![]() |
Marcus Faison İmzaya Kaldı.. http://www.ulebcup.com/resourceserve...lename/d65.jpg Geçen sezonun flaş ismi Preston Shumpert ile yeniden anlaşamayan ekibimiz Beşiktaş Cola Turka'nın, üç numara pozisyonu için Amerika'lı oyuncu Marcus Faison ile anlaştığı ve imzaya yakın olunduğu ileri sürüldü. 1978 doğumlu ve 1.96 metre boyundaki ABD'li forvet, Siena Koleji'ni 2000 yılında bitirdi. Belçika'ya gelen Faison, Go-Pass Pepinster (2000-02) ve Spirou Charleroi (2002-06) takımlarında görev yaptı. Daha sonra Almanya'ya geçerek, RheinEnergie Köln (2006-07) takımının formasını giydi. Şubat 2007'de ise İspanya ACB takımlarından Unicaja Malaga takımında yarım sezon görev yaptı. Geçen sezon Ukrayna'da BC Kyiv'de forma giyen Faison'un adı bundan 2 sezon önce de siyah-beyazlılarımızla birlikte anılmıştı. Kyiv takımıyla geçen sezon ULEB Cup'da 14 maça çıkan Amerikalı oyuncu, 27.0 dakika, 9.3 sayı, 3.2 ribaund, 1.4 asist, 0.9 top çalma, 0.2 blok ortalamalarını tutturdu. |
kısmı bıras fason geldı =) hayırlı olur ınsallah stumpertın yerı kolay kolay dolmaz |
Dolmaz tabiki, yarım hatta çeyrek Shumi ancak olur. Yinede en iyisini teknik heyet bilir tabiki.. |
ne diyelim hayırlısı. . |
walla beyler ben foruma yeni katıldım ama şunu söyliyim Faison inanılmaz bir skorer adam costurmuş walla bence nokta transfer olldu skor açısından shumpertten yana kalır yanı yok hatta belki de daha iyidir onu zaman gösterecek ama alınırsa iyi olur |
yönetim biraz shumpert için fedakarlık yapsa ne olurki akatlara gidilecekse bu sezon shumpert için giden epey taraftar olurdu tahminimce verin 3-5 kuruş fazla bu faison mudur masonmudur ortalamaları ii değil shumpert nerde faison nerde |
Bu adamı 2 sene önce Murat Didin de çok istemişti ama ozamanlar BJK avrupada öyle tanınan bi klüp olmadıından adam Almanyada şampiyon takıma gitmişti. Umarım Shumpertin yerini doldurur ama İhtimal vermiorum tabi.. Shumi kalmalıydı.. |
M.Faison 30 yaşında 1.96 boyunda ve avrupanın en iyi 3 numaralarndan birisidir..Çok skor atmaz ama kritik sayılalra takımın hep oyunda tutar. Geçen sezon Ukrayna'da BC Kiev forması giyen Marcus Faison ile büyük ölçüde anlaştığı belirtiliyor. Geçtiğimiz yıl ULEB Cup'da 27 dakika süre alan Faison; 9.3 sayı, 3.2 ribaund, 1.4 asist, 0.9 top çalma, 0.2 blok ortalamalarını tutturdu. Avrupa kariyerine Belçika’da başlayan Faison 2001/2002 sezonunda Pepinster takımı ile FIBA Eurocup da %54 üç sayı ve %55 iki sayı ortalamaları ile 20.8 sayı 5.6 ribaund 2.9 asist ve 2.2 top çalma istatistikleri tutturarak Avrupa kariyerine harika bir başlangıç yapmış oldu. Bir sonraki sezon Belçika’nın ULEC Cup temsilcisi Charleroi takımına transfer oldu ve ilk sezonunda takımının ULEB Cup'ta çeyrek finale kalmasında önemli bir katkıya sahipti. 4 sezon boyunca Charleroi takımında görev yapan Faison, 2004/2005 sezonunda ULEB Cup'ta yine takımı çeyrek final oynarken, Avrupa’da 19.3 sayı 4.6 ribaund ile takıma verimlilik oranında 20 ile ULEB Cup'da en dikkat çekici oyuncular arasında yer aldı. 2006/2007 sezonunda Almanya’nın Köln takımına geçen Marcus Faison Almanya’da 9 maç oynadıktan sonra bonservis ücreti karşılığında İspanya’nın Euroleague’de mücadele eden takımı Unicaja Malaga’ya transfer oldu. Euroleague'de ilk tecrübesinde inanılmaz bir başarıda ortak pay sahibi olarak takımının Euroleague Final Four oynamasında emeği geçti. Hele ki Playoff'larda Barcelona’ya karşı ilk maçta gösterdiği 17 sayılık performans belki de Final Four kapısını aralamalarında önemli rol oynadı. Başarılı geçen sezonun ardından Ukrayna‘dan gelen teklifi reddemeyerek BC Kiev takımına transfer oldu. Ve geçtiğimiz yıl da ULEB Cup'da 27 dakika süre alan Faison; 9.3 sayı, 3.2 ribaund, 1.4 asist, 0.9 top çalma, 0.2 blok ortalamalarını tutturdu. |
ne olurdu sanki shumperti tutsaydınız alla alla ya takıma renk katan birisiydi o tam bir karizmatik |
