![]() |
Defans güven veriyor mu ? arkadaşlar hepinize selamlar, ben forumda yeniyim ve konulara bir göz atma imkanım oldu. Beşiktaş yazarlarını takip etme imkanım oluyor ve genelde savunmanın yetersiz olduğuna ilişkin fikirler öne sürüyolar. Bu forumda bu konu ile ilgili bi topic görmemek beni gerçekten şaşırttı. Özellikle son yabancı transferinin defansa yapılması ve bu bölgeye tecrübeli bir oyuncunun getirilmesi daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Robert belki iyi transfer gibi görünebilir ama ben ibrahim akına o bölgede çok güveniyorum ve evlendikten sonra da duyuyoruz performansı artmış. Eğer robert alınırsa hem bu çocuğu harcamış hem de en önemli bölgelerden biri olan defansın göbeğini yabancı bi oyuncudan mahrum olarak çok savruk oynayan ve kademe hataları yapan ibrahim toraman ve sıksık sakatlanan gökhan zanla idare etmek zorunda kalırız. Dikkatle incelenirse büyük başarıların arkasında iyi savunmalar var ve iyi savunmalar da türkiye liginde yabancı oyuncular sayesinde gerçekleşti şimdiye kadar. Örnek mi: bizim 100. yılda ronaldo ve zago, gs nin uefa kupası aldığı dönemde popescu ve filipescu, yine gs nin bu seneki şampiyonluğunda song ve tomas. yani defans türkiyede yabancısız olmuyor. |
defans bloğu belli oldu bile serdar kurtuluş gökhan zan koray baki mercimek |
bende savunmanın ortasına iyi bir ikili olmasını istiyorum..ama tigana yeterli gördü şimdilik..hayırlısı..tiganaya inaıyor ve güveniyoruz.. |
defansla ilgili birsürü topic var. biz de defansa yabancı istiyoruz. ayrıca sağ açıkla sol bek de yetersiz. sağ bekte serdar oynucak. ama sağ açıkta alilerden başka adam yoq. sol bek de yine üzülmezle sedefe kaldı. baki bildiğim kadarıyla sağ ayak. sol ayak ise o oynayabilir. bence de defansa yabancı solbeke ve sağ açığa yerli lazım. gönlümde yatan isimler ise espinosa, manisalı caner ve kayserili m.topuz. ama kulüpleri vermiyor işte. bu transferler yapılırsa takım uefada da rahat iş yapar bence..... |
bunu bayaa kişi söylüyor ya forumda ben de bunlardan biriyim kesinlikle defansa adam lazım İ.Akın konusunda ben de katılıyorum madem defansa alınmayacak keşke sağ tarafa alınsaydı ben de İ.Akın ın solu iyi kullanacağından eminim sağda adam yok ama herkes kleberson diyor ama kanat olarak düşünüyorlarsa kesinlikle yanılıyorlar bunu bir kez daha söylüyorum ama 4 3 1 2 de tabii ki iç sağda oynayabilir o ayrı mesele de bizim bu taktikiçin yeterli beklerimiz var mı acaba o da bi sorun yoksa kanattan hiç saldıramayız kapanan takımlara karşı çok zorlanırız... |
defansa adam lazım degil arkadaşlar gökan baki ibrahim koray |
Alıntı:
|
bir çevik adam lazım tam defans göbeğine.. |
defansta herkezde bir kuşku var ancak ortasahanız çok güçlü ise defansta sorun olmaz ancak ortasahanızda bir aksama varsa çok büyük sorun olur örnek bu sezon ancak şunu söyleyebilirim ben robert ın kalmasını isterim ancak sorin gibi bir lider alınırsa onada yok diyemem ! |
ben hep diyorum saglam bi yabanci gerekli.. ama almadilar.. |
toplu halde top rakipteyken alan savunması yaparsak hiç bir sorun yaşamayız bakınız bariz örnek fransa italya ve portekiz |
Alıntı:
|
defans yeterli olur olmasına bütün türk defanslerını da alsın. başlarına lider vasıflı zago, stam,maldini şekli adamlar koymadığınızda bi birlik olmuyo. bu yüzden bu defans hayal kırıklıkları yaratabilir. ama tigana güveniyo heralde |
