![]() |
"Aşırı Gençleştirmeye" karşı çıkanlar buraya... http://www.bwfc.premiumtv.co.uk/java...2775234,00.jpg Beşiktaş’taki gençleştirme operasyonu ileriye yönelik olarak olumlu gözüküyor ancak takım deneyimi olan daha önce UEFA tecrübesine sahip takım içinde gençlerin yaşayabileceği "çetin" durumlara karşı yol gösterici olabilecek adamların mutlaka Beşiktaş'ta kalması lazım. Başarı dinamizm(ki bu gençlerle ya da genç zihniyetlerle olur) ve akılla(ki bunun içinde tecrübe var) olur. Ebetteki hem genç hem uzun süre deneyime sahip olur gibi gözlenen futbolcular olabilir ama acaba Beşiktaş’taki bu yeni nesil süper gençler bu deneyime sahip mi? Bu sene UEFA'da başarılı olmak istiyorsak yetenek kadar deneyime de ihtiyacımız var. Unutmayalım ki Tigana’nın teknik direktör olarak uluslar arası bir başarı yok. Tigana zaten menajerlik kariyerine yeni başlamış ve ilk kupasını Beşiktaş’ta almış birisi. . Sadece deneyim ya da sadece gençlikle bir yere varmanın bir garantisi yok.......Başarı için formül belli “dinamizm+akıl”…….Ne dersiniz? http://fotballturer.aleander.no/imag...a_cup_logo.jpg |
haklisin basari mutlaka genclestirmek ile olmaz illaki 2-3 tane tecrubeli futbolcunun takimda bulunmasi lazim bu yuzden SERGEN'in yollanmasi buyuk bir hata |
Yanİ Bu GenÇleŞtİrme Olayini O Kadar Da Abartmamak Lazim SonuÇta 11 Futbolcunun Hepsİ 18-19 YaŞindakİ Topcular Olmayacakkİ Kalacİ TecrÜbelİ Forvet TecrÜbelİ Defansa TecrÜbelİ Bİrİ Alinirsa Orta Saha Ve Sol Tarafta TecrÜbelİ Bİrİlerİyle Takvİye Edİlİrse BaŞari Gelİr Bence |
Alıntı:
|
ya takımın hepside genç değilya. runye var nobre var. toraman var koray var. üzülmez var. tandoğan güneş bunlar bir kaç senedir bizde oynuyorlar artık tecrübe kazanmışlardır. o kadarda abartmayın arkadaşlar. |
alınan gençlerin hepsi kaliteli ancak bunların yanına 3-4 tanede tecrübeli isimler alınırsa gerçekten çok daha iyi olur ve şampiyonluk daha yakın olacaktır alınacak yabancıların yaşıda 27-28 olursa iyi olur |
Alıntı:
Ali Tandoğan şimdiye dek UEFA deneyim var ancak geçen sene takıma katkısını gördük! İbrahim Toraman Türkiye'deki belki de geriden oyun kurmak konusundaki en pasif oyuncu. Top çalma yetenekleri ve sürati hakikaten iyi ama takıma duran toplar dışında katkısı sıfır.. Modern defabs özelliğinin artık önemli bir parçası haline gelmiş olan top yapabilen geriden oyun başlatabilen bir özelliği hiç mi hiç yok. İbrahim Üzülmez'in oyundaki pasifliği oyun kurma beceriksizliği Toraman dan bir farkı yok. Topu boyna geriye ve yana itekleyen bir oyuncudan ofansif anlamda ne fayfa gelir? Üzülmez çok yetenekli olmamasına rağmen kendni geliştirmiş olan Ümit Ozat gibi olsa amenna.... Runje yaş oarak tecrübeli ama bir kalecinin takıma ofansif katkısı sınırlıdır. Nobre futbol bilgisi olan bir futbolcu ve Beşiktaş'ta UEFA yolunda zor durumlarda takımı areşleyebilir. Burada bir de Koray gözüküyor. Uluslar arası olmasa da futbol biligisi olan bir futbolcu.... |
deneyimli ve lider oyuncu olmak için illa ki yaşlı olmaya gerek yok |
Alıntı:
|
iki tane kapı gibi adam gelsin hepiniz susacanız takım saalam olsun gerisi yalan yaşlı genç |
