bjk4ever | 23-07-2006 09:27 | Simdi bazi sahislar yine defansa yuklenecek, ama bu defansa en cok guvenen kisi belki de benim ve dun gece yine gordum ki bu defans iyi is yapar. Gol disinda hic pozisyon vermedik, ara sira bocaladi defans ama mudaheleler cok yerindeydi ve birbirlerine daha iyi alismislar. Bazi insanlar yine bekler hucuma destek vermedi diye kizacak ama, ozellikle ilk yarida uzun toplarla iyi hucum edebildigimiz gozuktu. Zaten oyun kurarak hucum eden takim yok Turkiyede, cunku oyuncularin teknik kapasitesi ve oyun zekasi buna musait degil, biz bir Arsenal ya da Barca degiliz. Oyunlarimiz uzun toplarla gitmeye musait, Koray ve Kleberson gibi nokta pas atabilen oyuncular, Nobre gibi hava toplarina hakim biri, Bobo ve Gokhan gibi sprinter golculer ve Ibo Akin, Delgado ve Burak gibi destek verip dusen toplari alabilecek adamlar. Kimse bana uzun topun kotu oldugunu soylemesin, Fenerbahce bu sistemle 2 sene sampiyon oldu. Ama sirf bu uzun toplarla yeterince pozisyon uretilemiyor, bence duran toplarin daha iyi kullanilmasi lazim. Delgado, Ibo Akin ve Kleberson gibi duran toplarda etkili adam var, geri dortlunu ve Nobrenin ne kadar hava toplarina hakim oldugu belli, ama mactaki o kadar frikik ve kornerden bir gol bile cikaramadik, bu duran toplar iyi bir gol alternatifi olmali bizim icin. Ayrica pozisyon uretip hazirlayan, top goturebilen iyi bir kanat oyuncusu lazim, sol kanat sag kanat pek farketmez. Cunku yeterince pozisyon uretemiyoruz. Bazi insanlar yine defansa yuklenmis ve takimi elestirmis, unutulmasin ki Nancy ve Shakhtar guclu takimlar ve Turkiye liginin cok ustundeler, ve bu takimlarla basa bas mucadele ettik, ben son derece umitliyim. Ayrica takimin omurgasi cok saglam ve genc, Runje gibi bir kaleci, Koray gibi sogukkanli teknik kapasitesi yuksek bir stoper, Gokhan Zan gibi bir durdurucu, Kleberson gibi bir oyun kurucu, Delgado gibi bir 10 numara, Nobre gibi bir pivot golcu ve Bobo gibi sprinter bir oyuncu, ozellikle ileri uclunun uyumu bu macta biraz daha iyiydi. Simdi defans kotu diyorlar, ama bu takim Le Mans, Shakhtar ve Nancy macinda toplam 1 gol atabilmis, defansimiz ne kadar iyi olursa olsun, 3 maci da alabilecek miydik 1 gol attiktan sonra? Bazi arkadaslar lutfen artik bazi argumanlara kulak acsin, cunku hakikaten bazi seyleri okumamazliktan geliyorlar. |