![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
![]() | #1 | ||
![]() Üyelik tarihi: Mar 2006
Tecrübe Puanı: 24 ![]() ![]() |
Futbolu sadece futbol olarak görmeye çalışıyorum fakat hepimiz biliyoruz ki böyle bişey tamamen ütopya, özellikle Türkiye'de... Bu sebepledir ki devre arasında bazı klüp başkanlarının toplanıp federasyon alehine imza toplayıp, genel kurula götürme çabası, hatta Ulusoy'un yerine adayların ortaya atılması bu seneki ligin dönüm noktası oldu diye düşünüyorum. Öte yandan federasyon başkanının kendi ülkesini temsil eden tek takımın iç saha maçına gidememesi, daha doğrusu açık açık istenmemesi de küçümsenecek bir hadise değildir, ve mutlaka bazı sonuçları olacaktır. Ayrıntıya girmeyeceğim fakat o istemezükçülerin başını çeken Bursaspor ve Fenerbahçe'nin 2. yarının başlamasıyla beraber gösterdiği düşüşleri normal bulmuyorum ben. Öte yandan futbol takımımızın oturmasıyla beraber, arkamıza bir rüzgar aldığımız da aşikardır. Bu herkes için şemsiyenin ters dönmesi anlamına geliyor. Şu ana kadar bu ligde 3'lü bir şampiyonluk yarışı olmadı. 2'li rekabet en geç 3 haftaya kadar başlayacaktır. Bu konuda da kendimizi bu rekabetin taraflarından biri olarak görüyorum. Tabi yönetim rüzgarı terse çevirecek bir hata yapmazsa (futbolcu paralarını ödememek, hakemler hakkında açıklamalar ve antipati yaratacak çalışmalar, medya saldırılarına karşı takımı, taraftarı..vs hedef göstermek, yalnız bırakmak gibi). Şampiyonluk öyle kolayca ulaşılabilecek birşey değil; en iyi olsanız bile. Metin-Ali-Feyyaz'lı, Luce'li takımları hatırlayın, o zamanlarda dahi kolay olmamıştı. Bunu anlatan en iyi pankart 2003'te İnönü'deydi; Yönetim, Taraftar, Futbolcular Elele... Herkes üstüne düşeni, yapmalı. Bu arada bu terse dönen şemsiyenin kendilerine zarar vereceğini düşünen ya da daha doğrusu Passatsever bazı gazeteler diyelim, durumdan vazife çıkartarak rakibimizdeki düşüşü sözde önleme işini üstlenmişler bile. Dün bir Avrupa kupası maçı sonrasında silah patladı, yaralanmalar oldu. Fakat malesef "Ölüm stadı" İnönü oluverirken, Sevgililer Mabedi Kadıköy! Kaypaklıkta sınır yok yani... Tüm bu senaryoların içinden şampiyon çıkabilmek için gerçekten akıllı ve kontrollü olmak gerekiyor. Özellikle taraftarın. Şunu unutmayalım ki, Beşiktaş ancak tüm camiası birarada olursa, iyi futbol oynarsa ve kurda kuşa yem edilmezse şampiyon olabilir. Kolay şampiyonluğumuz yok bizim tarihte....
__________________ .uɐln ʞşɐʇʞışǝq 'ɯǝɯçǝƃzɐʌ ǝsuöp ǝuısɹǝʇ ɐʎuüp | ||
![]() | ![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |