özgür_1903 | 22-07-2006 07:27 | Teknik direktör Jean Tigana’nın ısrarla sol kanada bir takviye istemesi üzerine harekete geçen Beşiktaş Yönetimi, İtalya Ligi’nde forma giyen flaş bir isme kancayı atmıştı: Martin Jorgensen... Çizme’deki şike skandalı sonrasında Serie B’ye düşürülen Fiorentina’da forma giyen Danimarkalı futbolcu, İtalya Futbol Federasyonu’nun aldığı bu kararı Temyiz Mahkemesi’nin onaylaması halinde serbest kalacak. Temyiz’in bu kararı açıklayacağı gün ise 25 Temmuz Salı... ‘İtalya’dan soğudum...’
İtalya’daki gelişmeleri yakından takip eden Siyah-Beyazlılar, bu süreci iyi değerlendirmek için girişimlerine hız verdi. Martin Jorgensen ve menaceri ile telefon trafiği yapan Kara Kartallar, Danimarkalı yıldızla parasal konularda anlaşma sağladı. Jorgensen, Beşiktaşlı idarecilere özetle şu açıklamaları yaptı: “Geleceğimin ne olacağını şu an için ben de bilmiyorum. Çünkü kulüpte konuşacak bir yetkili bile bulamıyorum. Ancak İtalya’dan soğuduğum kesin...” ‘Yeni ülke, yeni heyecan’
“Futbol yaşantıma, yeni bir ülkede yeni bir heyecanla devam etmek, benim açımdan da cazip. Sizin gibi benimle ilgilenen başka kulüpler olduğunu ve menacerime bazı teklifler iletildiğini biliyorum. Fakat transferime sizin kadar ciddi yaklaşan bir kulüp olmadığını da itiraf etmeliyim. Fiorentina ile ilgili karar verildikten sonra yine görüşelim. Şu an için diyebileceğim tek şey var: İstanbul’a gelmeyi isterim. Ancak bu sadece benim elimde değil...” Aksu tetikte bekliyor...
Temyiz Mahkemesi; Juventus, Fiorentina ve Lazio ile ilgili verilen kararları onaylar ve Mor Menekşeler’in gelecek sezon İtalya İkinci Ligi’nde (Serie B) mücadele etmesi kesinlik kazanırsa, Beşiktaş’ın bu transferi bitirmesine kesin gözüyle bakılıyor. Çizme’den gelecek iyi haberi bekleyen İkinci Başkan Murat Aksu, Almanya’dan direkt İtalya’ya geçecek. Kendisine, İstanbul’dan Çizme’ye gidecek olan Sportif Direktör Erdil Arpacı da eşlik edecek. |