Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi

Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi (http://besiktasforum.net/forum/index.php)
-   Çöp Kutusu (http://besiktasforum.net/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Ricardo Luiz Pozzi Rodrigues (Ricardinho) (http://besiktasforum.net/forum/showthread.php?t=8681)

iLHAN-MANSiZ 19-12-2006 18:53

aman diyim...bu adamı elimizden kaçırmayalım...taraftarda bukadar sevmişken...

imparator 20-12-2006 08:38

En az 1 kupa alacağız
 
http://img.takvim.com.tr/i/spacer_trans_1x1.gifhttp://img.takvim.com.tr/i/1_pix_beyaz.gifhttp://img.takvim.com.tr/2006/12/20/...B98A242B3b.jpghttp://img.takvim.com.tr/i/1_pix_beyaz.gifhttp://img.takvim.com.tr/i/1_pix_beyaz.gif
En az 1 kupa alacağız



Ricardinho ve Serdar'a sevgi seli... Beşiktaş'ın 2 yıldızı dün Ankara'da BJK Store'u ziyaret ederken taraftarlardan büyük ilgi gördüler. Menajer Ali Gültiken ile birlikte gelen iki futbolcu taraftarlar tarafından alkışlandı. Kalabalık nedeniyle izdihamın yaşandığı alışveriş merkezinde konuşan Ricardinho, "Bu sezon en az 1 kupayı kazanacağımıza inanıyorum. G.Birliği'ni yenerek büyük avantaj sağlayacağımıza eminim" ifadesini kullandı.


Kaynak : Takvim Gazetesi

imparator 20-12-2006 09:04

http://www.fotomac.com.tr/i/1_pix_beyaz.gifhttp://www.fotomac.com.tr/2006/12/20...8B12711FAb.jpghttp://www.fotomac.com.tr/i/1_pix_beyaz.gifhttp://www.fotomac.com.tr/i/1_pix_beyaz.gifhttp://www.fotomac.com.tr/i/_spacer.gifRico Paşa'dan galibiyet sözü!

Beşiktaş'ın son haftalarda performansını katlayan Brezilyalısı Ricardinho, taraftarlara üç puan sözü verdi. 2006 yılını galibiyetle kapatacaklarını belirten Rico Paşa, "Formanın hakkını vermeye başladık. Artık takım olarak oynuyoruz ve kazanıyoruz" dedi. http://ads.sabah.com.tr/adserver/vie...U3ODQ1NA%3D%3D






Kaynak:Fotomaç

özgür_1903 25-12-2006 09:47

"BEN VE SERGEN GİBİ FUTBOLCULAR KORUNMALI" http://www.maraton.com.tr/images/print.gifHaberi yazdırın25f_write_month(12) Aralık 2006 09:46http://www.maraton.com.tr/qHUsMbuK28...1225094818.jpg
"Tigana’nın açıklamalarına ben de şaşırdım. Yönetim bugüne kadar bütün alacaklarımızı gününde ödedi. Hatta ocak ayında almamız gereken maç başı ücretleri bile banka hesabımıza yattı."

RİCARDO Luiz Pozzi Rodrigues, ya da bilinen adıyla Ricardo, dünya futbolunu yakından takip edenlerin hayranlıkla izlediği futbolculardan biriydi. Brezilya’nın Parana Kulübü’nde başlayan profesyonel futbol kariyerinde rotayı daha sonra Fransa’ya çevirip Bordeaux forması giyen Ricardinho, buraya uyum sağlayamayınca, 1 yıl sonra ülkesine dönüp Corinthians ve Sao Paulo kulüplerinde top koşturdu. Ardından tekrar bir Avrupa macerasına evet diyerek, İngiltere’nin yolunu tuttu ve Middlesbrough için ter döktü. Ancak, ikinci Avrupa denemesinde de işler yolunda gitmeyince soluğu tekrar ülkesinde aldı. Brezilya’nın dev kulüplerinden Santos ve Corinthians’ta oynayan Ricardinho, bu sezonun başında sürpriz biçimde Beşiktaş’a transfer oldu. Sürpriz diyoruz çünkü dünyanın en iyi oyun kurucuları arasında gösterilen Brezilyalı’yı Türkiye’ye gelmeye ikna etmek gerçekten büyük başarıydı.

Ricardinho’nun Beşiktaş’taki ilk günlerinde de işler planlandığı gibi gitmedi. Uyum sorunu ve teknik direktör Jean Tigana tarafından şans verilmemesi nedeniyle uzun süre kendisini gösteremeyen Sambacı, ilk yarının son haftalarında yeteneklerini sergilemeye başladı. Kendine özgü çalımları, pasları ve futbol zekasıyla siyah beyazlı taraftarının gönlünde taht kuran Ricardinho ile Beşiktaş’ı ve Türkiye’yi konuştuk.

Kahroluyorum, üzülüyorum

- Kahroluyorum. Her maça galibiyet için çıktık ama birçoğunda bekleneni veremedik. Bu durum hakikaten beni çok üzüyor. Çünkü ben buraya büyük hedefler için gelmiştim.

Bu sözlerinin ardından konuyu para meselesine getirip, sorduk:

- Tigana’nın açıklamalarını herhalde duydun. Neler söyleyeceksin? Onun iddia ettiği gibi bir para sorunu yaşıyor musunuz?

- Doğrusu, Tigana’nın açıklamalarına ben de şaşırdım. Beşiktaş yönetimi bugüne kadar bütün alacaklarımızı gününde ödedi. Hatta yılbaşı nedeniyle ocak ayında almamız gereken maç başı ücretleri bile banka hesabımıza yattı. Beşiktaş’ta parasal sıkıntı yaşadığımızı iddia edenlere katılmıyorum. İsteyen istediğini söylüyor.

- Beşiktaş, bu sezon ligde ve UEFA Kupası’nda niye başarılı olamadı?

Fener’i farklı yeneriz

Yeni oluşan ve neredeyse tüm futbolcuları değişen bir kadrodan hemen başarı bekleyemezsiniz. İlk kez bir arada oynayan futbolcuların bir sisteme adapte olması kolay iş değil. Zaman ve sabır ister. Bunların dışında da birçok olumsuz etkenle karşılaştık. Türkiye Ligi’nde başarısız değiliz. Lider Fenerbahçe ile aramızdaki 8 puanlık farkı kapatabiliriz. Fenerbahçe bizden iyi oynamıyor. Onları İnönü Stadı’nda farklı yeneriz. Galatasaray zorlu bir ekip. Bize benziyorlar, genç oyuncuları var. UEFA Kupası’ndaki grubumuzda da güçlü takımlar vardı. Ama biraz şanslı olsaydık turu geçebilirdik.

- Futbolda yaşın önemi var mı?

30 yaşındayım ve 6 yıl daha oynarım. Futbolun yaşı olmaz. Profesyonelce yaşadığınız ve sahada istediklerinizi yapabildiğiniz müddetçe sorun yok.

- Sisteme göre oyuncu mu, yoksa oyuncuya göre sistem mi?

- Elinde kaliteli oyuncu varsa, onu en verimli olduğu bölgede değerlendirmelisin. Mesela İbrahim Toraman normalde stoper oynuyormuş ama Beşiktaş’ta sağ bek oynuyor. Bu durum tamamen teknik direktör Tigana’nın tercihidir. Takımın patronu Tigana’dır. Sistemini oturtmak istiyor. İlk yarıdaki son maçlarımız süperdi. Bursa, Rize ve Brugge karşısında muhteşemdik.

İki sene sonra ilk tatilim

- Tigana ile aran nasıl? Özellikle ilk geldiğin günlerde bazı problemler yaşadığınız iddia edildi, bunlar doğru muydu?

Tigana teknik direktör olarak kendisine has sistemi ve çalışma prensibi olan önemli bir insan. Beşiktaş için kendine göre doğruları yapmaya çalışıyor. Geldiğim ilk günlerde yedek kulübesinde oturtulduğum için çok eleştirildi. Ama ben Türkiye’ye yorgun gelmiştim. 2006 Dünya Kupası’nın hemen ardından hiç dinlenme imkanı bulamadan Corinthians takımında oynadım. Beşiktaş’a geldiğimde fiziksel açıdan iyi değildim. Tigana, yorgunluğumu ve antrenman eksiğimi gerekçe göstererek beni kulübede oturttu. Kendine göre haklıydı. Söz yorgunluk konusuna gelmişken, iki yıldır doğru dürüst tatil yapmıyorum. Şimdi ailemle Brezilya’nın bir tatil bölgesine giderek deniz kıyısında dinleneceğim.

O kadar çok genç var ki koleje başlamış gibiyim

- Takım içinde herhangi bir sıkıntı var mı?

Kadromuzda o kadar çok genç futbolcu var ki, kendimi koleje başlamış gibi hissediyorum. Ama arkadaşlığın ve dayanışmanın mükemmel olduğunu söyleyebilirim. Herkes birbirine karşı saygı ve sevgi dolu. Brezilya’da Parana takımında oynarken de böyle gençler çoğunluktaydı. İlk yarıda lider ile aramızda şimdiki gibi bir puan farkı oluşmuştu. Devre arasında takıma tecrübeli isimler monte edildi ve şampiyon olduk.

Ben ve Sergen gibi futbolcular korunmalı

- Sergen Yalçın’ı tanıyor musun?

- Hayır, takım arkadaşlarım anlatıyorlar. Benim gibi teknik kapasitesi yüksek oyuncu olduğunu, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’da da oynadığını söylediler. Takım arkadaşları hala onu seviyor ve konuşuyorlar. Zaten bu hep böyledir. Teknik oyuncular hiç unutulmaz. Pele, Maradona, Beckenbauer, Ronaldo, Ronaldinho gibi... Dünyada ayağına top yakışan çok az futbolcu var. Bu özelliklere sahip olan futbolculara sonuna dek destek olunmalı.

Böyle bir şoku hiçbir yerde yaşamamıştım

- Herkes hakemlerden şikayet ediyor? Sen de şikayetçi misin?

- Bu işler hakem işi falan değil. Beşiktaş sahaya çıktığında, rakibi kim olursa olsun yenmeli. İlk yarı benim için tam bir şok oldu. Böyle bir şoku daha önce hiçbir yerde yaşamadım. En çok da bize her türlü desteği veren başkanımız Yıldırım Demirören ve yönetimine üzülüyorum.

18 puan bile vız gelir

- Beşiktaş düzelir mi?

Büyük takımların büyük sorunları olur. 18 takımın bulunduğu ligde bir takım şampiyon olacak. Önemli olan, havayı yakalamak. Eğer siz iyi bir hava yakalarsanız, değil 8 puan, 18 puanlık fark bile önemli değildir. Sizi kimse durduramaz. Beşiktaş’ta kaliteli oyuncular var. Kadrodaki oyuncularımızın hemen hepsi Avrupa’nın her takımında oynayacak kapasitedeler. Beşiktaş’ın tek eksiği moral ve motivasyon. Nereden kaynaklandığı bilinmiyor ama bazı oyuncularda özgüven eksikliği var. Bu sorun hala çözülemedi. Ama kimse merak etmesin, bunları atlatacağız ve zirveye oturacağız.

O günü unutamam

Ricardinho, eşi Juliana ile birlikte Türkiye’ye ilk geldiği gün yaşadıklarını unutamıyor. Beşiktaş taraftarlarının kendisi için Atatürk Havalimanı’nda düzenlediği karşılama töreninden çok etkilendiğini ifade eden Brezilyalı futbolcu, "O günü ömrüm boyunca unutmayacağım. Havalimanındaki tören beni çok
gururlandırdı ve mutlu etti" dedi.

Hürriyet

sonatcan 25-12-2006 09:49

rico senden cok sey bekliyoruz.. bu takimda sen de olmasan:(

wardaw 25-12-2006 12:44

RİCO DA inanamamış tigananın sözlerine. kardeşim zaten böyle bişey söylenmedi sadece basın yükleniyor basın.

KEREM 25-12-2006 12:52

yaw var mış bu haber ben neden görmedim :D:D

imparator 27-12-2006 09:32

http://www.fotomac.com.tr/i/1_pix_beyaz.gifhttp://www.fotomac.com.tr/2006/12/27...1899B0B74b.jpghttp://www.fotomac.com.tr/i/1_pix_beyaz.gifhttp://www.fotomac.com.tr/i/1_pix_beyaz.gifhttp://www.fotomac.com.tr/i/_spacer.gifEn büyük 'hediye' eşimden

Beşiktaş'ın Brezilyalı yıldızı Ricardinho, başarısındaki en büyük etkenin eşi olduğunu söyledi. Sambacı, İstanbul'a geldiğimiz günden bu yana yaptığı manevi yardımlar sayesinde, uyum sorunu yaşamadım" dedi. http://ads.sabah.com.tr/adserver/vie...U3ODQ1NA%3D%3D




Kaynak:Fotomaç

özgür_1903 27-12-2006 09:47

Ricardinho: Sanki cennette gibiyim
http://www.aksam.com.tr/foto/2006/12/27/s2.jpg İlk yarının son haftalarında yükselen form grafiğiyle Beşiktaşlı taraftarların gönlünde taht kuran Ricardinho, ülkesi Brezilya’da adeta Türkiye’nin gönüllü elçisi gibi çalışıyor. Yıldız futbolcu, ülkesinin yüksek tirajlı gazetelerine verdiği röportajlarda, “İstanbul’a gittiğim ilk bir ay özellikle iklime uyum sağlamakta güçlük çektim. Ancak bunu atlattım. Türkiye’de harika bir atmosfer var. Futbol orada da en az buradaki kadar kutsal. Ayrıca İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin kıyı kentleri adeta bir cennet. Beşiktaş’a gitmekle çok doğru hareket etmişim. Ligin ilk yarısı bizim istediğimiz gibi olmadı ama ikinci yarıda taraftarlarımızı mutlu edeceğiz” şeklinde konuştu.

NuraN 27-12-2006 11:30

bu ülkede mutlu olması güzel,inşallah daha güzel günler geçirecek Beşiktaşta:)


Türkiye`de Saat: 23:23 .

Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580