![]() |
Ernesto Che Guevara Ernesto Che Guevara… çocukluğu hastalıklar ve astım krizleri içinde geçmiştir, gençliğinde latin amerika'nın tamamını gezmiş ve gördüklerinden sonra kafasında küçük siyası oluşumlar başlamıştır. alerjiler üzerine yaptığı bir çalışma ile doktorluk ünvanı almıştır. arkeloloji'ye ilgisinden dolayı sürekli gezmiş, dünyayı dolanmıştır. guetemala askeri darbesinden sonra, küba'lı ve guetemala'lı dostlarıyla birlikte arjantin'e sığınıp, oradan da meksika'ya geçme planları yaparken gemilerinin karaya oturmasıyla, yollarına uçaklar tarafından farkedilmemek için yürüyerek devam ederlerken, uğradıkları bir saldırı sonucu che, yaralanmasının ardından ertesi sabah 22 kişi, (bkz: fidel castro) önderliğinde deniz kuvvetleri kışlası'nı ele geçirip ilk zaferlerini kazanmışlardır. evli, üç çocuk babası olup, dağlarda yaşamış, küba'nın özgürlüğü için mücadele etmiş, "gerilla" olarak tanımlanmıştır. bolivya tarafından öldürülmesi kesin kararı çıkartıldıktan sonra, bolivya ordusu'nun 1500 askeriyle başlatılan "che avı"nda, yüzlerce asker tarafından kuşatılıp ayaklarından yaralanarak yakalanır. işkencelere rağmen sorgusu sırasında hiç bir soruyu yanıtlamaması kimseyi şaşırtmamıştır, hiç bir tedavi yapılmadan bi süre sonra makineli tüfekle taranarak öldürülür. cesedi bir av ganimeti gibi sergilenmiş gözleri açık olarak gömülmüştür. öldükten yıllar sonra tüm dünyanın saygısını kazanmış, bir idol olmuştur. son sözse "hasta siempre,companero guerrillero" olmalıdır mutlaka. |
Forza CHE iste vatanini seven biri boyle olmali... |
etkileyici |
ideolojisini örnek aldığım gelmiş geçmiş birkaç adamdan biri... |
" benim vatanım dünyadır " diyen, dünyanın gördüğü en enternasyonalist insandır. her devrimci gibi, terörist denilerek katledilmiştir amerikan emperyalizmi tarafından. ama yine her devrimci gibi sadece bedenlerini öldürmüşlerdir, düşünceleri sonsuza kadar yaşayacaktır komutan ernesto'nun... arjantin'de doğup meksika, bolivya, küba ülkelerinin özgürlüğü için savaşmış bir özgürlük savaşçısıydı. yaşasın önderimiz che guevara !.. |
|
9.10.1967: Che saat 13.10’da makinalı tüfek ateşiyle kurşuna dizilir. Fail Astsubay Mario Teran’dır ve Bolivya Devlet Başkanı Rene Barientos’un doğrudan emriyle hareket etmiştir. Comandante Ernesto Che Guevara’nın cesedi, bir av ganimetiymişçesine teşhir edilir. Bolivyalı bir subay, kalbinden aldığı öldürücü makinalı tüfek yarasını gösterir. Che, korkutucu propaganda etkisi yaratmak amacıyla, bütün geleneklere aykırı olarak, gözleri kapatılmadan gömülür. |
hiç üzülmedim :D Allah affeder mi bilemem ama ben affetmem :) |
Alıntı:
|
soLun kRaLı atatürk,ecevit,che 3 lüsü bence izinde qidiLecek 3lü katıLmayan waRsa pm.. |
Kelimelerle anlatılamayacak bir şahsiyet... |
kendi ülkesi için ve kuba hatta kendi için gerekli olabilir...ama benim için ve benim ülkem için tamamen GEREKSİZ bir insan...ne devrimcisi yemişim devrimini en büyük devrimci MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'TÜR..."Komunizm Türk Halkı'nın en büyük düşmanıdır görüldüğü yerde ezilmeli !" M.Kemal ATATÜRK |
Alıntı:
|
Alıntı:
İşte geldikleri nokta budur: Cumhuriyetimizin genç bir kaymakamı ve bir belediye başkanı Atatürk'ün sözlerini, Cumhuriyet alanındaki büste yazdırdıkları için suçlanıyorlar; dosyalar düzenleniyor, emirler veriliyor, kovuşturmalar açılıyor. Bu da mı Atatürkçülük adına?.. Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinde "tam bağımsızlık" bilinci yatar. Kurtuluş Savaşı, tam bağımsız Türkiye'yi kurmayı amaçlamıştır. Onun içindir ki Mustafa Kemal: Bizi mahvetmek isteyen emperyalizme karşı ve bizi yutmak isteyen kapitalizme karşı savaşıyoruz... demiştir. Bu suçsa, suç olmayan nedir acaba? İşkence yapmak mı? Gencecik çocukları birbirleri ardından vurup öldürmek mi? Devlet kasasını soymak mı? Nedir suç olmayan?.. Kaymakam ve belediye başkanı, bu sözler yerine, "komünizm her görüldüğü yerde ezilmeli" diye, uydurma sözleri büste kazısalardı, biri hemen vali yardımcısı, öteki de milletvekili adayı olmazlar mıydı?.. Atatürk'ün antiemperyalist ve devrimci yanı, egemen sınıfların bilinçli politikalarıyla, gizlenmek ve örtülmek isteniyor. Atatürkçülüğü, gericiliğin ve tutuculuğun bayrağı yapmak isteyenler, acıyla ifade edelim ki, bu amaçlarında adım adım başarı da sağlıyorlar. |
Alıntı:
|
ewet bende komunizmi sevmıyorum che i de denız gezmiş i de ... bu benım dusuncem... |
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK Ernesto Che Guevara DENİZ GEZMİŞ VE BÜTÜN DEVRİMCİLERİ SEVİYORUM BUDA BENİM DÜŞÜNCEM... |
Türkiye`de Saat: 14:07 . |