|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
03-03-2007, 09:33 | #1 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006 Yaş: 40
Tecrübe Puanı: 24 |
Hollanda’da siyahi bir Türk çocuğu ortaya koyduğu müthiş performansla koşar adım zirveye çıkıyor. Türk baba ile Surinamlı bir annenin 13 yaşındaki çocukları Erol Erdal Alkan, müthiş fiziği ve oyun yapısı ile geleceğin “Patrick Viera”sı ve “Rijkaard”ı olarak gösteriliyor. Hollanda’nın futbolcu fabrikası Ajax’ın büyük uğraşlar sonrasında sözleşme imzaladığı Erol, önümüzdeki yıldan itibaren Amsterdam ekibi ile çalışmalara başlayacak. Bursa’da Kapalıçarşı’da çalışırken tanıştığı Joyce Hanım’la hayatını birleştiren ve 1989 yılında Hollanda’ya yerleşen Gürol Alkan’ın küçük oğlu Erol, 1994 yılında Amsterdam’da dünyaya geldi. 5 yaşında futbola başladı ve yeteneği nedeniyle Zeeburgia takımı tarafından kabul edildi. Hollanda Futbol Federasyonu’nun 12 yaş altı Amsterdam Bölge Karması’na seçilen siyahi Türk, Zeeburgia D1 takımı ile bir üst ligde mücadeleye başladı. DE BOER HAYRAN KALDI EROL müthiş fiziği nedeniyle yaşıtlarından hep bir adım önde yürüyordu. Federasyonun 13 yaş altı takımına seçildi ve aynı zamanda takım kaptanı oldu. Bu müthiş çıkış teklifleri de peş peşe getiriyordu. Erol AZ Alkmaar’dan gelen transfer teklifini kabul etse de performansı nedeniyle artık paylaşılamıyordu. Erol kendisini bir anda Galatasaraylı eski futbolcu Frank De Boer’la Ajax’ın antrenman sahasında buldu. 13 yaşındaki Erol 1.74’lük boyu ve ön liberodaki başarısı ile De Boer’in de dikkatini çekti ve ünlü futbolcunun verdiği olumlu raporla 16 Şubat 2007’de genç yeteneğin rüyası Ajax’a atılan imza ile gerçeğe döndü. O artık Ajax’lıydı ve 2007-08 sezonundan itibaren Ajax’la çalışmalara başlayacaktı. Ajax’ın da gelecek yıldan itibaren ön liberoda yetiştireceği Erol’un şimdiki lakabı “Küçük Rijkaard.” En büyük hedefi ise Türk Milli Takım formasını giymek. Yasin YILDIRIM
__________________ iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım.... HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...! | ||
|
17-03-2007, 06:43 | #6 | ||
Tecrübe Puanı: 26 | Ajax’ta 'çikolata' renkli bir Türk çocuğuHACI HASDEMİR Bursalı Gürol Alkan ile Surinam asıllı Hollandalı Joyce Brenda Plein’in evliliklerinden doğan Erol Alkan, futboldaki yeteneğiyle Ajax tarafından transfer edildi. Fiziğiyle Patrick Vieira ve Rijkaard’a benzeyen Erol, “En büyük amacım Türk Milli Takımı’nın formasını giymek.” diyor. Hollanda’da herkes Ajax’ın büyük ümitlerle transfer ettiği çikolata renkli Türk futbolcu Erol Erdal Alkan’ı konuşuyor. Daha önce Hollanda’nın Zeeburgia D1 takımında forma giyen Erol, gösterdiği performansla önce AZ Alkmaar, ardından da Hereenveen, Ajax, Feyenoord ve PSV Eindhoven gibi Hollanda’nın en büyük takımlarından transfer teklifi aldı. Önce UEFA Kupası’nda Kayserispor ve F.Bahçe’yi safdışı bırakan AZ Alkmaar’ın teklifini kabul eden genç yıldız, daha sonra ailesinin Amsterdam’da yaşaması sebebiyle Ajax’ı tercih etti. Müthiş fiziği ve yeteneğiyle daha şimdiden geleceğin Patrick Viera’sı ve Rijkaard’ı olarak gösterilen Erol Alkan’ın ilginç bir hayat hikayesi var. Bursa’da Kapalıçarşı’da çalışırken tanıştığı Surinam asıllı Hollandalı Joyce Brenda Plein ile hayatını birleştiren ve 1989’da Hollanda’ya yerleşen Gürol Alkan’ın küçük oğlu Erol, 1994’te Amsterdam’da dünyaya geldi. 5 yaşında futbola başladı. Hollanda Futbol Federasyonu’nun 12 Yaşaltı Amsterdam Bölge Karması’na seçilen siyahi Türk, Zeeburgia D1 takımı ile bir üst ligde mücadeleye başladı. Erol, müthiş fiziği sebebiyle yaşıtlarından hep bir adım önde gidiyordu. Daha sonra federasyonun 13 yaşaltı takımına seçildi ve aynı zamanda takım kaptanlığını yaptı. Bu müthiş çıkış, teklifleri de peş peşe getirdi. Bir dönem G.Saray’da forma giyen Frank De Boer, onu görev yaptığı Ajax’ın altyapısına aldı. 13 yaşındaki Erol, 1.74’lük boyu ve ön liberodaki başarısıyla De Boer’in gözdesi oldu. Genç teknik adamın verdiği rapor doğrultusunda Ajax yönetimi, Erol’u 16 Şubat 2007’de resmen renklerine bağladı. 2007-08 sezonundan itibaren Ajax’la çalışmalara başlayacak olan Erol’un lakabı ‘Küçük Rijkaard’. Genç futbolcunun en büyük hedefi ise birgün ay-yıldızlı formayı giymek. Bir dönem Beşiktaş’ın altyapısında antrenmana çıkan Erol’u babası tam bir Türk gibi yetiştiriyor. Erol Alkan, milli takıma seçileceği günü iple çektiğini belirterek “Ben Türküm. Tam bir Türk gibi yetiştim. Her yaz Bursa’ya babaannemin yanına tatile gidiyorum. Türkiye’ye gittiğimde çok mutlu oluyurum. Kesinlikle ileride ay-yıldızlı formayı giymek istiyorum. Bunun için çok çalışıyorum. Amacım yıllarca uzak kaldığım ülkeme futbolda hizmet etmek.” diyor. Gelelim, Hollanda’da yaşayan Surinam asıllı Joyce Brenda Plein ile Gürol Alkan’ın evlilik hikayelerine... Joyce Brenda Plein, bir kız arkadaşıyla birlikte Türkiye’ye gezmeye gelmişti. İki gün İstanbul’da kaldıktan sonra Bursa’ya gittiler. İngilizce kursunu yeni bitiren Gürol Alkan, bir vesileyle tanıştığı Joyce ve arkadaşına yakın ilgi gösterdi. Gürol Alkan, 1989 yazında tekrar Türkiye’ye gelen Joyce ile evlenmeye karar verdi. Alkan, Joyce ile birlikte Hollanda’ya giderek 19 Ekim 1989’da Amsterdam’da evlendi. Alkan çitfinin ilk çocukları Yasin Yusuf 28 Ağustos 1992’de doğdu. 16 Şubat 1994’te dünyaya gelen ikinci çocuklarına ise Erol Erdal ismini verdiler. Alkan çifti, 17 yıldır Hollanda’da birlikte yaşıyor.
__________________ BEŞİKTAŞlı olunmaz BEŞİKTAŞlı doğulur!!! ███████████████████████ BEŞİKTAŞ 1903 ███████████████████████ | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |