Alıntı:
karakanat´isimli üyeden Alıntı
Elbette tercih edebilirsin, özellikle İlhan ve Nouma tarzı hem kaliteli hem birbirini tamamlayan hem de takımına bir amigo kadar bağlı iki hırslı forveti kim istemez.
Ancak Bobonun liverpoola Hyppiadan tek kontrolle sıyrılıp kalecinin bacak arasından attığı golün, yine yanılmıyorsam kupada fenere attığı volenin, hem Schalkeye hem Antalyaspora savunmaları omuzla ekarte ettikten sonra kaleciyi de yatırıp geçerek attığı gollerin, Marsilyaya maçın sonlarına doğru sağ çaprazdan o cüsseyle fırlayıp topu sürüp dar açıdan attığı golün, dünkü füzesinin, topuk pasının, daha önceleri verdiği arapasların (Tellodan sonra takımın en önemli asistçisidir kendisi) vs. Noumanın gollerinden daha az değerli, daha kolay ya da daha az estetik olduğunu söylemek haksızlık olur bence. (60tan fazla golün içerisinde bedavadan ya da şansa diyebileceğimiz 10 tane ya çıkar ya çıkmaz.)
Böyle bir oyuncumuzu överken başka bir değerimizi yermek kesinlikle istemem. Nouma kesinlikle çok iyi bir oyuncuydu ve Beşiktaşta başarılı olmuştu. Ancak gerçek şu ki Bobo, Noumanın Beşiktaşa verdiklerinden fazlasını şimdiden vermiştir. Vermeye devam etmek için de önünde uzun seneler vardır. 2003 yılını hatırlıyorum, Pancu-İlhan-Sergen gol yükünü çekerken sezon bitimine doğru sadece 4 gol atabilmiş Nouma eleştirilmiyor muydu? Eleştiriliyordu. Belki de o yüzden o kadar kolayca harcayabildik onu. Aynı bir sonraki sezon devre arası İlhanı harcadığımız gibi. Başarılı giderken forvetleri çok kolay harcıyoruz ama o başarıyı bize kimin kazandırdığını unutuyoruz. İnşallah yıllar sonra bugün İlhanı Noumayı yadettiğimiz gibi Boboyu yadetmeyiz, çünkü o zman bile hala bize fayda sağlıyor olur. |
ama o 4 gol atabilen nouma en ölü noumaydı. 2. gelişiydi ve tam toparlnama süreci içindeydi.kaldıki nouma öylebir haldeydiki top süremiyodu.bahsettiğim adan amçında attığı şutta tamamen topu sürecek gücü kendinde bulamadı içindi.
ben noumaya baktığımda kapalı savunmayı açabilen hava hakimiyeti (boyu bobodan kısa olmasına rağmen) olan geriden gelen adamlara bugün herkesin övdüğü mehmet yıldız gibi duvar olabilip gol yolu açabile bir adam. ben boboya baktığımda bir konya bir kocaeli hatta hacettepe ile oynarken bobo tek forvetse çok ama çok korkuyorum.çünkü kalabalık savunma arasında hiç ama hiç varlık gösteremiyor sağa sola kaçıyor oradada çoğu zaman (geniş alan bulamadığında )topu ayağında tutamıyor.
sende diyebilirsinki bobo genelde denizli tarafından sola tarafta oynatıldı işte sorun bu bobo oynarsa ilerde oynar oynamazsa yedek olur (tabi hoca sistem değiştirmezse 4-4-2 oynarsa bobo 2. adam olabilir)orda da tek başına savunma arasında boğuluyor. benim nouma ile bobo arasındaki bakışım bu yönde bu yüzden benim için nouma bobodan 2 gömlek fazladır tabi bu benim görüşüm hepimiz aynı fikirde olucaz diye bişey yok