Alıntı:
xenb´isimli üyeden Alıntı
Herşeyden önce ön liberonun tanımıyla başlamak lazım duruma bakabilmek için bence
" Ön libero, günümüz futbolunda defans ağırlıklı oynayan orta saha oyuncuları için kullanılan terimdir. Ön libero, defansın önünde görev alarak rakibin hücum varyasyonlarına önde basma, pozisyon bozma görevini üstlenir. Bir süpürge gibi vazife görerek, rakip takımın ataklarına engel olmakla yükümlüdür." Yani kalkıp cisseden delgado veya bi yusuf gibi araya oynamasını beklemek çok saçma çünkü öncelikli durumlarda işi top kesmek, ve top kazanıp en yakındakine kazandırmak yani hücumu lehine çevirmek.He tabiki ara sıra ara paslar atmazlarmı tabiki atarlar ama bence cisse bu kadarda eleştirilecek bir adam değil. Kaldı ki cisse değilde uğur oynadığı zaman ernstin yanında daha farklı oluyor herkes farkediyordur bunu. Tek dileğim Cisse gittiği zaman umarım onu çok aramayız önümüzdeki senelerde.Çünkü işini yapan bir adam olarak görüyorum ben onu. |
olay şu ben sana söyliyim gerrard ta ön libero xavi de ön libero tamam bunlar dünya yıldızları farkındayım ama öyle bir adam alınsınki ligte mesela bir kaç maçta ara pası atsın yani hücumuda olsun biraz anladın mı kendi görevini ztn yapsın geçtik onu bizz ama mesela 34 maçta 8 maçta arapası vererek gol attırsın ve her maç bu paslarını denesin ama tabi kendi görevinide eksiksiz yapmak kaydıyla cisse bunu yapamadığı için gidiyor