![]() |
Maymun aşkına... Temel, Fransiz ve ingiliz'in bindikleri gemi batmis.Günlerce aç susuz kaldiktan sonra bir adaya çikmislar.Tam kurtulduk diye sevinirlerken bir dolu yamyamyn bas uçlarinda belirdigini görmüsler.Yamyamlarin niyetinin kötü oldugunu gören kazazedeler : - Ne olur bizi yemeyin, diye yalvarmislar. Kral yamyam : - Sizleri bir teste tabi tutacagizz, en basarili çikani affedecegiz. Her birinizi birer kulübeye hapsedip birer maymun verecegiz. Bir yil sonunda en cok yavru maymun dogurtaniniz kurtulacak, demis.Kulubeler hazirlanmis, maymunlar konulmus, kapilar sikica kapatilmis Hergün kapi altindan yemekler gönderilmis. Birinci yilin sonunda kapilarin açilma zamani gelmis. Ilk olarak Fransizin kapisi açilmis. Üç tane yavru maymun oradan oraya zipliyor. Fransiz pestili çikmis bir durumda. Ikinci olarak ingilizin kapisi açilmis. O da harap durumda ama bes tane yavru dogurtmus. Son olarak Temel'in kulubesine giderken yamyam hokomoko : - Bu Türkler uçkurlarina çok düskün millettir. simdi kapiyi açacagiz en azindan on yavru üzerimize atlayacak demis.Kapi açilmis ama ne görsünler Temel bir kösede kös kös oturuyor., Temel'e verilen maymun harap durumda, ortada da sadece bir yavru var ama onun da bir gozu var bir gozu yok, kafasi gövdesinden büyük, kisacasi tam bir hilkat garibesi! - Ne lan bu!, demis hokomoko... Bir yilda dogurta dogurta sadece bunu mu dogurttun? - Ulan serefsizler, demis Temel.Vermissiniz yanlislikla erkek maymunu, bunu buldudugunuza şükredin! |
Gözlük... Temel' e ikramiyeden büyük miktarda para çıkar ve imajını değiştirmek ister.İlk önce gözlük almaya karar verir.Gözlükçüden kaliteli bir gözlük ister,gözlüğü takar ve fiatını sorar 10 Milyon cevabını alınca bu gözlük yakışmadı diyerek başka gözlük dener fiatı sorar 100 Milyon lafına da karşılık yakışmadığını soyler.Gözlükçü çelik kasa da saklı dünyada benzeri olmadığını söylediği gözlüğü çıkarır. Temel gözlüğü takar hoşuna gider.Çünkü gözlükçü karşısında çıplak durmaktadır.Etrafına bakar tüm insanlar çıplak gözükmektedir.Gözlüğü 100 Milyar'a satın alır evin yolunu tutar Fadimeye hava atacaktır.Eve girince köyden hemşerisi Dursun misafir gelmiştir fakat Fadime ile Dursun'u çıplak görmektedir.gözlüğü çıkarır yine çıplak görmektedir.Gözlüğü takar çıplak,çıkarır çıplak sinirlenip gözlüğü ayaklarının altına alır .mına kodumun gözlüğü ne çabuk bozuldu der. |
Misafir... Bir gün Temel'le Fadime komşularına misafirliğe gitmişler.Geç saatlere kadar oturmuşlar. Tam kalkarken komşuları çok hızlı yağmur yağdığı ıçin burada kalın demiş. Bir süre sonra yataklar hazırlanmış ve bakmışlarki Temel ortalarda yok. O anda zil çalmış kapıyı açmışlar. Temel sırılsıklam duruyor. - Neredeydin diye sormuşlar Temel de : - Pijamamı almaya gittum da ! demiş. |
Tanımazsın... Temelle fadimenin cocuklari olmus,temel cocugu kucagina almis ve "yarabbim bu ne kadar guzel bi cocuk, su gozlere bak hele burun hokka gibi ne sana ne bana benziyor allah askina soyle fadime kime benzer bu cocuk" der. fadime cevaplar "sen tanimazsin" |
