![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
|
![]() | #12 | ||
![]() Üyelik tarihi: Mar 2006
Tecrübe Puanı: 24 ![]() ![]() | Sevgililer günü nerden hasıl olmuştur önce onu inceleyelim ondan sonra kutlayalım ne dersiniz... Kerem ile Aslı’nın( bakmayın Aslı’nın Rum olduğunu söyleyenlere, en fena ihtimalle Ortodoks Peçenek’tir), Tahir ile Zühre’nin, Ferhat ile Şirin’in milleti sevgililer günü kutladı. Hafif sözdür, hafif ifadedir ama hafife alınmasa gerektir; bu millet en çok aşktan kaybetmiştir. Sözün bayağılaşmasından çekinerek söyleyelim, kadın için devlet yıkan başka millet de yoktur..... Hülasa “onlar” sevmez efendim, sevmeyi bilmezler ki sevsinler; onlar, misal gül sevmişlerdir, gül reçeli yapmak için, toprak sevmişlerdir bina dikmek için, deniz sevmişlerdir balık tutmak için, gökyüzünü sevmişlerdir ısınmak için. Onlar –elbette sevmek bu değildir ama Türkçenin büyüklüğüne bakın ki bu iğrenç sömürünün Türkçede bir karşılığı yok- kadın sevmişlerdir bedeni için, hizmeti için, onlar erkek sevmişlerdir, bedeni için, parası için. Onlar hep kendileri için severler. Bu millete sevgi pazarlamak, sevgililer günü pazarlamak meşhur Eskimolara buzdolabı satmak esprisini gölgede bırakır. Efendim arz talep meselesi; alan varmış, cehalettendir ama her halükarda zillettir. Bu ecnebilerin sevgisiz sevgililer gününün üç hikâyesi vardır, üçü de birbirinden rezil. Buzdolabı satın alan Eskimolara hatırlatmak da fayda görüyorum. 1) Hıristiyanlıktan önce Roma'ya birçok ilah hâkim Ve tüm ilahların ve ilahelerin kraliçesi Juno. Juno aynı zamanda kadınların ve evliliklerin ilahesi. O dönemdeki Roma takvimine göre baharın başlangıcı Şubat'ın ortası. Baharın başlamasından bir gün önce yani 14 Şubat'ta Juno onuruna bir bayram düzenleniyor. 2) Lupercalia Festivali'nde,Luperci adı verilen genç erkekler şehrin sokaklarında ellerinde keçi derisinden kırbaçlarla dolaşırlar kendilerini bekleyen kadınlara bu kırbaçlarla vurarak bir senelik hatalarının tanrılar tarafından affedilmesini sağlarlardı. Bu kırbaçlara "februa" ismi verilirdi. Şubat anlamına gelen Latince kökenli "February" bu kelimeden türemiştir. 3) Roma İmparatoru II. Cladius ordusuna katılacak asker bulmakta güçlük çekiyordu çünkü evli erkekler, ailelerini bırakarak savaşa gitmek istemiyorlardı. Bu yüzden Cladius evlilikleri yasakladı. Bu yasak, nikahsız beraberliklerin artmasına yol açtı ve Rahip Valentine, Cladius'un yeni yasasını çiğneyerek, evlenmek isteyen çiftleri gizlice evlendirmeye başladı. Cladius'un bunu öğrenmesi uzun sürmedi ve Valentine'in taşa tutulmasına, sonra da başı kesilerek idamına karar verildi. Valentine'in idam tarihi 14 Şubat 270 olarak belirlendi ve o tarihte de infaz edildi. (Tabii önce uzunca bir süre taşa tutuldu) 1969 yılında Aziz Valentine Günü Roma Kilisesi'nin özel günler listesinden çıkartıldı. Hiç kimseye akıl satmıyorum, tavsiye vermiyorum. Buyurun beğendiğinizi seçin alın, sevdiğinizi kadınların kırbaçlandığı bir günde mi anacaksınız, sözde ilahların bahar bayramında mı, yoksa şizofren bir imparatorla bir papazın arasında geçen rezil bir öyküde mi? Türk töresinde belirli günlerine önem atfetmek vardır, kutlamak vardır, mutlaka bir sevilene vakfedilecek bir gün lazımsa uzağa gitmeye gerek yok. Elimizi uzatsak değecek mesafede 30 Haziran var. Şehitler Hıyabanı’nın hemen girişinde soyadı dahi bulunmayan sadece iki mukaddes isim taşıyan bir kabir vardır. Feride ve İlham, Azerbaycan’ın aşk ve vatan şehidleridir. 20 Ocak’taRus tankları Bakü’ye girer. Ve İlham bir Moskof kurşunuyla şehit olur, Bakü’nün Hırdalan mezarlığında toprağa verilir. Şehitler Hıyabanı inşa edilince, Feride, İlham’ın şehit bedeninin Şehitler Hıyabanı’na taşınmasını ister. Feride bu sırada hamiledir. İlham’ı Şehitler Hıyabanı’ndaki yeni mekanına defnedenler eve geldiklerinde, Feride’nin cansız bedeniyle karşılaşır. İlham’ın hasretine dayanamayan Feride, canına kıymıştır. Feride’nin elinde bir kağıt parçası, kağıt parçasının üzerinde de bir yazı vardır: “Beni İlham’ın yanına gömün” Feride, kendi de şehitler hıyabanında yatmak istemiştir. Son zamanlarda alışageldiğimiz üzre argoya müracaat edelim, Türk lagaluga yapmaz kardeşim. Işte böyle sever, işte böyle yaşar!!! Işte bu iki yiğit Azerbaycan Türk’ünün düğün tarihleri 30 Hazirandır. Ve sevgililer günü arayanın reçetesi de işte bugündür. Bizden de hediye bekleyen, 14 şubatın boş geçtiğine üzülmez, 30 Haziran’ı bekler.
__________________ .uɐln ʞşɐʇʞışǝq 'ɯǝɯçǝƃzɐʌ ǝsuöp ǝuısɹǝʇ ɐʎuüp | ||
![]() | ![]() |
![]() | #14 | ||
Banned ![]() ![]() Üyelik tarihi: Apr 2006 Yaş: 35
Tecrübe Puanı: 0 ![]() | siteye bakin besiktas.org ![]()
__________________ Father, Father, Father, Father, Father Into your hands I commend my spirit, Father into your hands Why have you forsaken me, In your eyes forsaken me, In your thoughts forsaken me, In your heart forsaken me ... | ||
![]() | ![]() |
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
![]() LinkBack to this Thread: http://besiktasforum.net/forum/futbol/22754-sevgililer-gunumuz-kutlu-olsun-besiktas/ | ||||
Mesaj Yazan | For | Type | Tarih | |
Untitled document | This thread | Refback | 07-03-2008 11:20 |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |