![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
![]() | #11 | |||
![]() Üyelik tarihi: Jul 2006 Yaş: 44
Tecrübe Puanı: 21 ![]() | Alıntı:
örneğin ingiltere premier liginde 50:25:25 kuralı vardır, yani gelirlerin %50'si herkese eşit paylaştırılır, %25'i o sezonki puan dağılımına göre, % 25'i de kulüplerin popüleritelerine göre haftalık yayınlanan naklen maç sayısına bağlı olarak paylaştırılır, bakıldığında ligimize kıyasla çok daha fazla büyükleri koruyan bir sistem, bu durum fransa liginde de pek farksız değil; fransa'da %83'lük eşit dağılımın yanı sıra %10'luk bir performansa dayalı dağıtım, %7'lik ise yine popülerite, yani yayınlanan maçlara göre dağıtım. italya'da ise işler tamamen büyük kulüplerin tekelinde, yayıncı kuruluşla yapılan bir anlaşmayla yayın gelirlerinin %65'i milan, inter, roma, juventus arasında paylaştırılıyor, buna çok itiraz olup yayıncı kuruluşla anlaşmama yoluna da gidilebiliyor. ispanya'da da durum italya'dan farksız; ispanya'da toplam yıllık yayın geliri 450 milyon dolara yakın, bu rakamın 300 milyon doları r. madrid ve barcelona dışındaki 18 kulübe sportif başarı ve popüleriteleri gibi ölçülerle dağıtılıurken, geri kalan 150 milyon doları r. madrid ve barcelona arasında eşit olarak paylaştırılıyor. görüldüğü gibi büyüklerin tekelinde olan bir yayın hakkı temeli esas alınmış tüm avrupa'da, bana göre de doğru bir uygulama, çünkü yıllık yayın gelirlerinin bu kadar yukarılarda olmasında liglerdeki popüleritesi yüksek takımların etkisi tartışılamaz, dolayısıyla hem ligin kalitesini aldıkları veya yetiştirdikleri yıldızlarla yukarıya çekecekler ve ilginin artmasında baş faktör olacaklar, hem yayıncı kuruluş decoderlarını alan taraftarlar kendi kulüplerinin taraftarları olacak, hem de aynı geliri alacaklar, bana göre neresinden bakarsanız bakın mantıksızlık olur... | |||
![]() | ![]() |
|
![]() | #12 | ||
1903-1984-2008 ![]() Üyelik tarihi: Oct 2007 Yaş: 41
Tecrübe Puanı: 33 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | İtiraz edilmeli... | ||
![]() | ![]() |
![]() | #13 | |||
![]() Üyelik tarihi: Apr 2006
Tecrübe Puanı: 20 ![]() | ![]() ![]() ![]() Alıntı:
![]() ![]() | |||
![]() | ![]() |
![]() | #14 | ||
ÇUKUROVA KARTALI ![]() ![]() Üyelik tarihi: Jan 2008 Yaş: 36
Tecrübe Puanı: 63 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | saçmalıkk | ||
![]() | ![]() |
![]() | #15 | ||
![]() Üyelik tarihi: Dec 2007 Yaş: 38
Tecrübe Puanı: 18 ![]() | Büyük balık küçük balığı yutar misali,mazlum olana hiç şans verilmiyor.Bu sistem ortadaki rakabeti değil tekelleşmeyi arttırır.Geçmişte şampiyon olanlar önümüzde ki sezonlara da böylece bir hayli önde başlıyorlar.Bu kural büyük takımlara 20 puan fazla verilmesiyle denktir.Tabi GS ve FB daha fazla nemalanıyor bu saçmalıktan. Anadolu takımları futbolcu alamadıkları gibi ellerinde ki futbolcularıda tutamazlar.Ondan sonra da lige renk gelsin derler.Geldi işte,bütün anadolu takımları mos-mor!
__________________ Birgün herkes Beşiktaşlı olmasın,bırakın o ayrıcalık bizde kalsın! | ||
![]() | ![]() |
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |