![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
![]() | #11 | |||
Muhalif Kartal ![]() Üyelik tarihi: Feb 2008
Tecrübe Puanı: 19 ![]() ![]() | Alıntı:
Simdi buyuk hocalara bir bakalim Wenger,Morinho ve Fergusondan ote hoca yoktur herahalde.Bu hocalari buyuk yapan faktor uyguladiklari antrenman programi degil taktik dehalari,dogru oyuncu secimleri ve yarattiklari yeni dunya yildizlaridir. Takitik ve oyuncu secimleri goreceli.Denizli bu konuda sana gore iyi secimler yapar bana gore kotu o herzaman tartisilir. Ama esas onemli olan seninde degindigin gibi Turk futbolcusunun fundemental eksikligi.Bizdeki altyapi eksikligini gelistirebilecek genc futbolculari baz alarak Denizliyi degerlendirelim: Ridvan ve Ismail geldiklerinden beri ustlerine ne koydu.Kademe konusunda 1 cm yol alabildilermi?Yerlesik 4lu alan savunmasi konusunda nekadar ilerleme gosterdiler. Wenger in yoktan varettigi futbolculara benzer bir ornek verebilirmisin Denizlinin yarattigi? Yada Fergusonun Ronaldo gibi bir yetenegi ortaya cikartmasina? Bu hocalarin hangisinin 4lu alan savunmasina oynayan takimi 1 macligina 3lu adam savunmasiyla oynattigini gordun?Bu son yazdigim futbolun en onemli teyammulerinden biridir.Savunma duzeniyle fazla oynanmaz. Hepsi bir yana istikrar icin Denizli diyen arkadaslara hayret ediyorum.Takim Denizli ile hangi konuda istikrar sagladi? Takimin kadrosu her hafta degisiyor. Futbolcular cesit cesit mevkiilerde oynuyor. 1 hafta Kotu oynayan bir futbolcuda istikrar adina israrci olunmuyor. Bizde istikrarsizlikta istikrar saglamaya devam diyoruz. Tum bunlar bir yana baska bir Turk Hoca gelecekse hic gelmesin Denizli ile yola devam edilsin.Cunku yok oburunun berikinden farki. Kompleks yapmadan kabul edelimki birkac istisna haric bizim hocalarimiz agizlarinin laf yapmasi disindaki konularda yetersiz.Yetersizlik altyapi hocalarindan baslayor.Alt yapidan gelen futbolcularin eksikliginden belli durum. Mevcut ve daha onceki donemin hocalariyla Turk futbol ekolunun olusamayisida en onemli kanit buna.
__________________ YETER!!! | |||
![]() | ![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |