Alıntı:
Gemini´isimli üyeden Alıntı
Valla istatistiklere bakınca kötü diyemiyoruz ama bence iyi de diyemiyoruz. 40 maçta 13 gol Beşiktaş'ın forveti için iyidir diyorsanız bilemem. Ligin en çok gol atan takımıyız 53 gol atmışız bunun 8 tanesi Bobo'nun yeterli mi sizce? Yeterli diyorsanız eyvallah. Bobo için Carew'e verilen kadar para verilmiş olmasına rağmen satılmamış olmasını doğru buluyor da olabilirsiniz ki ben hatırlamıyorm hangi klup ne zaman kaç para teklif etmiş eğer söylerseniz belki hatırlarım, ben doğru bulmuyorum onu söyleyim. Çevirdiği sayısız kritik maçlardan çok değil 5-6 tane saysanız yeter benim için 3.5 yılda ortalama yılda 2 maç çevirmiş olur gerçi ama olsun benim için yeter diyebilirsiniz tabi. 1.86 boyu olan bi adam hava hakimiyeti var mı? Nobre kadar var mı? Fiziğiyle ezip geçiyor mu? Hızıyla ya da tekniğiyle adam eksiltiyor mu? Sürekliliği var mı? Bitiriciliği mi çok iyi ? Uzaktan şutlarla mı gol atıyor yoksa?... Hepsinden az biraz var işte yeter daha ne olsun ... Öyle değil işte. Yetmez, şu yazdığın istatistikleri yapmak için Bobo olmaya gerek yok bana kalırsa. Bobo kötü topçu demiyorum bakın bir kere onu anlatayım. Ama bizim daha iyisine ihtiyacımız var. O yüzden bence 4 milyon euro Bobo için makul bir paradır. Konunun özü de bu zaten. Bence Bobo 4 milyon euroya satılabilir sizce en az ... kadar eder. Gerçi sizden bi rakam duymadık, sizce kaç para eder Bobo??? |
53 Golün 8ini Bobo atmış..Evet..10 unu Nobre Atmış, 9 unu Holosko Atmış, 6sını Tello, 5-6 tane Delgado Atmış..Sivok Atmış, Zapo Atmış, İbo atmış, Ekrem atmış, Serdar atmış..Atmış da atmış..Görüyoz ki attığmz goller mevkilerle de orantılı olarak neredeyse eşit paylaşılmış..3 forvet oynyan bir takımız biz..Bütün forvetleri kullanıyoruz..Ama sene başından beri en az kullanılan adam Bobo bunu da biliyoruz..Bi ara kulübeden çıkamıyordu adam yaw..
Senin bir tane adam gibi, güvendiğin bir forvetin olur..Etrafını süslersin yetenekli elemanlarla atar 20-30 tane..Bizde 3 tane forvet var..Ve performans olarak birbirleri arasında uçurumlar yok..Bu yüzdendir ki dengeli bir şekilde paylaşıyorlar golleri..Bence bu takımımız adına çok olumlu bir olaydır..Futbolcularmz adına olumlu bir olaydır..
Bir ton özellik saymışsın aga yukarda..

Hepsinden az az var demişsin Bobo'da..Haklısın evet..Hepsinden kopuk kopuk var..O özelliklerin hepsinden süper değil, iyi düzeyde olan forvetler şuan dünyann en güzide kulüplerinde oynuyorlar..Saydığın özelliklerin hepsinin de muazzam düzeyde geliştiği bir oyuncu bile yoktur..

Bence oyuncularımızı değerlendirirken uçmayalım..Ligimiz belli, takımımız belli, kısacası çapımız belli..Bobo'da bizim çapımıza uygun bir forvet..Çapımızı büyütmek adına elbette çok daha kaliteli adamlar gerek..Bobo'dan daha iyisini elbette isteriz..Ama Bobo'yu 4 milyon Euro'ya satmayı değil..
Bir kaç ay önce Sinan Engin Telegolde Kiev'in Bobo için sene başında 9 milyon verdiğini söylemişti..Bunu ozamanki menejer söylüyor..Sallama birşey değildir herhal...Bu paralar varken 4 milyon gibi bence cüzzi bir miktara neden bırakalım Bobo'yu..?