Alıntı:
İbodaca´isimli üyeden Alıntı
Düz mantık yapmamak gerek..Ozaman kimse transfer yapmasın..Ne de olsa Ortegalar, Anelkalar ,Carewler geldi bu ülkeye..
Bu konuda eskiyi emsal gösterip gelecek hakkında yorum yapmak, tahminde bulunmak yanlış bence..Zira kadrolar, yönetimler, zihniyetler değişiyor..Bosque harcandı..Tigana çok ağır ama olumlu gidiyordu..Ona da sabır edemedk..Aragones'e gelince hiç bi zaman üst düzey bir t.d olduğunu düşünmedm ben..  Löw geldiğinde adı sanı belli değildi..Hiddink de şuanki popülaritedemiydi orası var? Bence çok yanlış bir değerlendirme..
Kaliteli bir yabancı teknik direktöre ben de evet derim..Ama bu devirde zor yani öyle birini getirmek..Saçma bir yabancı getireceklerine Denizli kalsın tabi ki..Ama körü körüne de sadece Türk diye Denizliye bağlanmamak gerek.. |
Bir kere futbolcularla,T.D leri aynı kefeye koyma İbocum..bu saydığın oyuncular sorunlu,zor oyuncular..doğal olarak başarısız,sorunlu oyuncularla yollar ayrılır..Bu gibi durumlarda takım bi şekilde idare eder,yolunu bulur..buldu da..Ancak Bir T.D. sorumlulukları çok daha farklı..Sahadaki futbol,başarı adına tüm yükümlülük onların üzerinde..çok daha stresli,sinirsel ve ruhsal güçlülük isteyen bir iş..Saydığım antrenörleri kişisel görüşlerine göre değerlendirmişsin..Ancak ortada gerçekler ve kariyerler var..Hiddink,o zamanın parlayan takımı Psv yi şampiyon yapmasa Fenere gelirmiydi..Keza diğerleride aynı şekilde..bu hocalar başarılı olmasa zaten bu takımların başına gelmez..böyle düşünmek lazım..
Yabancı T.D. gelmemeli derken şunları söylüyorum..Çok basit..Camia baskısı,ülkeyi,kültürümüzü tanıma,futbolcuları tanıma,ülke futbolunu tanıma,medya ilişkileri,medya baskısı derken seneler boşa gidiyor gibi gelio bana..keza sende söylemişsin Tigana ve Del Bosque ye sabır gösteremedik diye..İşte bende onu diyorum ya..Öyle bir sistem var ki 5 maç başarısız sonuçta kapının önünde kendini buluyorsun..Hatta hatta Bu ülkede ismi garip diye, karizması yok,tipsiz diye,giyinmesini bilmiyor diye T.D.ler kafadan eleştiriliyor..Onun için gerek yok diyorum yabancı hocaya..Ülkeyi tanıyan bilen,tabi ki futboluda bilen adamlar lazım..Yani kayseriye deplasmana giderken Kayserinin ne olduğunu,ne oynadığını bilmeli diyorum.. Zaten bu oyuncu kadrosuyla Avrupada başarı imkansız ama..Türk Futbolu adına Avrupa Devrimini yaratan adam da Beşiktaşın başında..Avrupayı da iyi tanıyan bir adam..Bunu söylememek Denizliye haksızlık olur..