bjk4ever | 30-07-2006 09:44 | Alıntı: autopsy´isimli üyeden Alıntı
Dostum ben de yazdım bunu ve bu adamı çok izledim.Her iki kanatta hem ofansif hem defansif anlamda iş yapabilecek bir adam.Ama anlatamazsın çünkü bazı kardeşlerim aklını CM ile bozmuş.Dertleri imanları yıldız gelsin,adı bilindik olsun.
Ayrıca bize bek lazım değil sol açık lazım diyen arkadaşlara da çok katıldığımı söyleyemeyeceğim.Niye derseniz, bizde zaten açık adamı diye bir kavram yok.Tigana geldiğinden beri de hiç olmadı zaten.Biz bariz şekilde 4-3-1-2 oynuyoruz ve bu düzende orta 3 lünün solunda ve sağında çizgi adamları hiç bir nane yiyemez.Denilson diye tutturan bazı kardeşlerim var mesela ama ben eminim ki gelse bu düzende bize çok faydalı olamaz.Çünkü orta 3 lünün solundaki ve sağındaki adamlar bu düzende iç adamlarıdır.Futbolun iki yönünü de iyi oynayan gerektiğinde ön libero gibi savunmaya gömülen,gerektiğinde bek adamına yardıma gelen,gerektiğinde çizgiye inen gerektiğinde hücumu göbekten destekleyen komple orta saha oyuncuları ancak bu yükü kaldırabilir.Bu da yüksek fizik güç ve devamlılık gerektirir.İbrahim Akın gibi yetenekli bir adamımız olmasına rağmen ben bu yükü kaldırabileceğine inanmıyorum çünkü defansif anlamda çok yetersiz.Bu düzende kanatların iyi çalışmasının yolu beklerin ofansif özelliğe de sahip olması ve ileri geri çok iyi çalışmasıdır.Elimizde kesicilik anlamında iyi bekler var ama hücum anlamında bu işi yapabileceklerinden şüpheliyim.Nery bu konuda bence iyi bir seçim olabilir.İki kanatta da ofansif anlamda iş yapabilecek kaliteli bir bek hiç fena olmazdı. | Vallahi ya cok iyi bir onlibero alacagiz Kleberson'un yerine, o zaman gercek acik adamlarla oynariz GS gibi, ama illa Kleberson oynayacak orada dersek sag ve solundaki adamlarin ona destek olmasi lazim, ki Denilson ve Jorgensen gibi adamlar o zaman pek isimize yaramaz, Ze Roberto daha dogru olur o zaman. Asil sorun yine bekler, cunku acik adamlariyla oynamadiniz mi beklerinizin gidip gelmesi lazim Milandaki gibi, ama bizde boyle adam yok. Yarin oburgun oyun kitlendiginde cok zorluk cekeriz gibi geliyor bana. |