Dört dua... Dursun sormuş Temel'e: - Ula Temel, sen kaç dua biliyorsun; Temel: - Dört adet dua pileyrum demiş. Dursun: - Hangilerini pileysun demiş. Temel: - Üç ihlas bir Elham'i pileyrum daaa |
Dört avcı... Dört Avci, Temelin ardindan ormanda ilerliyorlarmis. Karsilarina kücük bir delik cikmis Temel: -Yatin, usaklar! tavsan deligi! demis. Avcilar tam siper yere yatmislar ve inden cikan tavsani vurmuslar. Daha sonra büyükce bir delige rastlamislar. Temel yine: -Yatin, bu bir tilki ini! demis. Derken cikan tilkiyi de vurmuslar. Biraz daha ilerlediklerinde, kocaman bir delikle karsilasmislar. Temel: -Usaklar, ne cikacagini bilmiyorum. Yatin, ne cikarsa sansimza demis. Ertesi gün gazetelerde su haber cikmis: "Dört Avci Tirenin altinda can verdi" |
Uçurum... Bir gün Temel ve arkadaşı Dursun birlikte sinemada film seyrediyorlarmış. Filmin en heyecanlı sahnesinde bir at, üzerinde adam olduğu halde hızla uçuruma doğru gidiyormuş. Tam bu sırada Dursun : - Temel bence uçurumdan aşağıya uçacaklar, demiş. Temel : - Pence düşmeyecekler, demiş. İki arkadaş iddiaya girmişler. Sonuçta uçurumdan aşağıya uçmuşlar ve Dursun iddiayı kazanmış. Dursun : - Temel pen hile yaptum, pen bu filmi daha önceden seyrettum, demiş. Temel hemen atlamış : - Haçen pende seyrettum da pok yiyenun aynu hatayu yapacağunu zannetmiydum, demiş... |
Bu seferlik... Bir gün çok çirkin bir kadın bir bara girer ve omuzunda bir papağan vardır. İÇeri girdikten sonra: - Omuzumdakinin ne olduğunu bilen benimle öpüşmeye hak kazanacaktır. Hiç kimseden ses yoktur ama bizim Temel kadın ile dalga geçmek icin atılır - O bir timsahtır. Kadın - Hayır bilemedin ama bu seferlik doğru sayıyorum. |
Vampir temel... Bir İngiliz vampir, bir Fransız vampir, bir de vam- pir Temel uçakla gidiyorlarmış...Bir süre sonra İngiliz vampir aralarından ayrılmış, aşağılara dalmış...Bir süre sonra geri gelmiş ki ağzı yüzü kan içinde...Sormuşlar: -Ne oldu, nereye gittin? -Şu aşağıdaki beyez evi gördünüz mü? -Gördük... -Onun yanında uyuyan küçük çocuğu gördünüz mü? -Gördük... -İşte ben o çocuğun kanını içtim, galdim... Yolculuk devam eder. Bir süre sonra Fransız vam- pir de aynı şekilde aşağılara gider ve geldiğinde onun da yüzü gözü kan içindedir...Yine sorarlar: -Nereye gittin? -Şu aşağıdaki ağacı gördünüz mü? -Gördük... -Onun yanındaki küçük kutuyu gördünüz mü? -Gördük... -O kutuya yaslanmış yatan adamı gördünüz mü? -Gördük... -İşte ben o adamın kanını içtim, geldim... Yolculuk devam eder...Bir süre sonra vampir Temel yine aynı şekilde ayrılır ve o da ağzı yüzü kan içindegeri gelir. Ona da sorarlar: -Nereye gittin? -Şu aşağıdaki evi gördünüz mü? -Gördük... -Peki onun yanındaki direği gördünüz mü? -Gördük... -İşte ben o direği göremedim!... |
Kısa ve öz... Temel'in hiç evlenmemiş olan kızı ölüyor ve temel mezar taşına aşağıdakilerin yazılmazısı istiyor. Bakire doğdu bir döne Bakire yaşadı çok sene Bakire öldü fakire Temel kızı Fadime Mezarcı bu yazıyı çok uzun buluyo ve uğraşmamak için aşağıdakileri yazıyor. Temel kızı Fadime, Açılmadan iade.. |
Türkiye`de Saat: 14:51 . |