![]() |
Yazık... Temel satılık papağanları inceliyormuş. En pahalğ papağanın önünde durmuş: -Abi bunlar nece konuşuyor? -İngilizce, Fransızca, Almanca -Kaç paradır. -On milyon -Lazca biliyomu? -Bilmiiyo Temel papağanın burnunu okşamış: -Bu burunla yazık!. |
Havada kalduk... Temel uçakla trabzona gidiyomuş. Uçaktan bir takım sesler gelmiş pilot merak etmeyin uçağın bir motoru bozulmuşturder. Temel hostesi yanına çağırır ve sorar: Bu uçakta kaç motor vardır. Hostes 2der. Sonra tekrar bir ses daha gelir. Pilot uçağımızın bir motoru daha bozuldu der. Sonra temel içinden: Eyvah havada kalduk... |
Niye yedin? Küçük Temel birgün sokakta oynarken yoldan geçen bir hamile bayanı durdurur. Kadının karnını işaret ederek:-"Teyze o ne?" der. Kadın da: "O benim çocuğum", der.Temel: -"Çocuğunu seviyor musun teyze?" der. Kadın da: -"Tabii ki evladım" diye cevap verir. Temel de: -"O zaman onu niye yedin?" der |
Eğer bilirsen... Temel'in bir çiftliği vardır. Çiftlikte sadece 2 tane koyunu vardır. Can sıkıntısından yoldan geçen Dursun'u durdurur ve konuşmaya başlarlar. Temel: - Ula Dursun sana bir soru soracağım. Eğer kaç tane koyunum olduğunu bilirsen, ikiside senin olsun.... |
Renkler... Temel ile Dursun beraber araba almışlar. Neyse bunlar trafik lambasına gelmişler, ışık kırmızıdaymış. Temel Dursun'a: - Ula ne güzel renk göreymisun Sonra yeşil olmuş. Dursun Temel'e: - Ben bu rengi daha çok beğendim. Sonra turuncu olmuş.İkisi de birden: - İşte bu en güzelidir En sonunda tekrar kırmızı olmuş.Dursun Temel'e: - Hadi sür, bunu daha öncede gördük, demiş |
Tören... Adamın biri yine Karadeniz'i gezerken bakmış bir tepenin üzerinde Lazlar dansediyor ve ara sıra aralarından birini tepeden aşağı atıyorlar. Adam korka korka Lazların yanına yaklaşıp sorar : - Pardon ama ne yapıyorsunuz ? Körmüsün daa, Temel atma töreni yapıyoruz. |
Doktor temel... Kadının bi tanesi rahatsızlığı bulunan oğlunu doktor temele götürmüş. kadın-Doktor bey oğlum rahatsız. temel kadına neyi olduğunu sorar. kadın sayar;bacakları çarpık,kolları tutmuyor,gözleri iyi görmez ve de pek iyi işitmez der. temel bunun üzerine kadına döner ve soyun der.Kadın şaşkın bir vaziyette, -doktor bey hasta olan ben deyil oğlum der. temelde; anladımda bayan oğlunuzu düzeltmek yenisini yapmaktan daha zor. d-e-r...... |
Rahip temel... Temel Fransa'da rahip olmuş. Yardımcısı ile otoyolun kenarında ellerinde "Kardeşler! Yolun sonu yaklaştı... Bir an önce bu tuttuğunuz yoldan dönmelisiniz!" yazan levhayı, yoldan araba geçtikçe kaldırıp, şoförlere göstermeye başlarlar. Oradan geçen ilk şoför levhayı okur okumaz, kiliseye para toplayacaklarını düşünerek, kendi kendine söylenir: - Hiç olmazsa bizi burada rahat bırakın! Araba virajda kaybolduktan hemen sonra acı bir fren ve arabanın nehire uçuş sesi duyulur... Bu durumu anlayan rahip Temel, arkadaşına der ki: - Esasında biz levhaya 'Köprü yıkıldı, geçmeyin!' yazsak, şu yazdıklarımızdan daha anlaşılır olacak herhalde. |
Hangisi açık olsun... Trabzon´da, üniversite ikide bir akşam yemeğinden sonra 4 arkadaş bir cay ocağına gittik. Üç arkadaş demli bende açık çay istedim. - Usta bize bir açık üç demli çay" dedim. Çaycı: - Uşağum hancisi açık olsun... |
Baba yüreği... Temel annesine sormuş: -Anne ben nasıl dünyaya geldim? Annesi -'Gece yatarken baban ile yatarken yastığın altına bir kutu şeker koyduk sabah bi baktık ki sen doğmuşsun.' der. Bu fikir Temel'in aklına yatar. Gece yatarken yastığının altına bi küp şeker koyar. Sabah kalktığında her yerde karınca var. Temel içinden der: '-Ula şeytan diyo ki tut çarşafı silk ama baba yüreği işte dayanmıyo.' Demiş |
Türkiye`de Saat: 06:47 . |