![]() |
10.5 Sınıfta Kaldı Kartal`ın rekor transfer ücretiyle kadrosuna kattığı Tabata, ilk derbisinde vasatı aşamadı. Teknik direktör Mustafa Denizli, Brezilyalı oyuncuya sadece 45 dakika dayanabildi. Beşiktaş’ın Gaziantepspor’dan 8 milyon Euro’ya transfer ettiği Rodrigo Tabata’nın ilk derbisinde nasıl bir performans göstereceği merak konusuydu. Teknik direktör Mustafa Denizli’nin sahada en çok güvendiği isimlerin başında gelen Brezilyalı futbolcu, ilk yarıda verdiği bir kaç etkili pas dışında varlık gösteremedi. Galatasaray yarı alanında dolaşan, savunmaya ise katkı yapmayan Tabata’ya hocası sadece 45 dakika dayanabildi. Siyah-Beyazlı oyuncu ikinci devrede yerini Fink’e bıraktı. Rakamlar ne diyor? Denizli’nin deyişiyle 10.5 numara olarak transfer edilen Tabata, sahada kaldığı sürede 1 isabetli şut çekti, 17 pasından 15’ini adrese teslim etti, 2 kez top kazandı, 3 kez top kaybetti, faul yapmadı, 2 kez kendisine faul yapıldı. Tabata’nın yerine giren Fink ise Sambacı’dan daha etkili değildi. Alman orta saha oyuncusu 11 kez top çalarken, 6 defa topu Galatasaraylı oyunculara kaptırdı. TABATA NE YAPTI? Süre: 45 dakika Topla oynama: 55 saniye Şut: 1 İsabetli şut: 1 Pas: 17 İsabetli pas: 15 Top çalma: 2 Top kaybetme: 3 ORHAN YILDIRIM / Fanatik |
Denizli eğer Tabata'yı bu şekilde kullanırsa yazık giden paralara!..Fink'in yokluğunda resmen Tabata'yı ön libero gibi kullandı hoca, Tabata ilerde topu alacağına geride aldı hep, al gülüm ver gülüm yaptı orda da, hoca neler düşünüyor neler yapıyor hayret valla...Tabata'ya da yazık olacak ona üzülüyorum ben... |
Tabata Belki İstediği Yerde Oynamadı , Yada İstediği Topları Alamadı.. Vasat'ı Aşamadı. 8 Milyon € 'luk Oyuncu gibi oynamadı.. |
Tabata ikinci yarı cok işimize yarardı ama denizli cıkardı şaka gibi |
Yaw arkadaşlar tabata ya neden kızıyosunuz omu dedi bana 8 m euroyu verin diye adam normal oyuncu kapasitesi bu ne bekliyordunuz..hala anlamadınızmı yaw...olay faklı iş başka...:) |
ben tabataya verilen parayı tartısmıyacağım ama dun izlediğim tabata hoşuma gitti ilk 45 dakka istediği topları alamadığı halde pas yüzdesi yoksekti mustafa denizli yanlız yerde oynattı vede ikinci yarıda yusufun yerine tabatayla devam etmesi gerekiyordu bunu ben düşüne biliyorum ama malesefki takımızın basındaki kişi düşünemiyor |
Alıntı:
|
tabi <zaten bu hafta gelip hayatında ilk kez derby e çıkıp vede en önemlisi 45 dakikada maçı çeviremedim kesinlikle bencede sınıfta kaldı.. şaka gibi ya.. merak ediyorum c.ronaldo olsa ilk kez yeni takımında çıktıgı maçta 45 dakikada neler yapabilir diye.. gerçi real deki halini görüyoruz 3 aydır hala uyum sağlıyamadı doğru dürüst.. biz burda neleri haber yapıyoruz |
Tabata ilk maçına göre fena değildi bence. ikinci yarı önüne Holosko ve Bobo yu koysaydı Denizli bişeyler başarabilirdi. ama her zamanki gibi Denizli nin mükemmel süprizleriyle karşılaştık.. |
tabata bence o kadar da kötü bi oyun sergilemedi belki kapasitesinin yarısına bile ulaşamadı ama bazı sinyaller verdi sürekli dikine oynamayı istiyor ama takımla uyumu çok az olduğu için bunu iyi yapamadı bekleyip göreceğiz. |
allah belanı versin medya bunlar ******** adam ilk yarıda çokmu kötü oynadı arkadaşlar bence tabata kötü değildi sizde buralarda oyuncularımızı eleştirip medyanın eline koz vermeyin burda yazlılanlar sonra gazeterde çıkıyo beşiktaş taraftar forumlarındaki yorumlar adı altında bunların hepsi bizim düşmanımız lütfen bunların eline koz vermeyelim |
yine karalama kampanyaları başlamış adamı ilk maçında hemen yargısız infaz yapmışlar daha durun ya 45 dakika oynadı.. |
bu haberi yapan kişi şaka mı yapıyor yaa bu ne daha durun adam 45 dakika oynadı hemen sınıfta kaldı haberi kolpa medya işinize bakın uğraşmayın BEŞİKTAŞ'la |
tabata'yı cıkartmakta haklı..yoksa gecen sene delgadonun başına gelen tabata'nın başına gelirdi...saçma sapan bir kart daha ve oyun dışı ... |
100 üzerinden 10,5 :D |
oyundan alınmaması gerekiodu tabatanın.. |
birde yazmışlar yaaa :D pahalı transfer diye. sevgili başkanımız canımız ciğerimiz demirören :D (sinirimden gülüyorum) kendisi söyledi Kızıl başkana söz verdim onu alacam diye yahu. tabata mı istedi o parayı. |
Alıntı:
|
rodrigo tabata ilaç olmadı http://foto.fanatik.com.tr/test/423x...t1mm712159.jpg Kara Kartal’ın Gaziantepspor’dan 8 milyon Euro karşılığında transfer ettiği Rodrigo Tabata, Galatasaray karşısında ilk kez görev yaptı. Teknik direktör Mustafa Denizli’nin büyük ısrarları sonucunda alınan Sambacı, sadece 45 dakika sahada kalabildi. Yıldız futbolcu performansıyla vasatı aşamazken, taraftarları da hayal kırıklığına uğrattı. 3-0’lık mağlubiyetin ardından açıklama yapmaktan kaçınan Rodrigo Tabata’nın Manchester United’la oynanacak kritik karşılaşmada da ilk 11’deki yerini alacağı kaydedildi. |
45 dakikadalık bi oyunda nası bi ön yargıyla yaklaşırlar bir oyuncuya anlam veremiorum.. |
Bence Tabata kötü oynamadı 90 dakika oynamalıydı manu macında göstercektir kendini |
Konular Birleştirildi. |
bence tabata gayet iyi oynuyordu. bir kere tabata nın yanında sadece ernst vardı. oda defansif oynamaya zorlanmıştı. ekremle tabatayı yan yana ortasahanın ortasında nasıl oynatır bir mantık anlamıyorum. |
Tabata sıradan basit bir orta saha oyuncusudur. Yahu takım 3-0 yenilmiş adama nasıl iyi diyebiliyorsunuz anlamadım ki? Kendi kendimizi kandırmayı ne zaman bırakacağız. Daha ne kadar facia yaşamamız gerekiyor. Yönetim uyumuyor bence taraftar uyuyor. Gidip Baki Mercimeki alsalar taraftar bizim futbolcumuz hadi sahip çıkalım diyecek artık. Takımda 4-5 tane futbolcu dışında o kutsal formayı giymeyi hakeden bir tane adam yok. Yeni transferlerin hiçbiri Ş,Ligi için yedek kadroda dahi düşünülmeyecek kadar basit ve sıradanlar. |
zaten besiktasda oynayan medya tarafindan ilk önce 1-0 geride basliyor birde bu futbolcu olayli yüksek bonservisle olunca 2-0da geride basliyor oyuncu tabatada öyle bir kurban iste adamin reytingiyle oynamayin !! |
adam 45 dk oynamış hemen sınıfta kaldı diğer adamlar süper oynuyo du da bi tabata mı oynamadı... tabatanın bu şekilde oynamasının sebebi mstfa denizlidir... adam daha yeni ısınmış belki 2. yarı açılcak gitti tabatyı oyundan aldı ox herf.. |
riküelme nin fiyatı 6 milyon |
Gsaray maçının ilk yarısında çıkan kadroda Tabata'yı çıkarıp alex,arda,elano,deco vs. kimi koyarsanız koyun yapacağı Tabatadan fazlası değildir.. Bu adamların tamamının ilerde 4 defans oyuncusunun arasındaki nihata top geçirebilmesi için zamanı durdurmaları lazım.. Tabata'yı kullanmanın iki yolu vardır. Birincisi ilerde uç santraforun etrafında gezgin hücumcu olarak. Burdaki santrafor nisbeten uzun boylu kafa toplarına hakim, hücuma kalkarken top ona atıldığında topa hakim olup geriden ona en yakın adam Tabata'ya aktaracak ve diğer adamların da atağa katılmasına yardımcı olacak, Tabata'ya duvar olabilecek zeka ve beceriye sahip, araya atılan toplara da çok iyi kaçacak bir adam olması lazım.. Bunların hepsini yapacak hiç bir santraforumuz yok.. Açıkcası bunların çoğunluğunu yapacak tek santrafor olarak Batuhan'ı görüyorum.. Onun da durumu malum.. İkinci kullanım ise ileride ikili santraforun arkasında serbest adam.. Burda da sorun ortasahanın diğer elemanlarına kalıyor.. Tabata'nın arkasındaki 3lünün defansif olarak yerini kaybetmeden hücuma hatta kanatlara inebilecek isimler olması gerek.. Yani Tabata her iki durumda da iki blok arasında bunların birbirine en verimli bir şekilde irtibatını sağlayan, ayağıyla barışık olmayan futbolcularımızı bir nevi törpüleyen bir adam.. Yani şöyle düşünün orta sahada ernst, fink, nobre hatta holosko top çeviriyor maç içinde.. Bu top çevirme sırasında 2. pasdan sonraki topun dolaşma ve bizde kalma ihtimali çok çok az.. Bu tarz adamlarda top dolaştıkça düzgün pas ve pasın futbolcuya etkili bir şekilde ulaşma kareografisi bozuluyor ama araya Tabata girince pas trafiği tekrar düzeliyor.. Bu tarz adamlar sıradan futbolcuların pas yapmasını kolaylaştırıyor.. Ama Tabata'dan daha çok verim alabilmek için bunu rakip sahanın ceza sahasına yakın bölümlerinde yapmak lazım.. Ben şuna eminim ki önünde iki forvet olan ve ceza sahasına cepheden yüzü dönük gelen bir Tabata 2 pozisyondan birini gol yaptıracak hareketi yapar.. Tekrar söylüyorum Gsaray maçındaki Tabata'yı eleştirmemiz yersiz. Çünkü Tabata, nihat, serdar özkan, ekrem ve yusufdan oluşan ortasaha ve forvet hattımız Gsarayın karşılayıcılarıyla basket maçı bile yapamaz.. Hele hele 3. dakikada gol yiyip gole ihtiyaç duyuyorsan hiç sansın yok.. Mustafa hocanın şunları görmesi lazım artık.. Yusuf asla 90 dakika oyuncusu değil.. Ondan fazla bişey beklemeyelim.. Yusuf ne yapsa kızamam.. geçen sezon ortasında gelmiş ve yapması bekleneni yapmıştır.. Beşiktaşın şampiyonluğunda önemli pay sahibidir.. Ama bunları hep son yarım saatlerde yapmıştır.. Durum yine aynı olmalı.. Maç sıkıntıya giriyorsa yada göz zevki anlamında şov yapmasını istiyorsan yedek güç olarak sokarsın Yusuf da elinden geleni yapar.. Belli bir dakikadan sonra nerde oynadığının önemi de kalmaz ama 1. dakikadan 90. dakikaya kadar hem adam kovalamasını hem de atak yapmasını bekleyemezsin ondan.. Aynı şeyler Holosko için de geçerli.. Eğer sağ kanatta kullanacaksan 18e bile alma.. Çünkü Holosko bu takımın dar alanda topla en fakir adamlarında biri.. Çalım atma kapasitesi yok.. Bu adam nasıl hem önündeki ortasaha elmanından hem de bekten topu kurtarıp sıfıra inecek.. Bu adam sadece iki forvetten biri olabilir.. İleriye atılan derinlemesine paslarda defansı zamanlaması ve hızıyla geçebilir sadece.. Kaleciyle karşı karşıya kaldığı zaman da belki de en etkili adamımız.. Aynı şekilde nihat da öyle.. |
Türkiye`de Saat: 09:39 . |