Karetta2002´isimli üyeden Alıntı
Çok yerinde bir analiz.GS Benfica yı 2-0 yendi ve sahanın yıldızı Lincoln dü..hani şu geçen seneyi yatarak geçirmesine rağmen seyircisnin pamuklara sardığı lincoln.Biz ne yapıyoruz..12 resmi maçın 4 ünü kötü oynayan ,takımın tek süsü olan genç bir yeteneği kovmanın yolunu arıyoruz.40 yıldır fubolun her kademesinde bulunmuş biri olarak ,Delgadonun kötü oynamasının bilimsel fiziksel,taktiksel ve psikoljik sebeplerini anlattım,adam bana bana ne onlardan " defolsun gitsin" diye cevap yazdı.. Çünkü bizim seyircimiz kimse kusura bakmasın GS seyircisinin olgunluğuna varamamış...Seyirci kendi maçını oynuyor..Kendini kulübün sahibi gibi görüyor..Çünkü populist yönetimler işi bu noktaya getirdi..Ne demek o gitsin,bu gitsin..kimsin sen kardeşim..bu kulübün genel kurulu var...çok istiyorsan öde aidatı gir genel kurula git oyunu ver..Takımın başında hayatın futbola admış bir hoca var,takım ilk mğlubiyetini almış,3 hafta önce türkiyenin en iyisi dediği futbolcuya gitsin diyor..neden, çünkü tatmin olması lazım..kendi çabası ile bir boku becerememiş adam tuttuğu takım üzerinden tatmin vasıtası arıyor..Stada bakıyorsun ; 2 saat boyuna arabesk nakaratlarla ,takım desteklediğini zanneden,yenilgi halinde de küfredip olay çıkarmayı kendinde hak gören,takımın yenilgisi ile mutsuz olacak kadar hayattan kopmuş, futbolun sadece bir oyun olduğunu unutmuş seyirci tabiiki Delgadoyu da kovar Denizliyi de..50 yıl futbolun içinde olan Denizli bu işi bilmiyor..19 yaşındaki ,hayatta topa değmemiş zavallı biliyor..Delgado gitsin,Denizli gitsin,Tello gitsin,Rico gitsin..ama kulübe 5 paralık katkısı olmaan seyirci kalsın..neden.. çünkü o kulübün sahibi imiş..hadi canım.....
İkide bir Alex i ileri sürenlere de bir çift lafım var..Alex 28-29 yaşından sonr ,yani geldiğnin 3. yılın da kendini kabul ettirdi..Üstelik sahadahiç risk almadan,Appiah,Aurelio,Selçuk,Deniz,Tuncay gibi futbolun "pis işlerini" yapan adamlar olduğu halde..Alex ,oyun içinde Delgado nun aldığı riskin 4 de 1 ini bile almadan oynadığını göremeyenlee ben neyi anlatayım..onlar kendilerini tatmin için herşeyi ile takımımıza yakışan ırıl pırıl bir "sporcu" Delgado yu harcamayı kafaya koymuşlar.
Yazıklar olsun.. |