![]() |
Fenerbahçe'den Demirören'e Destek, Beşiktaş Taraftarlarına Nasihat Fenerbahçe Kulübü, yaptığı açıklamayla, CSKA Moskova ile oynanan Avrupa Şampiyonlar Ligi maçı sonrası, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ve yöneticilere yapılan saldırıyı kınadı. Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada, ''Geçtiğimiz günlerde Beşiktaş Kulübü Başkanı, yönetim kurulu üyeleri, futbolcu ve teknik ekibine yapılan saldırıyı tüm samimiyetimizle kınıyoruz. Yaklaşık iki ay önce 2008-2009 futbol sezonunu çifte kupa ile tamamlayan Beşiktaş Kulübü'nde yaşanan bu olumsuz olayın, bu camianın ötesinde tüm spor ailesi içinde değerlendirilmesini, sebeplerinin araştırılarak onlarca yıldır yapılan yanlışlıklara artık son verilmesini istemenin sosyal bir sorumluluk olduğunu düşünüyoruz'' denildi. ''Türk sporunun tüm paydaşlarından ve özellikle iletişim yolu ile milyonlara ulaşanlardan, bu önemli konuya samimiyetle yaklaşmalarını, sırt çevirmemelerini ve yaklaşan tehlikeyi görerek ortak bir çözüm üretmelerini beklemekteyiz'' denilen açıklama şöyle devam etti: ''Hangi spor dalında olursa olsun mücadele eden tüm kulüplerin ortak hedefi başarılı olmak, başarılı sonuçlar elde etmektir. Ama unutmamak gerekir ki her yarışmadan bir tek birinci çıkmakta, yarışma sonunda başarısız olup, yarışmadan ayrılanlar olmaktadır. Bu, yarışmanın doğasında olan değişmez bir gerçektir. Yarışmayı çekici ve güzel kılan başarıların ve başarısızlıkların önceden kestirilemez olmasıdır. Kulüpleri hedeflerine ulaştıran ya da hedeflerinden uzak kalmalarına sebep olan, çoğu önceden kontrol edilemeyen, birbirinden bağımsız pek çok değişken bulunmaktadır. Bu denli çekici ve güzel bir yarışmanın sonunda, rüyaları gerçek kılan veya hayal kırıklıklarını doğuran çoğu kez bu değişkenlerde saklı çok küçük ayrıntılardır. Kulüp yöneticileri de böylesine çok değişkenin bir arada bulunduğu bir alanda, yarışmanın sonunda ortaya çıkan başarıya ya da başarısızlığa sebebiyet veren bu ayrıntılarla ya başarılı kabul edilmekte ya da başarısızlığın tüm sonuçları olanca ağırlığı ile omuzlarına yüklenmektedir. Bir önceki sezonun başarısının ardından en küçük tökezleme, iletişimin her yolu ile şiddetle eleştirilmekte, yapılan eleştirilerden etkilenen binlerce kişi, en uç noktasında linç kültürü ile hareket edebilmektedir.'' -''BU DURUMA 'DUR' DENMELİDİR''- Kulüpler için hedefleri büyütenin önceki başarılar olduğu kaydedilen açıklamada, ''İster izlenme kaygısı, ister popülizm, isterse başka bir sebeple olsun, bir kulübün elde edebileceği makul bir başarının ötesinde hedef gösterenlerin, hayallerini iletenlerin, gösterdikleri hayali hedeflere ulaşılmadığında, üzgün taraftarlara tuttukları takımın yöneticilerini, sporcu ve teknik ekibini sorumlu göstermeleri, bunun sonucunda ortaya çıkan çirkin linç tabloları karşısında ise gözyaşı dökmeleri ülkemizin bir gerçeğidir. Artık bu duruma elbirliği ile 'dur' denmelidir'' ifadelerine yer verildi. Açıklamada, seçilmiş bir yönetim kuruluna ''git'' demenin, sadece onları seçen genel kurulların görev ve sorumluluğunda olduğu, aksi düşünüldüğü takdirde kulüplerde ortaya çıkan durumun düzen değil, kargaşa olacağı ifade edildi. -''ELEŞTİRMEK AYRI, İSTİFAYA ÇAĞIRMAK AYRI BİR ŞEYDİR''- Yönetim Kurulu tarafından atanmış teknik ekibi, transfer edilmiş sporcuları beğenmemenin, eleştirmenin ayrı bir şey, yönetimin yerine geçip, teknik ekibi istifaya, sporcuyu kulüpten ayrılmaya çağırmanın başka bir şey olduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: ''Kendi sporcusuna, teknik adamına, yönetimine küfür edenler yaptıklarının kulüp sevgisi ile ifade edilemeyeceğini anlamalı ve görevli olanların görevlerine müdahale etmemelidir. Bu bağlamda seçilmiş bir yönetimi eleştirmenin, tenkit etmenin sınırı ile, onları seçenlerin, yani genel kurulların yerine geçip istifaya çağırmanın, hakaret etmenin sınırı birbirinden ayrıştırılmalıdır. Milyonları bu noktaya hareketlendiren iletişim kanalları ne denli tehlikeli bir yol tuttuklarını görmelidir.'' -''HERKES GÖREVİNİ YAPMALI''- Yaptığı işte başarısız bir kişiyi eleştirmenin, protesto etmenin başka bir şey, ona hakaret etmenin, hesap sorma makamı yerine geçip onun hakkında tasarrufta bulunmanın farklı bir şey olduğunun anlaşılması gerektiği kaydedilen açıklamada daha sonra şu görüşlere yer verildi: ''İletişim şekli hangi yolla yapılırsa yapılsın 'spor basınımızın değerli mensupları' da eleştiri, yorum, değerlendirme gibi habercilik gereği olan misyonlarını, kulüplerin iç işleyişine müdahale noktasına taşımamalıdır. Yazılan ve söylenenlerin iletişim kanalları ile ulaşacağı milyonlar üzerindeki olası etkileri iyi irdelenmelidir. Sınırlar aşıldıktan sonra ortaya çıkacak tablo karşısında ah vah demenin 'timsah göz yaşı olacağı', yaşananları geri döndüremeyeceği göz ardı edilmemelidir. Sonuç olarak herkes görevini yapmalı, yapmakla yükümlü olduğu görevinin sorumluluğunun sonuçları ile alakalı hesabını kanunlar ve hukuki düzenlemeler gereğince hesap sormaya yetkili olanlara vermelidir. Yetkisi olmadığı halde hesap sormaya soyunanlar, eleştiri ve yorum sınırını aşarak sorumlu olanların işine karışanlar bu kötü alışkanlıklarından vazgeçmeli, milyonlar üzerinde kanaat oluşturma imkanına sahip olanlar bu imkanlarını iyilik yönünde sarf etmelidir. Bu tip tablolara ses çıkarmayan hatta çoğu kere zemin hazırlayan ikbal hayalinde olanlar bunun günün sonunda kendilerine dönebileceğini unutmamalıdır. Başkalarının mutsuzluğundan mutlu olanlar sonunda mutlu olacak bir şeylerinin kalmayacağını çok iyi kavramalı ve anlamalıdır.'' -''BEŞİKTAŞ'IN YANINDAYIZ''- Herkesi bu konuda hassasiyet göstererek, sorumluluk almaya davet eden açıklama, şöyle sona erdi: ''Biz Fenerbahçe Spor Kulübü olarak Beşiktaş Kulübü Başkanı, yönetim kurulu üyeleri, sporcu ve teknik adamlarına karşı yapılan saldırıyı kınıyor, bu tür çirkin saldırı, ölçüsüz tepkilerin sona erdirilmesi konusunda atılacak ve atılması gereken her adımda Fenerbahçe Spor Kulübü olarak Beşiktaş'ın yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.'' Kaynak : Fenerbahçe Resmi Sitesi |
Fenerbahçeli dostlarımızın duyarlılığına teşekkür ederim.Bence onlar kendi kapılarının önünü temizlesinler. Yönetim basan,kulüp basan,kendi tesislerinde kendi kalecilerinin dövülmesine çaresiz ve aciz kalan bir kulübün şimdi bu konularda ahkam kesmesi samimi bir davranış değil gibime geliyor. Onlar bu sene nasıl şampiyon oluruz'u düşünsünler.Beşiktaş'ımızı düşünmek onlara kalmadı. Tarih boyunca Beşiktaş'ımızı düşünenler çıktığı gibi bundan sonrada çıkacaktır.Evelallah. |
ee tabi demirörenin yaninda olursunuz,kim istemezki demirören besiktasin basinda oldugu sürece lig 2takima kaliyior,bilhassa fb besiktastan kurtulmus oluyor yillardir besiktastan cektigini hicbir takimdan cekmeyen azizbahce elbetteki demirören besiktasin basina gectigindenm beri besiktasi rahat rahat yenmeye baslamistir.allah belanizi versin seref yoksunlari adi yaratiklar,size mi kalmis lan besiktasi savunmak veya taraftarin yaptigini kinamak.siz gidin kendi takiminiza taraftariniza bakin,besiktas taraftari ne fb lilere nede cinconlulara benzer, |
Şoke oldum haberi görünce; bir bağlantı arıyorum Yıldırım Demirören ile... Demirören'in başarısızlığı demek, Beşiktaş'ımın başarısızlığı demek.. Demirören'in başarısızlığını savunmakta ancak rakiplerin işine gelir.. Yeter Demirören çek git istifa et artık, çoluk çocuk mahalle kulübü febeyede etiket ettin bizi yazıklar olsun. |
Galatasarayda açıklama yaparsa şaşırmam sevdiler tabi dertöreni, keşke bizde zamanında skibbeye yapılanlar haksızlık aragones kalmalı gibilerinden açıklamalar yapsaydık. |
Islerine geliyo tabii Demirören'in Besiktas'in basinda olmasi... |
etekleri tutustu serefsizlerin,demirören giderse besiktas yine lige ambargo koyar bunu iyibiliyolar.ayrica baslikta taraftara nasihat yazilmis,ulan besiktas taraftari nasihat almaz nasihat verir,eyer illede nasihat alacaksada bunu azizbahcede almaz adamoglu adam gibi birinden alir,kimin nehaddine besiktasa ve taraftarina nasihat vermek,beyler bu konu ciddiye alinmali ve tepki verilmeli bu serefsizler kimki,nehadlerine bizle böyle kafa bulmalari |
bizde aragonesi çok destekledik ama gönderdiler kırgınım o yüzden fener camiasına :D |
Alıntı:
işinize bakn uLan siz.. |
samimi bulmuyorum bu aciklamayi |
size ne ya istediğimizi yaparız döveriz de severiz de:p:D şaka bi yana bu serefsizler karışması saçma olmuş sizin taraftarın da neler yaptığını biliyoruz rahat ol sen;) |
Alıntı:
|
herkes kendi önünden yesin |
Resmi ağızla dalga geçmişler. Bu günleri de gördük. |
hadi be taraftarlarınz kezman aptalexi dövüyodu.O zamn kınadınz mı kndi taraftarlarınızı.Sizene bizden allahım yaa. |
Siz önce kendi taraftarlarınızın yaptıklarına bakın.. Sizin vukuatlarınıza daha Türkiye'de daha hiçbir taraftar grubu ulaşamadı.. Siz değilmiydiniz daha dün Alex gibi adamı yuhlayan.. Rüştü kaptanızı arabsından çıkarıp döven vs vs.. Siz 6 senede 1 şampiyonluk alsaydınız, ezeli rakiplerinizi son 15 maçta 3 kere yenebilseydiniz, kulübü borç batağına sürekleseydiniz, Fink,bobo,tabata,sivok,ferrari gibi yabancılarınız olsaydı, 6 maçta 6 puan toplasaydınız bırakın başkana yumurta atmak kulübü yakardınız.. Siz gelmiş geçmiş en iyi yabancı futbolcunuzu(alex) 2 maç gol atamadı diye yuhlayan insanlar grubuna sahipsiniz.. Biz 3 senedir Delgadoların, nobrelerin, boboların, holoskoların, cisselerin ve diğerlerinin top oynamasını sabırla bekleyen bir taraftarız.. Bizdeki sabırın milyonda biri sizde olamaz çünkü biz renklere aşığız sizin gibi salt başarıya değil.. Burdan sesleniyor ey fenerbahçe kulübü başkanı ve yönetimi Beşiktaş yönetim kuruluna ve camiasına bir destek açıklaması yapmanız gereken vakit bu vakit değil Beşiktaş'ın çifte şampiyonluğunu kazandığı günün ertesiydi.. Türkiyede tüm kulüpler tebrik mesajları yayınlarken bir sizden ses çıkmadı.. Kıskançlık ve hasetliğinizden.. Sizin ne olduğunuzu iyi biliriz.. Onun bizim iç işlerimize karışmayın.. Siz kendi çöplüğünüzü temizleyin tabi temizleyebilirseniz.. |
Konuya açarken belirtmeyi unutmuşum hemen düzelteyim beni aşırı agresif biri olarak yanlış tanımayın sonra. Aslında saldırı,küfür,kavga benim tasvip etmediğim olaylardır.Bu durum kimin başına gelse eksi tepki koyarım.Kurtuluş mücadelesi dışında kavga tanımam ama herkesde aynı düşünce içinde olma zorunluluğu yok. Bu sene yaşadığımız olaylardan çok bazı futbolcularımızın ve yönetimimizin basiretsizliğinedir taraftarın tepkisi. Yoksa biz 6 sene daha bekleriz şampiyon olmak için.Bu sabır her Beşiktaşlı arkadaşımda mevcuttur.Diğer yandaşlar bu durumu anlayamasa bile. Bizim büyüklüğümüzde buradan gelir zaten. Uefa bizi en iyi taraftar gurubu seçerken bir bildiği vardır herhalde. Son söz olarak sarı civcivlerin bizim işlerimizden önce kendi pisliklerini temizlemelerini öneririm. |
Alıntı:
|
İnsanlar öncelikle kendi pisliklerini temizlemeli ondan sonra çevresinde bulunanların hataları varsa düzeltmesi konusunda fikir beyan etmeli. Bu kadar kin ve haset ile yazılmış bir bildiri ki kendi yaptıklarını hiçe sayıp bize nasihat verme ile egolarını tatmin etmeye çalışmışlar. Sizler değilmisini futbolcunuzu hatalı gol yedi diye tekme tokat döven ? Siz değilmisiniz futbolcunuza tribünde küfürler edip yuhalayan ? Herkes haddini bilsin burası Beşiktaş ! |
İşte buna dibine kadar katılıyorum Gökhan. Herkes haddini bilecek.Bilmeyenlerde öğrenecek. |
Hikaye ...... |
En büyük terbiyesizliklerinden ikisi "Rıza efendi iki ekmek bir süt ----- İtaat Et" pankartlarıydı. Bunlar böyle "Rum" :) ötesi yok... Etrafa artistik yapıcaklarına, önce kendi kokuşmuş kurbağalıderelerini temizlesinler. Yav yeter öldüm bittim taakatim kalmadı, lodos oldu mu dayanamıyorum. Tam fenerli kokuyor hahaha ;D. Alex futbolu bırakmadan bi kaleye geçirselerde şöyle maç yapsak ;D Deli oluyorum şu yüzsüzlere. Hele minicik kanaryayı gidip süperkahraman tiplerine sokmuşlar ya. kah kah kah :))))) Yaptıkları şaklabanlıkların haddi hesabı yok hehehehehe. |
baktılar yönetim durdukça bize yarar veriyolar desteği hadi kardeşim bizim bize oyun oynamayın beşiktaşlı eskiden kanardı şimdi asla |
dıkkatını cektıyse acıkLamasında bı de oLamıcak seyLer hayaL edıp sonra o hayaLLere uLasıLmayınca tepkı gostermek sacma anLamına geLen ßısıLEr demıs.. dawuLun sesı uzaktan hos tabı.. sız nıye yoLLadınız madem oLe? ßız sadece eLımızde maLzeme warken car cur etmeLerıne kuLLanmamaLarına kızıyoruz, oLanı batırmaLarına oLmayanı yaratıcaz adı aLtına abuk subuk adımLar atmaLarını "ßesiktas" adını sızın gıbı rezıLLerın dıLıne dusurmeLerıne karsıyız?! |
bi git demıroren yeterrr |
siz işinize bakın uLan!.... daha geçen sene aziz yılıdırım istifa die bas bas baarıyodu tribünler!... |
ulen bir avuç dingil yüzünden fenerden nasihat de aldık ya. helal olsun. ne diyim. |
resmen kafa yapıyolar adamlar |
R.T.E. nın Allah deniz baykalı başımızdan eksik etmesin lafı geldi aklıma nedense :D |
Hoşşşt Köpekkkk.! Ben başından beri diyorum hala da söylüyorum Demirören in Aziz Yıldırım la çok derin bir ilişkisi var.! Ne hikmetse Demirören in her yaptığı bile bile yağtığı yanlışlar Aziz Yıldırım ın doğruları oluyor.! Şimdide böyle destek çıkıyor Aziz adamı Demirören'e.! |
stad cikisi kendi futbolcularina saldirmalarini ne cabuk unuttular.. önce kendi kapinizin önünü temizleyin ondan sonra besiktas taraftarina "nasihat" verirsiniz .. ;) |
ezikler 8 de 8 yaptı ya heşey süt liman.bianda yanımızda oluwerdıler.madem bu kadar centilmen takımsınız geçen yıl bir tek siz kutlamadınız şampiyonlugumuzu.nasıl olcak bu iş?demirören bi gitsin yıne kocanız biz olucaz rahat olun gayfb.. |
siz kendi işinize bakın ezikler karışmayın bizim ailevi meselelerimize |
Ricardinho olayını unutmadık!!! Fazla değil bundan bir kaç sene önce Runje,Baki Mercimek ve Nobre'nin kahraman olduğu Kadıköy'deki FB Türkiye kupası maç sonu Ricardinho soyunma odasından çıkmış stad içindeki otopark'a gidip arabasına gidecekkek ki eşi'de onu beklemektedir! stad güvenlik görevlileri nedense Ricardiho'yu sürekli sessiz ve yalnız kalacağı şekilde yönlendiriyordu o esnada karanlığın içinden biri çıkıp Ricardinho'ya tekme tokat dalmış devamında Türkiye'nin övündüğü M.AUROLYO arkadan saldırarak kavgaya ortak olmuş Ricardinho'yu otoparkda biri taraftar diğeri medarı iftiharları futbolcuları bütün güvenlik kameralarının gözü önünde,onca güvenlik ve polis'e rağmen dövmüşler belli bir zaman sonra nedense olay farkedilmiştir!Daha sonra olay yerine lütfeden gelen Aziz Yıldırım'ın yanına kavgayı başlatan tribünlerin bile tanıdığı şahıs gelip bir bir herşeyi anlatıp birden bire Aziz Yıldırım'ın izin vermesiyle olay yerinden uzaklaşıp sırra kadem basmıştır bu şahıs daha sonraki aramalarda bulunamamış Sn.Demirören yönetimi ağırlığını koyup bu adam kimdir diyememiştir Aziz Yıldırm'a ve dahada acısı geleceğin FB başkan adayı Ali KOÇ yaptığı açıklamayla Ricardinho'ya yapılanın az bile olduğunu söylemiştir.FB nin o zamanki yöneticileri ile bu zamanki yöneticileri aynıdır buradan soruyorum nasıl BEŞİKTAŞ kulubü başkanına yumurta atmak ve arabasını tekmelemek makam'a yapılmış bir ayıpsa BEŞİKTAŞ futbolcusunu FB stadı içinde organize dövdürmekde BEŞİKTAŞ camiasına yapılan bir ayıptır sizler önce FB yönetimi olarak geçmişinizi untmayın ondan sonra spor kamuoyuna BEŞİKTAŞ taraftarı üzerinden ahkam kesin. |
Türkiye`de Saat: 23:58 . |