![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
![]() | #21 | |||
![]() Üyelik tarihi: Mar 2006 Yaş: 46
Tecrübe Puanı: 20 ![]() | Alıntı:
Rüşvet; Yaptırılmak istenen bir işte yasa dışı kolaylık ve çabukluk sağlanması için bir kimseye mal veya para olarak sağlanan çıkar olarak tanımlanmakta Türk Dil Kurumunca. Burada yasadışı olan ne? Beşiktaş'ın İnönü Stadını yapması mı? AKM'nin yapımının Demirören Grubunca üstlenilmesi mi? Öncelikle seçtiğiniz kelimelerin ne anlama geldiğini bilirseniz, derdinizi daha iyi anlatırsınız. Ortada rüşvet yok. Öncelikle bunu kafanıza iyi bir biçimde koyun. Sonrasında ne diyorsanız diyin. Rüşvet yasalara göre suçtur, ortada suç unsuru ben göremiyorum. Konu shawnodese tarafından (22-01-2009 Saat 09:21 ) değiştirilmiştir.. | |||
![]() | ![]() |
|
![]() | #22 | |||
Dişi Kartal ![]() Üyelik tarihi: May 2008 Yaş: 43
Tecrübe Puanı: 24 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
nedense bu teklif inşaat izni almaya çalıştığı zamana denk geliyor izni aldıktan sonra böyle bir teklifte bulunsaydı. rüsvetin kelime anlamını gayet iyi biliyoruz merak etme | |||
![]() | ![]() |
![]() | #23 | |||
duRuL ![]() Üyelik tarihi: Oct 2008
Tecrübe Puanı: 17 ![]() | Alıntı:
__________________ kaRaNLıgı arKaNa aLıp ßemßeyaZz ßır yoLda yurumeKTıR ßesıKTaSLıLıKk..!! KaaNDuruLCeTiN! | |||
![]() | ![]() |
![]() | #24 | |||
Ben hala yazdığınız cümlede suç teşkil eden yada rüşvete konu olacak bir şey göremiyorum. Rüşvet olabilmesi için KANUNLARA AYKIRILIK olması gerekir. Bana yazdıklarınızda kanuna aykırı olan bir şey söylermisiniz? Rüşvet kavramı yere, zamana ve kişiye göre değişiyor demek ki. Ortada rüşvet denebilecek ya da teşvik denebilecek bir durum yok. Legal (Yasal) bir olayı illegal (yasa dışı) boyutta değerlendiriyorsunuz. Bu açıdan bakarsanız Turkcell, Mercedes, Beko, Colaturca, Turk Telekom, Ülker, Cafe Crown vs hepsi rüşvet veren statüsüne girerler. Sponsorluk yapan herkes rüşvet veren durumuna düşer. | |||
![]() | ![]() |
![]() | #25 | ||
![]() Üyelik tarihi: Jun 2008 Yaş: 43
Tecrübe Puanı: 18 ![]() | AKM nin yenilenmesi devlet adına fayda getirecekse ki getirir iş adamları bunu zaman zaman tek AKM değil birçok alanda gayret göstermeli bu olayda gururduydum başkanla. Stad meselesine gelince bilemiyoruz işin içeriğini belki konuşma esnasında büyük ihtimalle kahve içerken sayın başkan iş adamı olarak stad konusunu dile getirirken yapılardan dolayı sıkıntı olan bir bölgeyide ekstradan üstlenim görevi almış . tabi iş adamları ve devletle ilgili yakınlık ve karşılıklı antlaşmaları ben tahmin ediyorum ki çoğunuz uzak ki rüşvetten bahsediyorsunuz bu olay öyle değil bir kurum yap devret işletirken dahi devlete yan istihdam açmak için ekstra işlerde yapar örneğin havalimanı açar 17 yıllığına 2 milyar dolar veririr vermekle kalmaz o eski limanı yıkar yenisini yapar 5 milyonluktan 12 milyon kapasiteli liman işletir yada iç hat dış hat diye iki adet işletme açar bunlar normal olaylar ihalelerde bu tür karşılıklı olaylar vardır.
__________________ öLüMsüZ oLMaN İÇİN yüReĞini Koymak GereK | ||
![]() | ![]() |
![]() | #26 | |||
![]() Üyelik tarihi: Sep 2007
Tecrübe Puanı: 39 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Rüşvet; Yaptırılmak istenen bir işte yasa dışı kolaylık ve çabukluk sağlanması için bir kimseye mal veya para olarak sağlanan çıkar olarak tanımlanmakta Türk Dil Kurumunca. Demirören projenin cıkması icin AKM yi yenilemek istiyor sence bu rüsvete girmezmi ? Ben ce girer herkesin kendi düsüncesi dir saygı duymalıyız ![]() Ortada rüşvet yok. Öncelikle bunu kafanıza iyi bir biçimde koyun. Koymazsak nolucak ki ?
__________________ Forum Kurallarına Uyalım !!! BesiktasForum.NET ......... | |||
![]() | ![]() |
![]() | #27 | |||
2- Orada anlatılmak istenen "ilk önce rüşvetin hukuki boyutu olduğunu anlayın, ona göre ne diyecekseniz diyin", yazılanlardan cımbızla laf çekip bir sonuca varmaya çalışmamak gerek. | |||
![]() | ![]() |
![]() | #28 | ||
Gogo ![]() Üyelik tarihi: Aug 2007 Yaş: 41
Tecrübe Puanı: 42 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | konu dısına cıkmayın konuyla ılgılı yorum yapın lütfen bir rüşvet konusudur gıdıyor herkes rusvetın ne oldugunu bılıyor bilmeyen ögrenmek ısteyen olursada arastırır bulur ne oldugunu ogrenır. kişiler değişik fikirler ortaya koyabılır kımıne gore rusvet kımıne gore değil ama onun tartısmasını burda yapmayın | ||
![]() | ![]() |
![]() | #29 | |||
![]() Üyelik tarihi: Sep 2007
Tecrübe Puanı: 39 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
İyi Forumlar... Görüşlere Saygı Duyalım ![]()
__________________ Forum Kurallarına Uyalım !!! BesiktasForum.NET ......... | |||
![]() | ![]() |
![]() | #30 | |||
Dişi Kartal ![]() Üyelik tarihi: May 2008 Yaş: 43
Tecrübe Puanı: 24 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
| |||
![]() | ![]() |
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |