![]() |
Beşiktaş ColaTurka - Mersin B.Ş.B (TBL 17. Hafta) Beşiktaş Cola Turka erkek basketbol ekibimiz, Beko Basketbol Liginin 17. Haftasında lig sıralamasında ekibimizle aynı puanda olan ve ligin güçlü ekiplerinden olan Mersin Büyükşehir Belediyesi ile 31 Ocak Cumartesi günü, saat 16:00'da Akatlar Beşiktaş Cola Turka Arena'da karşılaşacak.. Ligin ilk yarısında Mersin'de oynanan mücadeleyi ev sahibi ekip 89-83 kazanmıştı. Antrenörlüğünü eski hocalarımızdan Ahmet Kandemir'in yaptığı Mersin ekibinde; Kimani Ffriend, İnanç Koç, Nedim Yücel ve Onur Aydın gibi daha önce formamızı giymiş tecrübeli isimler de yer alıyor.. Ligde geride kalan 16 hafta sonunda iki ekibinde 8 galibiyeti ve 8 mağlubiyeti bulunuyor. Ekibimiz ise averajla rakibinin üzerinde yer alıyor. Bu arada karşılaşmanın TV yayınının ise olmadığı açıklandı.. Karşılaşmanın bilet fiyatları ise şöyle: PROTOKOL : 25 TL BENCH ARKASI : 20 TL PRO. KARŞISI ALT : 15 TL PRO. KARŞISI ÜST : 13 TL POTA ARKASI : 10 TL |
Aynı puana sahip 2 takımn mücadelesi..Kafa kafaya gider diye düşünüyorum ben..Zorlanırız.. Baxter'ın form tutması bizim açımızdan önemli..Chatman ve Cevher de zaten iyi oynuyolar..Wesson hala muamma..Yerlilerden verim alabildiğimiz kadarıyla götürürüz bu maçı..Ömer de artık maçlarda atmaya başlasın şu 3lükleri..Toplamda 7 tane 3lüğü var yaw bu sezon..Elin Mrsiçi her maç atıodu okadar :) Haluk ve Muratcan dan da etkili performans beklioruz artık.:) |
kimani yine özel hazırlanıyo bu maça.umarım durdurmayı beceririz. bu arada dün efesle yaptığımız hazırlık maçını 88-72 yenilmişiz. |
insallah kazanıırız |
Önemli bir maç, kafa kafaya gidiyoruz Mersin'le, bi adım öne geçmeliyiz, zor da olsa geçeceğimizi düşünüyorum...Chatman-Baxter ikilisi maça ağırlığını koyacaktır bence, Cevher de destekler onları, 4. isimde Haluk olabilir...Önümüzde zorlu maçlar var, kaderimizi belirleyecek oynayacağımız 7-8 maç, bu 8 maçtan 2'den fazla mağlubiyet almazsak çok iyi olur... |
Maccabi'nin Dee Brown'ı almasından sonra Chatman'ın kafası daha sakin olacaktır artık umarım. Eğerki potansiyeli düzeyinde oynarsa Baxter ve Cevher'de bu maçta önemli katkı yapacaklardır.. Mersin cephesinde ise Kimani aslında birazda kırgın takımına, çünkü önce gönderildi sonra yerine alınacak oyuncuda pürüz çıktığı için geri çağrıldı, yani tam anlamıyla kendini veremeyebilir maça. Yine de Cevher'in ona karşı üstün performans göstermesi lazım. Ekibimizde Wesson'ın gelişiyle Mims'te de düşüş var, bu maçta ikisinin önemli katkılar vermesi lazım, çünkü Mersin uzunları öyle vasat isimler değiller. Zor maç, olası bir play-off eşleşmesinide düşünerek mutlaka kazanmamız lazım. Salon dolmalı artık, her maç 200-300 kişiye oynamayı hak etmiyor oyuncularımız. Biraz sahip çıkalım armamıza.. |
Insallah aliriz ... Basarilar dev kartallar |
İnişli-çıkışlı bir grafiğimiz var.Eğer seri galibiyet serisi yakalayamazsak play-off'a kalamama tehlikemiz var, birçok takım play-off'a kalmak için mücadele ediyor.Mersin'de bu ligin iyi takımlarından biri, inşallah kazasız-belasız bu maçı kazanmayı başarırız. |
evimizde yenileceğimizi sanmıyorum |
Ben kesinlikle alacağımızı düşünüyorum.. Yayın yok yine. |
maç tekrar 16.00 ya alınmış. |
bidaha beşiktaşın akatlardaki maçlarını yayınlamazlar kolay kolay die düşünüyorum.maça gelince almamız gereken bi maç yenip geçmemiz lazım |
Mersin cephesinden iddialı açıklamalar var. "Deplasmanlarda iyi oynuyoruz, kesin kazanıp play-off avantajı yakalayacağız" gibi.. Onlara Akatlar'ın diğer deplasmanlara benzemediğini gösterelim. İmkanı olan tüm arkadaşlar bu maçta tribünde olmalı, taraftar desteğimiz ile yenemeyeceğimiz takım yok şu ligde!.. |
şu tv yayını konusunda kimsenin bir itirazı yokmu kaç hafta oldu bizim maçı anlaşmalı kanallar vermedi. |
İdeal 5'imizle oynuyoruz. Chatman-Muratcan-Baxter-Wesson ve Cevher. Durum 10-8 13-10. İlk periyodun bitimine 3 dk var. |
ilk periyodu 24-14 önde kapattık.şuan durum 27-19 öndeyiz. |
Üçlük yağmuru.. Adem Ören'den bile. Ne kadar izleyemesek tahmin edebiliyoruz takımın oyununu. Basketbolcular gününde olduğunda yenemeyeceğimiz takım yok, aksi halde ise bizi herkes yenebilir. 40-26 öndeyiz ve mola aldık. Chatman ve Baxter'ın 12'şer sayısı var. |
Başta Cevher olmak üzere takım çıldırdı :D 74-51.. |
93-72 kazandık.chatman baxter ve cevher süperdi. http://forum.forzabesiktas.com/downl...le.php?id=3725 |
cevher hiç faul yapmamış.çok ilginç. |
Hayırlı olsun kazanmışız..En skorer yine Baxter oldu değilmi. |
Alıntı:
cevher 26 chatman 22 baxter 20 |
Cevher insan üstü oynamaya başladı son zamanlarda..Hadi hayırlısı..:) Beklediğmden rahat oldu..Baştan sona önde götüreceğimizi sanmıyordum..:) Böyle farklı kzanacağımızı da.:) Ama iyi oldu olası 1 playoff eşleşmesinde geride başlamicaz en azından..:) Skora herkesin tahmin ettiği üçlü etki etmiş..Bu saatten sonra da kaderimizi bu 3lü yazar..:) Ama bravo onlara da..Elnden gelenin en iyisini yapıyolar cddenn..:) Bravo Kartallar..:) |
Bu arada gscc Antalya BB'yi yendi.. Biz de Mersin'i yenince 5. sıraya yükseldik. Haftaya Oyak deplasmanı zor olacak, inşallah galip geliriz. |
Alıntı:
|
Kazanırız diyordum ama bu kadar rahat değil...Oyuncularımız günündeymiş bu maçta, gününde olunca tutulmuyorlar zaten...Chatman ve Cevher taşıyordu takımı, son zamanlarda Baxter'de çıkmaya başladı sahneye, skorer oynuyor o da...2 skorerlen oynarken bu sayı 3 oldu, rakiplerimiz daha çok korkar şimdi...Önümüzde çok zorlu maçlar var, bu 6-7 maçlık seriden alnımızın akıylan çıkarız umarım...Ligdeki kaderimizi de belirleyecek bu maçlar... |
BEŞİKTAŞ COLA TURKA (93) : Mehmet Yağmur, Muratcan Güler 3 (5 ribaund - 3 asist), Jimmy Baxter 20 (1 ribaund - 6 asist), Haluk Yıldırım 6 (1 ribaund - 6 asist), Azmi Turgut, Adem Ören 5 (4 ribaund), Mire Chatman 22 (9 ribaund - 6 asist), Cevher Özer 26 (8 ribaund - 3 asist), Ray Wesson 11 (6 ribaund) MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (72) : Chris Lofton 11 (2 ribaund - 1 asist), Lester Mc Calebb 15 (4 ribaund - 4 asist), Nedim Yücel 4 (2 ribaund), Altan Erol 5 (1 asist), Ümit Sonkol 8 (3 ribaund), İnanç Koç 3 (7 ribaund - 1 asist), Edward Basden 6 (6 ribaund - 3 asist), Kimani Ffriend 17 (7 ribaund), Onur Aydın 3 (2 ribaund - 1 asist) 1.PERİYOT: 24-14 2.PERİYOT: 18-12 3.PERİYOT: 16-18 4.PERİYOT: 37-28 |
Bugün mükemmel oynadık, Chatman, Baxter,Cevher ve Wesson performanslarıyla göz doldurdular. |
Wesson yavaş yavaş toparlanıyor gibi görünüyor. Fundemental yani basketbol bilgisi olarak iyi bir oyuncu ama boy olarak çok dezavantajı var. Eşleştiği oyuncularla arasında 10 cm civarı fark oluyor genelde, yinede bunu fiziği ve tecrübesi ile elinden geldiğince kapatmaya çalışıyor. Butler'dan sonra Wesson bizim için bulunmaz nimettir tabi :) Herşey iyiye gidiyor, beşinci sıradayız ve ikinci devrede Galatasaray maçı dışında tüm zorlu maçlarımızı Akatlar'da oynayacağız. Birlik olup takımımıza sonunda kadar sahip çıkalım, zamanla herşey çok daha iyiye gidecek diye düşünüyorum.. |
cevher neler yapıyor öyle ya inanılmz bi form yakaladı gerçekten ona ve takıma helal olsun.inş hakkettiğimiz yerlere gitmeye devam ederiz |
Türkiye`de Saat: 19:50 . |