bobo ve nobre çok iyi pres yapan adamlar bunlara delgado (top rakipteyken basan bi futbolcu bunu biliyorum) burak ve kleberson da eklenince savunmamız çok problem yaşamaz. kaldı ki runjeyi kimse hesaba katmıyor gerçekten çok iyi bi kaleci. bu sezon önemli olan gol atabilmemiz bir maçta 2 gol yemez bu takım |
bnce savunma orta sahadan başlar orta sahasağlam olursa sorun yasamayız |
Turkiye'de defansla degil, ofansla sampiyon olunur, artik bazi seyleri anlayin arkadaslar... |
kesinlikle hayır iyi bir adam alınmalıyı bence büyük hata...... |
beyler defans1m1za sonuna kadar güveniyoruz.türkiyenin en iyileri bizde bunu herkez biliyo. tart1_maya bile gerek yok |
koray geçen sezonun sonuna doğru çok iyiydi hatta süperdi,şimdi bide gökhan sürekli oynicak(sakatlanmazsa tabi gene) o zaman taş gibi bi savunmanın omurgası oluşuyo.... |
yetersiz bence de , sampiyon olmak istersek 1 yabanci stoper sart |
toraman olmadan bşy olmazz...gokhan zanin ogrencekk cok şeyi var |
iyi bir yabancı gerekli idi ama madem almadılar yinede türk milli takımının defans kurgusu bizde bu-da defansın iyi olduğunu gösterir. |
arkadaslar bencede yabancı bi defans alınmalıydı ama alınmadı ve alınmıcak gibi de gözüküyo.takıldığım bi nokta var defans için serdar-gökhan-koray-baki deniliyor peki toraman a ne olacak ? |
kesinlikle defansın solunda deli ibo oynamalı |
robert gittiğine göre yabancı transferi defansın göbeğine yapılmalı. sola caner veya hayrettin alınırsa daha da iyi olur. |
türkiyenin gelmiş geçmiş en iyi defansı derim ben |
Defans bloğu toraman a gore kurulmalı ve kurulacaktır.Türkiye'nin en iyi defansı yedek olmayacak heralde.. |
defansa sağlam adam lazım bıraksınlar sol kanadı i.üzülmez i.akin m.sedef var defans daha önemli bence |
Alıntı:
Gokhan-Koray ikilisi hakikaten cok iyi oynuyor, Toraman ya yedek olacak ya da gecen senenin sonuna dogru sagbek olarak oynayacak. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Le MAns maçında ben defansı beğendim, serdar-koray-gökhan-baki iyi bir dörtlü oldu, ilk yarıda serdarla bakinin birkaç iyi çıkışınıda gördük, ama ne yazıkki ikinci yarıda Mustafa Doğan oyuna girince defans allak bullak oldu bence, bu adam oynamasın, Ali Tandoğan için de aynı şeyler geçerli, adam sağ bek deil zaten, Tigana ısrarcı sağ bek yapcak onu... Ki bu takımda daha Toraman eksikti, Serdarı kesip Toramanı oynatabilir, ya da Toraman yedek soyunabilir... Gökhan Zan üstüne koyarak oynuyor, 3 seneye kadar Avrupada o, böyle giderse elimizde tutamayız, Koray tam bir general, defansın generali, bıraktığı yerden devam edio müthiş, bundan eminimki bu sene taş gibi bir defansımız olacak... |
koray ve bakiye çok güveniyorum ben hocam bence defansta sorun olmazzzz |
defansimizda ki problem yabanci stopersiz hallolmaz bence... bu arada baki ye laf atmayin o en kaliteli mercimegimiz :D |
defans forvetten başlar öndekiler görevini yaparsa defansda sorun çıkmaz |
bence defansımız çok iyi baki çok daha iyi olacak ona güvenim tam ama korayla serdar konusunda endişelerim var toraman mutlaka oynamalı bence defans değilde runje yeterli olacakmı ben adamda kaleci duruşu göremedim siz ne dersiniz |
Defansımız ilk hazırlık maçında bile çok iyi oynadı, daha da iyi olacaklar. Serdar 1-2 kez yerini kaybetti ve onun tarafından atak yedik. Gençliğinden ve deneyimsizliğinden ileri gelen bu durumu telafi edecek kapasiteye sahip. Gökhan sakatlanmazsa hava toplarından tehlike yaşamayız, ama yine sakatlanırsa alternatifi yok. Koray geçen yılın sonlarında Tigana'nın gözüne girmişti ve artık yeri garanti. Baki ise yıllardır varolan solbek sorununu giderecek ve yakında milli takıma girecektir. |
Türkiye`de Saat: 05:59 . |