ya arkadaşlar beşiktaşımız gençleştirme operasyonu yapıyo yaa bunun sebebi beceriksiz bir yönetime sahip olmamaız bence, arkadaşlar biraz mantıklı düşünün tamam aldığımız gençler kaliteli ama bu gençleştirme operasyonunun asıl sebebi bu yönetimin bir türlü kaliteli transfer yapamaması ve bir türlü star denilen adamlarla anlaşma sağlayamaması ve aynı zmanda başarısızlıklarını kapatmak istemeleridir |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
olabilir zaten benmki sadece bir tahmin ama umarım dediğiniz gibi olur.herşey kartalım için |
Alıntı:
|
herşeyin Fazlasi Zarardir.. |
biri bunu durdursun artık Okan da gitti |
doğrudur arkadaşım çok haklısın |
Alıntı:
|
arkadaşlar bu topici cok ayıp buluyorum o genclerimizi destekleyeceğimize onları tartışıyoruz elbette bende isterim 2-3 tecrübeli ama bu genclerede güvenmek lazım diyorum ben .... ayrıca bizde ki genc oyuncular türkiyenin en yetenekli gencleri bunlarıda unutmayalım. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
arkslar takımda tecrubelı futbolcular var ve ıkıde cok ıyı yabancı gelecek bu kadar abartmayın |
Alıntı:
|
çok ararız sergeni |
umarım aramayalım ama bu sene şimiz çook zor bence ,sergen bize her zman lazımdı..sergenle bir dakika mutlandırıyor beni,bir dakika siliyor koçum yılların özlemini:D |
yaa az sabrediiin alcamız adamları duyunca iyiki gençleştirme oldu demezseniz şerefsizm |
bazı arkadaslar asırı abartmıslar ben hic ole asırı genclesme falan goremiyorum valla kaleci 29 defansta toraman 24 zan24 uzulmes 32 mustafa dogan 30 klebersen yası onemli degil dunya kupası kaldırmıs takımın en tecrubelisi o forvette nobre sag kanat serdar ortaya fahri bide burak var neresi asırı genclesme anlayamadım biri bana acıklasında bilelim besiktası sizin gibi futbol kasarlarını savunanlar yıkıyo zaten devre arasında gonderin hepsini diyenler simdi ne yapmaya calısıyo anlamıyorum |
ben karsi degilim valla |
Alıntı:
|
bence gayet dengeli bi bi kurulum var takımda sadece okan ın gitmesine üzüldüm diyebilirim geriye kalan her şey mantıklı ve gerekli düzenlemelerdi ama bunun oluşum süreci biraz uzun sürecektir sabretmeliyiz... |
paftan , kenan i almak gerekir a takima ve tabiki mehmet sedef te var , serdar ozkan da alinabilir |
Alıntı:
Gelelim yaşlı İbrahim'e: kendini yıllar boyuncu pek geliştirmedi: ve hala tecrübesiz. Bir futbolcunun tecrübeli ve futbol biligisi olması demek onun İbrahim Üzülmez gibi yaşlı olması anlamına gelmez. Oyun kurma konusunda ve orta konusunda çok zayıf bir futbolcu. Topları ya geriye ya yana itekliyor ya da dripling deniyor: Hiçbir yaratıcı özelliği yok. Kleberson burada deneyimli ve futbol bilgisi olan bir futbolcu ancak o da inisiyatif almıyor. Liderlik alabilen bir futbolcu ne yazık ki hiç değil. Yani takıma kalitesi oranında katkısı yok. Geçen sene gördük! İnşalah bu sene 2002deki Kleberson'u izleriz. Gökhan Zan giderek kendini geliştiren geriden oyun kurma becerisini ilerleten bir futbolcu. Ama tam pişmiş değil.Hala zamana ihtiyacı var. Mustafa Doğan yaşını almış deneyimli bir futbolcu ama Tigana onu oynatmaz. |
Alıntı:
|
Tigana nın bildiği bi şeyler olmalı he sence de öle değil mi yoksa biz daha çok mu biliyoruz. Tigana takımında kimin neyi nası yapacağını emin ol zamanı gelmeden halledecektir bize de söylenecek bir şey bırakmayacaktır yönetim Tigana nın istediklerini yapsın o zaman hiç bir sorun kalmayacak. Bu futbolcuları geçen senki konumlarına göre değerlendirmen yanlış çünkü herhangi bi oluşum yoktu geçen sene emanet yerine ulaştırıldı şimdi yepyeni bi sürç başladı artık bu süreçte neler yapılacağına bakılmalı Tigana da bu senin gördüklerini görüyor merak etme emin ol çözümü sende bende değl onda saklı biraz bekleyelim olacakları görelim herkes elinden geleni yapsın biz de taraftar olarak görevimiz olan destekleme görevini sürdürelim sonra bunları konuşcak zamanlar gelirse konuşuruz. İş işten geçince ne anlamı var diyeceksin ama bizim görevimiz bu biz eğer senin düşüncelerinle sahaya çıkıp daha ilk hatada İ.Toraman a yuuuh kazma bi pas atamıyon allah belanı versin gibi saydırmaya başlarsak hiçbişeye bir çözüm üretemeyiz bizim şu an için tek görevimiz bu yeni takımı desteklemek onların ellerinden geleni yapmaya teşvik etmek bu ortamı hazırlamak bizim futbolcularımızın en kötü yönü taraftardan çok etkilenmeleri bunu görmemiz lazım anlık parlamalar bile onları yıkabiliyor amacınız buysa başarılı olursunuz ne Toraman kalır ne bişey o zaman mutlu mu olunacak merak ediyorum artık uzatmanın bi anlamı devamlı adamı kötülemenin manası ne anlamadım tamm öyleyse öyle biz de biliyoruz merak etme ama bunu artık sürekli sürekli söylemenin burada hiç bir ANLAMI yok. İnsanları tahrik etmeye başlıyor artık bunlar çünkü... |
bi de şöyle düşünmek lazım bence..tamam BEŞİKTAŞ belki biraz daha gençleştiği için tecrübe eksikliği çekebilir..ama şuan da geleceğin takımı yaratılmaya çalışılıyor..onun için başlarda belki biraz sıkıntı yaşanabilir..ama iyi bir hazırlık döneminin ardından atlatılır diye düşünüyorum..PSV bunun güzel bir örneğidir..adamlar tecrübeli hemen hemen tüm oyuncularını sattıktan sonra kurdukları genç takımla bile şampiyonlar liginde çatır çatır top oynadı..onun için tigana ile BEŞİKTAŞ iyi yolda bence.. HER ZAMAN DESTEK,TAM DESTEK.. |
sergenin gitmesi çok ii oldu bu sene kesin şampiyonuz |
Gençleşeceğiz diye paf takım durumuna düşülürse BJK için yine şampiyonlktan uzak bir sezon geçecek gibi gözüküyor... |
Ben aşırı bir gençleşme göremiyorum.Aşağıdaki kadronun yaş ortalaması 25.Artı alınacak yabancılar bu ortalamayı daha da yükseltebilir.Kaldı ki sahaya çıkacak 11 de Kenan,M.Sedef,Bobo,Gökhan,Serdar ve Burak gibi adamların aynı anda olmayacağı kesin olduğuna göre ilk 11 in ortalaması biraz daha da yüksek olacak.Ama hem tecrübeli hem kaliteli bir iki adam daha olsa daha iyi olabilirdi.Mesela Sergen ve Okan.Ya da Zago gibi çok tecrübeli bir yabancı. runje 30 ramazan 25 m sahin 30 üzülmez 32 toraman 25 zan 25 m dogan 30 baki 24 koray 27 sedef 19 kleberson 27 tandoğan 29 serdar 19 a güneş 28 fahri 23 burak 21 i akın 22 kenan 19 nobre 26 gökhan g 21 bobo 21 |
Alıntı:
AYRICA AVRUPADA KALİTELİ VE HIZLI TOP OYNUYAN TAKIMLARIN YAŞ ORTALAMASI 23-24 TRANSFER TAMAMEN BİTMEDEN VE KADRO OLUŞMADAN KONUŞMAK YANLIŞ |
Türkiye`de Saat: 22:29 . |