma odasında böyle bir şey olduğundan haberim yok. Kendimi çok kötü hissediyorum. Yarın antrenmana çıkıp çıkmayacağımı, son maçta oynayıp oynamayacağımı bilmiyorum'' dedi. Cordoba, maçın hemen sonrasında bazı takım arkadaşlarının kendisine gösterdiği tepki konusunda, ''Bana orada gösterilen reaksiyon hoşuma gitmedi'' dedi. Soyunma odasında bunu takım arkadaşlarına söylediğini ifade eden Cordoba, ''Onlar da birçok hata yaptı, ama ben bir şey söylemedim. Bazı arkadaşlar markaj yapmadı, bazıları gol kaçırdı, ama ben kimseye tepki göstermedim''diye konuştu. Galatasaray maçında vatandaşı Mondragon'un, maç sonrası kendisiyle ne konuştuğu sorulan Cordoba, ''Mondragon, ne hissettiğimi anladığı için, soyunma odasında daha rahat olmamı istedi'' yanıtını verdi. Kolombiyalı kaleci Oscar Cordoba, gelecekle insanların, bu maçı hatırladıklarında, ''Cordoba maçı sattı'' diye düşüneceklerini, kendisini bunun üzdüğünü söyledi. Bu konuyla ilgili, isteyenin gelip soru sorabileceğini belirten Cordoba, ''Ama belden aşağı vurmak yok. Herhangi bir şekilde, disiplin komitesi çağırmak isterse gider konuşurum, ama kapalı kapılar ardında değil'' dedi. Cordoba, ''Seni üzgün gördük. Sebebi nedir'' sorusunu ''İki yıl önce de Fenerbahçe'ye fırsat verdiğim söylendi. Beni üzen ikinci konu da bu oldu. Eğer kupa finalinde kaybetseydik, aynı şeyler söylenirdi'' diye yanıtladı. Beşiktaş'ı çok sevdiğini, ailesinin de Türkiye'de yaşamaktan mutlu olduğunu ifade eden Cordoba, aile olarak çok üzgün olduklarını söyledi. Beşiktaş Yönetim Kurulu'ndan hiç kimseyle görüşmediğini belirten Cordoba, şunları kaydetti: ''Bir yıl daha burada kalsam, maçlarda her elimden kaçırdığım top sonrası aynı şeyleri söyleyecekler. Ben kendimi profesyonel hissediyorum. Diğer takımların ne yaptığı umurumda değil. Galatasaraylı Mondragon'un, Fenerbahçeli Rüştü'nün ne yaptığı önemli değil. Beşiktaşlı Cordoba'nın ne yaptığı önemli. Üzüldüğüm, bu konumda gitmek.'' Öte yandan, daha önce yarın ülkesine gideceği açıklanan Cordoba, gidişini bir hafta uzattı. Kendisine saygı duyan herkese teşekkür eden Cordoba, ''Saygı duymayanlara da teşekkür ediyorum. Bir hafta sonra Arjantin'e gideceğim, ama Boca Juniors'a transfer olmamla ilgisi yok. Sonra Kolombiya'ya geçip, dinleneceğim'' dedi. |
allah yolunu acik etsin, yaslanmisti zaten artik, hizmetlerinden dolayi tesekkurler Cordoba. |
Cordobayi Elestirenlere sesleniorum,,, ulastinizmi amaciniza... simdi iyi bir kaleci bulmak icin 3-4 tane degistirmek gerekicek ilk hedef barthez mis ekin sidiklisi.... |
ya bu yönetim ne yapmaya calisiyor , cordoba gitti kina yaksinlar simdi giderler ömer salagini alirlar kaleye istedikleride oyduya , cordoba degerindeki bir kaleci icin su anda avrupada 5-10 milyon euro bonservis ödemeleri lazim , yani bir hata yapti diye adam gibi adam kalecilerin babasi olan birisinini hemen gönderiyorlar , ozaman bütün futbolculari göndermeleri lazim 100 tane pozisyona girdiler bütün toplari disari attilar onlarinki hata degilmi , seneye ömer ve murat kalemizi korurlar artik her maca kac tane yicez düsüncesiyle cikariz... Kahrolsun bu yönetim |
ayıptır walla beyler bizde hiç utanma yok nerden çıktık adaım şefersiz yaptık wala bizden hiç bi cacık olmaz. kimsede gelmez türkiyeye yakında böyle biz herkeze şerefsiz şikeci muamelesi yaparsak. adam naptı degaj yaptı sabriye gitti top. sabri ortaladı hakan indirdi hasan kabzenin hayatından attığı ikinci düzgün şutta gol oldu birincisi gibi. cordoba bunlarımı dşüşndüde kafasında sabriye attı topu. bunu kafasıdndan geçiren kimse gerizekalıdır. başka bişey demiyorum satıcak adam önceden satardı. ama bi biz türkler namusluyuz şerefliyiz ya. adam yabancı nasılsa tek başına. herkes sallasın. ayıptır günahtır. bizim yönetimdende bi kişi çıkıp adamı sawunmadı. o şeref nasır ne iş yapar. klübünün oyuncusunu çıkıp sawunmaz. takımımdan soğudum bunların yüzünden. seneyede yollayıp oscarı alırlar barthezi bütün topları elinden kaçırır negüzel. arkasındada ömer bekler. önlerinde mercimek war zaten. bizde şampiyon oluruz. bu kafayla bizden bi b.k olmaz. hadi hepinize rastgele... |
Turkiye'de kalsin, altyapi'da kaleci yetistirsin. Ayrica forvetlere topa vurma teknigini ogretsin. Orta saha oynayanlara da pas vermeyi ogretsin bu adam.. |
yazıklar olsun seni yıkan medyaya ve kişilere elveda cordi |
bu şekilde ayrılamsını istemezdik ama kendi istedi... |
Alıntı:
Yazılı ve görsel basındaki acizliğimize üzülmemek elde değil.:mad: |
|
|
Alıntı:
|
Herşey için çok teşekkürler Cordoba, senin gibi bir kaleci Türkiyeye gelmedi gelmezde... O'nu çok arıycazzz çookkkkk.... |
|
Alıntı:
GS MAÇI İÇİNDE BOŞ POZİSYONDA OLAN ARKADAŞLARINA PASI VERMEYİP %100 GOLLÜK POZİSYONLARDA, BENCİLCE KALEYE VURARAK OLASI GOLLERİMİZİ ENGEL OLDU, BU NEDENLEDE MAĞLUBİYETİMİZE SEBEB OLDU. O HALDE GS DEN KENDİSİDE PARA MI ALDI .MALUM USTACA BAŞKA GOLLER ATMAMIZA ENGEL OLDU.ONA NİYE BİR ŞEYLER DEMİYORSUNUZ. MAÇI ASIL TÜMER SATMIŞTIR. ARKADAŞINI SATAN ,TAKIMINI DA SATAR. BU BÖYLE BİLİNE NOT: O PİSLİK SENEDE KAÇ MAÇ OYNUYOR,SÖZLEŞMESİ BİTTİ .KENDİNİ ÖNE ÇIKARTMAK ,PARLATMAK İÇİN SON 3-5 MAÇ PERFORMANSINI ZORLADI. |
Alıntı:
"BEN ALLAHA HESAP VERİRİM" DİYEREK KENDİNİ NE ZANNEDİYOR. AZ GELİŞMİŞ BEYNİNE ŞUNUDA SOKSUN 1 -YAPTIKLARINDAN VEYA YAPMADIKLARINDAN DOLAYI TARAFTARA HESAP VERMEK ZORUNDADIR. 2- YAPTIKLARINDAN VEYA YAPMADIKLARINDAN DOLAYI TEKNİK DİREKTÖRÜNE VE BAŞKANINA HESAP VERMEK ZORUNDADIR. 3-YASALARA AYKIRI HAREKETTE YARGIYA HESAP VERMEK ZORUNDADIR. ORASINA BURASINA BİŞEYLER YAZARAKTAN Bİ BOK OLUNMAZ. ONA ÖYLE BİR ŞEY YAPILIRKİ ;ALLAHINI ŞAŞIRIR.. |
http://www.stargazete.com/resimler/m...052006/s03.jpg |
Cordoba ya yapılan bu davranışlar çok üzücü. Bence takımdaki nadir profesyonellerden birisiydi. |
Cordoba Futbolu Birakiyormus Kendi Ulkesindeki Carakol Radyosuna Aciklamiss |
Alıntı:
|
Türkiye`de Saat: 19:37 . |