Alıntı:
|
Faison'dan sonra Shumpert'inde 6. yabancı olarak takımda tutulma durumu varmış ama pek sıcak bakmıyorum. |
3+1'den sonraki her yabancı oyuncu için kulüpler federasyona 125 Bin Dolar ödemek zorunda. Bu da bizim yönetim için zor görünüyor :) Shumpert kalsaydı bu transfere gerek bile yoktu zaten. Faison geçen sezonu biraz sönük geçirdi, umarım bu sene eski günlere dönüş yapar.. |
Faison gecen sezonu oynadığı pozisyon gereği düşük bir ortalama ile geçirdi ama bu demek değil ki bu sene de düşük ortalama ile oynar...Fundemantal i çok güçlüdür ve çok tecrübelidir..Her maçta maçın sürekli içindedir..Unutmayalım ki gecen sene avupa da final-eight maçında cimbom a maçı verenleren biri de shumpert idi...Faison'un en az onun kadar katkı sağlayacağına inanıyorum ben .:heeeelllllooooo: |
Aslında oyuncuları birbirleriyle kıyaslamak pek doğru değil. Hepsinin farklı üstünlükleri var. Shumpert'ın katkısı yadsınamaz, özellikle oyun içerisinde 4 numara bile oynaması rakiplerin tüm düzenini altüst ediyordu ve gerçekten iyi bir şutör. Faison ise 2-3 numara oynuyor. İyi bir şutör değil ama atletik özellikleri daha ön planda. Bu transferle birlikte iyi bir kadro oluşturduk diyebiliriz, sadece yerli 1 uzuna daha ihtiyaç var diye düşünüyorum.. |
marcus faison gayet skorer ve iyi bi oyuncudur arkadaşlar hiç merak etmeyin |
Oyunculardan yana korkumuz yok, tek sorun yönetim :) Sezon ortasında yine krizler çıkmazsa şampiyonluk yarışında sonuna kadar yer alırız diye tahmin ediyorum.. |
zaten her zaman tek sorunumuz yönetim canım kardeşim |
Bu adam da şutör değilse kim şut atcak.. Ömer Ünver mi ? :S |
Aynen yaa, kim şut atacak ayıptır sorması, skorer değilmiş, o zaman banane yahu, forvet dediğin şutör olur, soktuğunu atar, adamın istatistiklerine bakıyorum hiç de iç açıcı değil...Sthumperd'len kıyaslamam bile bunu, merak ediyorum buna kaç para verdiler, çok mu fark vardı Shuminin istediğiylen, yazık yaa, bi adamı tutun bare!..Al gülüm ver gülüm, bu mantıkla gidersek şampiyonluk falan göremeyiz biz, rüya görmeyelim...Bu kadroylan ligde yarı final çok büyük başarıdır... |
Alıntı:
Yerli uzuna gelince ;Onur bile yeterdi,keşke kaçırmasalardı..Aslında Haluğun yerine ben olsam Ersin'i alırdım.. |
Yerli uzunlarımız Adem Ören ve Cem Coşkun ,şutörlerimiz Halük,Ömer, ve Muratcan . |
Abi eğer biz bu 3 şutöre kaldıysak yandık valla...10 atışlarından 2'si veya 3'ü girerse dua edelim biz!.. |
Cevher'i unutmuşsunuz :) Bir yerli uzun daha gelebilir ama bonservis vermeyi kabul etmek gerek. Oğuz Savaş'a teklif sunulmalı bence, mutlaka gelmek ister bize.. |
Üçlüklerde Muratcana kaldıysak vay halimize :) Ömer ünver var gerçi üçlük şampiyonu :DD:D: Yerli kapono :D:D Fiyasko olcak ama hayırlısı:D Oğuz Savaşın geleceğini sanmıorum.. O kadar abartılacak yetenekte değil bence.. Telekomdan Mutlu Akpınarı alırsak iyi olabilir.. 3-4 oynayabiliyor.. Sağlam 1 oyuncu.. |
3 numara icin boyu kisa degilmi 1.96 |
hayırlısı demekten başka bisi yok |
Oğuz Savaş ve Mutlu Akpınar transferlerinin transfer komitesinin gündeminde olduğunu sanmıyorum. |
Hayırlısı artık ne diyim İnşallah shumpert'ı aratmaz... |
yerlilerden aktif rotasyonda m.yağmur,muratcan,haluk,ömer,cevher var diğerleri 3. tercih olur.bizim bu yılki performansımızı yabancılar belirleyecek 5 yabancımızın hepsinin çok iyi performans sergilemesi lazım. |
Faison'un transferi niye resmiyet kazanmıyor, bu transferin gerçekleşmemesinin sebebi nedir? |
Büyük ihtimalle Shumpert konusunun çözümü bekleniyor. Çünkü 4 yabancıdan sonra her imza için ekstra ücret ödemek lazım federasyona. Shumpert'ın başka bir ekiple resmi sözleşme imzalaması bekleniyor olabilir bu transfer için.. |
Yönetim fedakarlık yapsa ne olacak.Shuminin sabrı taştı bir kere..shuminin yeri dolar ma benim içn Nicevic in yeri dolmaz. |
Niceviç artık yok, bundan sonra Mario Austin var. |
Türkiye`de Saat: 06:11 . |