![]() |
Türkiye, ekonomik özgürlükte 91'inci. Türkiye 6,2 puan ile ekonomik özgürlük sıralamasında 91. olabildi. Türkiye sırlamadaki yerini Mozambik, Gana, Azerbaycan, Papua Yeni Gine ve Slovenya'yla paylaştı. Kanada merkezli Fraser Institute'nun 2007 raporuna göre, 141 ülke 42 kriter göz önünde bulundurularak sıralandırıldı. Listedeki ülkelerin kanuni yapısı, vergi oranları, emlak ve iş kanunları ölçüldü. Değerlendirmede birinci Hong Kong'u (8,9), Singapur (8,8), Yeni Zelanda (8,5) ve İsviçre (8,3) takip etti. Dubai, Cihan |
daha önce kaçıncıymış ? bu konuda bi bilgin war mı ? hayrı yani kıyaslama yapalım iyiye mi gidiyoruz ? kötüye mi ?! |
BEN söylimmm cari açıkta hala cok gerideyiz ama şu an icin umut var Dış piyasaya satışlar cogalmış |
ımf e toplam borcumuz 32 mılyar dolar cıvarlardan 9 mılyar dolara kadar düştü ama hala dış borcumuz cok.dıs borcta da 80 mılyar dolar daha ıyıye gıttık son 5 yılda.bu tek sevınrıdıcı yanı.ancak aclık sınırının altında maaş sevıyelerı cogunlukta ülkemizde.bu sadece işadamlarının cebıne yansıyor;) |
Alıntı:
tüfedeki açıgıda eklersek aynen öyle açlık sınırı cok alta düşüo Ve ülkede orta sınıf yine oluşamıo Alt tabaka ve üst tabaka arasındaki fark gittikçe artıyo önlem lazım yoksa bi orta sınıf bulunmazsa açık gittikçe artar |
merkez bankasındakı dolar rezervı ıyı oldugu için dovız kontrol altında.ıhracat yapanlar için cok iyi birşey ama dedıgımız gıbı asgarı ucreti gectım en alt kademedıkı bır memur bıle devlette 700 cıvarı maaş alıyorken,ozel sektorde kurumsallasmıs sırketlerde bıle kalıfıye bır eleman 600 ytl cıvarı maasa mecbur bırakılıyor. |
elimizde kalan tek şey o degil mi emrah ? bi dovizle şu an dönüyoruz... umarım onuda kaybetmeyiz |
Alıntı:
|
Alıntı:
dedigim gibi dogan tek elimizde kalan döviz onuda kayıp edersek bu olasılıgı dusunmek bile istemiyorum durum cok zor hale gelir... zaten şu an ki hukumet sıkıo sürekli açık yok sürekli daa iyiyiz die ama durum cok kotu... |
Alıntı:
|
Türkiye`de Saat: 23:45 . |