![]() |
Polisten Türkan Hoca sansürü Beşiktaşlı taraftar grubu Çarşı'nın, geçen hafta vefat eden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan anısına yaptırdığı ve Beşiktaş-Galatasaray derbi maçında açmak istediği iki pankart, polis engeline takıldı. Polis, "siyasi amaç taşıdığını" iddia ettiği pankartların, Çarşı grubuyla ülkücü gruplar arasında gerginliğe neden olabileceği iddiasıyla toplandığını belirtti. Beşiktaş-Galatasaray arasında önceki gün İnönü Stadyumu'nda oynanan futbol maçında şaşırtıcı bir durum yaşandı. Beşiktaşlı taraftar grubu Çarşı'nın üyeleri, maç sırasında "Türkan Saylan onurumuzdur" ve "Alkışlar Türkan Hoca için" yazılı pankartı açmak istedi. 'Gözaltı'yla tehdit Bunu fark eden asayişten sorumlu özel üniformalı polisler, siyasi içerikli olduğunu öne sürdükleri iki pankartı toplamaya başladı. Buna karşı çıkan Çarşı grubu üyeleri, polise direnmeye kalktı ancak gözaltına alınacakları söylenince geri çekildi. Pankartların siyasi amaç taşıdığını ve Çarşı grubuyla alt kısımda oturan ülkücüler arasında gerginlik yaratmaması için toplandığını belirten emniyet yetkilileri, 5149 Sayılı Spor Müsabakalarında Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'da konunun net bir şekilde anlatıldığını, yapılan işlemin de bu kanuna uygun olduğunu söyledi. Ülkücü taraftarların aynı stadyumda yerel seçim öncesinde bir maçta MHP Beşiktaş belediye başkan adayı Cennet Süzer lehinde pankart açtığını belirten emniyet yetkilileri, siyasi olduğu için pankartların toplandığını, polise direnen 5 kişinin de gözaltına alındığını bildirdi. 'TFF yetkilileri onay verdi' Saylan'la ilgili pankartların polis tarafından kaldırılmasına şaşırdığını belirten İnönü Stadyumu'ndan bir yetkili şunları anlattı: "Maçtan bir gün önce Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yetkililer gelip asılacak pankartları kontrol ederler. 'Fair play' kurallarına uygun olanlara izin verip 'Diğerlerini asmayın' derler. Maç gününden bir gün önce Beşiktaş ve Galatasaray'ın asacağı pankartlar da geldi. Hepsini açıp tek tek baktık. Aralarında Türkan Saylan'la ilgili olan iki pankart vardı. Federasyon yetkilileri, ikisini de okudu ancak asılmasına engel olacak bir durum görmeyince 'Tamam' dedi. Biz de asılacak olanların içerisine aldık. Maç günü pankartların bir çoğu asılmıştı. Emniyet mensupları da asılan pankartları siyasi ve asayişi bozacak yönde olup olmadığı konusunda inceliyor. Kendilerince uygun olanlara 'Kalsın' diyor, olmayanları da indiriyor. 'Türkan Saylan onurumuzdur' pankartının asılı olduğunu görünce kendi aralarında konuşmaya başladılar. Ardından da kaldırılmasına karar verdiler. Bu durumda ikinci pankart da asılmadan toplanmış oldu." Pankartlar Antalya'dan geldi Antalya'da bir reklam şirketinde çalışan ve pankartları hazırlayarak İstanbul'a gönderen Gürhan Muradoğlu şunları söyledi: "Patronumun Çarşı grubundan bir arkadaşı bir hafta önce aradı. Türkan Hoca için pankart yapacaklarını söyleyip ricada bulundu. Biz de Türkan Hoca'yı sevdiğimiz için bu teklifi kabul ettik. Yazılmasını istedikleri sözleri bize söylediler. Biz de görünce dikkat çekecek iki güzel pankart yaptık. Herhangi bir ücret almadık, gönül işi olarak yaptık. Keşke asılsaydı. Emeğimiz de boşa gitmezdi. Üzücü bir olay." ELVAN EZBER-Milliyet |
bu konuyla ilgili yazacak çook şey varda... ama en iyisi sessiz kalmak |
Yazıklar olsun. |
Susmak en iyisi... YAZIK.... |
harbiden yazıklar olsun!... |
çArşı Herkese kArşı !! |
ayıp böyle saçma bi gerekçe olamaz... |
Böyle saçma bir sansür olamaz... Bu ülkede bir arpa boyu yol alınmaz... |
Doğru bir yaklaşım. Her siyasi görüşten taraftarı olan bir takımız. Açılan pankart bizi Beşiktaş taraftarlığımızı unutturup böler. Daha öncede yaşamadık mı? Burada yaşanan ufak siyasi tartışmalar bile büyüdü de büyüdü. Tribünde neler olur kimbilir. Ne gerek var. |
Alıntı:
|
bencede haklı diğer türlü kavga çıksa daha kötü olurdu:( |
neden hakli..? Güle panakart aciliyor herkes sus pus ama Pro.Dr. Türkan Saylana acilmak isteyince yok siyasi yok bilmem ne.. Polis ne oldugnu belli kimin ellerin de belli :mad: |
Arkadaşlar Beşiktaş tribünü ne Sağcı , Ne solcu ne de başka bir şey. Beşiktaş trübünü her kesime hitap ediyor. Sosyal olayların her zaman arkasında. Bu pankarttan dolayı sanmıyorum cıkıp buna laf söyleyecekller. Burlara cakilmesi bazı kesimden dolayı. Keşke acılsaydı. Beşiktaş taraftarı Sosyal olayların yanında... |
yahu polis haklı siyasi pankart ne işi var spor musabakasında , yeter ya çarşının içinde ki kominist kanat iyice abarttı siyasi hareketi , Beşiktaş spor kulübü siyaset kulübü değil , tamam Allah rahmet eylesin sevenlerine başsağlığı dilerim ama abartmaya gerek yok . neyse forumda siyaset yasak susalım . |
Yazık ve ayıp... |
bir rezillik daha...bununla alakalı bir konu açılmıştı..orada keşke türkan saylan için saygı duruşu yada pankart falan açılsaydı demiştim..türkan saylan terörist miydi allah için..cenaze töreninde de gördük ki bu ülkenin çağdaşlaşması için,eğitim seviyesinin yükseltilmesi ve düşünce özgürlüğü için bütün bir hayatını adayan birine ülke olarak nasıl da sahip çıktık...böyle bir ortamda ben beklerdim bir pankart..bir saygı duruşu..jandarma 170 yaşında o kadar da önemli değildi..seneye 171 olcak nasılsa..hep var olacak jandarma..ama türkan saylan gibi önemli bir aydın bir daha geri gelmeyecek..!üzüldüm..ve bir kez daha başımızdakilerden nefret ettim..affola..! |
Türkan saylan ile siyaseti bağdaştıran arkadaşları anlayamıyorum. Kadının siyasi bir yönü yok. Eğitimci bir kadın siyaet ile ne ilgisi var. O tirbünde kocaman Che Guevera posterleri açılıyor bunlar siyasi değilmi. Çarşı nın A sı siyasetinde ötesinde Anarşiyi tmsil ediyor. Türkan Saylan yazısı mı bozucak tribünü bırakın allah aşkına. |
İnönüde hertürlü siyasi görüşten insan var , sesi gür çıkan belli bir grup görüşleri doğrultusunda pankart açması geneli bağlamaz.Bencede siyasi bir pankart , lütfen inönü stadı siyasetten uzak ve temiz kalsın.Şampiyonluğu kutlayacağımız şu günlere kimse limon sıkmasın.Bırakında bu sevinci her görüşten insanla doya doya yaşayalım... |
buna federasyon ve stad müdürü izin verdikten sonra emniyetin kaldırması enteresan ve şaşırtıcı doğrusu emniyet işi olmayan işlere burnunu sokuyor ve kendisi ortalığı kışkırtıyor |
Alıntı:
|
Polis önce kendine çeki düzen versin.... Beşiktaşımızın "ÇARŞI" grubunun beyin takımı yine sadece futbol değil aynı zamanda hayatın ve Türkiye'nin gündemini yakından takip ettiklerini gösteren sosyal taraflarını ve toplumsal hassasiyetlerini pankartlara taşımak isterlerken Polis tarafından engelleniyorlar,aldığımız duyumlara göre Kapalı Tribünde bulunan Ülkücü grubun Türkan Saylan için açılacak pankartlara karşı tepki gösterip tribünde çıkacak olası karışıklığı önlemek için izin vermemişler ayrıca siyasi bulmuşlar.... Şimdi soruyorum size Emniyetin bu kararı direk hükümetin politikası ile eş güdümlü olmasın?Malumunuz Rahmetli Türkan Saylan'ın cenazesine hükümetten kimse katılmadı böyle bir tutum sergileyen hükümetten böyle bir Emniyetin bu şekil reaksiyon vermesi bence buna bağlı.Kaldıki Çarşı Grubu bugüne kadar malum ne kadar siyasi pankartlar açtıda izin verildi bumu takıldı takıla takıla.....Güldürme bizi Emniyet..... |
Emniyet herseye karsi :D |
Alıntı:
ülkücü grupla ne alakası var hayret bişey . |
Alıntı:
diline sağlık . |
Arkadaşlar Siyasete CEKMEYİN!!! |
Alıntı:
|
Alıntı:
O kişi hayatını egitime adamış .Atatürkün yolundan giden biri . Siyasetle alakası yok Siyasete siz cekiyorsunuz. Ve görevimizide siz bize ögretemessiniz. Gereken Konuyu kapatırız. Siyasete dayalı bir tek daha yorum YAZILMIYCAK... |
türkan saylan bir siyasetçi değil...maddi zorluklar çeken gençlere burs veren bir derneğin başkanı...pankart açılabilirdi. |
Alıntı:
" O kişi hayatını egitime adamış .Atatürkün yolundan giden biri . " demişsiniz biz aksini mi söyledik. |
hangi görüşün temsilcisidir söyler misin?eğitim çıtası yükselsin,düşünce özgürlüğü olsun,çağdaşlaşalım diyen biri belli bir ideolojinin yada belli bir kesimin değil tüm ülkenin temsilcisi olmalıdır..işte bu yüzden Atatürk'ün izinden gidiyor diyoruz..bunun ülkücü,sağ-sol vs ile alakası yok..Türkan Saylan bir aydındır ve her türk insanı Türkan Saylan gibi aydınlarına sahip çıkmalıdır..Aydının ve aydınlığın olmadığı bir yerde karanlıklar egemendir..! |
O zaman Siyasete girmez ;) |
türkan saylan siyasetçi değildir.ama neden illede birileri bunu siyasetçimiş gibi gösteriyorlar.allah rahmet eylesin kadıncağız ömrünü insanlara adamış birisi.kişiliğini bilip bilmeden yorum yapmayın. |
Sayın modun sert bir müdahalesiyle yorumların akışı değişiverdi.... |
Kimin siyasi görüşüne göre belirlenecek tribünler? Hadi herkes birbirini bastırsın. Baskın olan kalsın, ezilenler maça filan da gelmesin. Bazıları bunumu istiyor? Herkesin midesinin bulandığı bir siyasi görüş yeryüzünde mevcuttur. Ama burada benim ve yanımda maç izleyen adam maçın sonuna kadar sadece Beşiktaşlıdır. Tribünde kimlerin başsağlığı mesajını görmek istersiniz anketi yaparsak emin olun binlerce ünlü sıralanır ve hoşunuza gitmeyenlerde olacaktır. Peki o zaman kime neye göre karar vereceksiniz? Birşeyin tribünleri ve buradakileri böldüğünü hissediyorum ve bu konuyada başlığada düşman olmaya başlıyorum gerçekten YETER! |
Konu kapatıldı... |
Türkiye`de Saat: 00:11 . |