Karetta2002 | 12-10-2009 14:34 | Alıntı: northwest_eagle´isimli üyeden Alıntı
(Mesaj 1119870)
İşte yine olaylara optimist bir yaklaşım.Abi tamam basını ayrıca bir kenara koyalım da.Neden bu saydığın futbolcular (ferrari hariç) haklarında kötü yazıldı diye gaza gelip oynamıyorlar da baskı bahane edilerek kötü oynadıkları ifade ediliyor.Zaten nerde problemli oyuncu varsa bizde.29 yaşına gelmiş bir oyuncuya kim ne derse desin oynayacağı varsa oynar.Ama kapasitesi buna elvermiyorsa pamuklara da sarsanız istediğiniz futbolu oynattıramazsınız.
İkincisi eğer baskı ile yıldıramazsak senin dediğin gibi beyaz mendilli bir protesto hiç bir işe yaramaz.Adama küfür edildiği halde alkışlıyor.Beyaz mendil sallasak ''tribün benle barışmak istiyor'' diye anlam çıkarır bu adam.Öyleyse bu protestoyuda yapmanın mantığı yok.''Koyun gibi'' oturup maçı seyredelim daha iyi. | Dostum..olaylara tabiiki "optimist" yaklaşacağım..optimizm ,sporun özünde olan ve insanların varması gereken yeri özetleyen bir kuramdır..Sporun doğasında iyimserlik vardır,kaybederken kazanılacak şeylerin olduğunu spor sayesinde öğreniriz..Leibnizt e göre optimizm; kötülüğün içinde de iyilik olduğunu anlatan bir öğretidir..Ama bunları anlayabilmek için,spora felsefi bir bakış ile bakabilmek gerekir.
Sevgili dostum..Sporda amaç asla ve asla tek değildir..,spor bir araçtır sadece..,spor bir oyundur sadece,spor bir eğlencedir...külüpler de bunların aracılarıdır..Kanun ve tüzüklerle belirtilen seçimler sonucu gelen yönetimler icraat yapar..Başarılı olurlar veya olamazlar..Bunun yaptırımına sadece ve sadece genel kurullar karar verir..
Bunun dışında ;kural dışı isteklerin tatmin vasıtası olarak görmek,sadece ve sadece holiganizm özentiliğinden öteye gitmeyen davranışların sebebi olur ki ,en iyi ihtimalle caydırıcı cezai müeyyideleri vardır....
Benim ;nasıl bir Beşiktaşlı olduğumu anlayabilmek için spora ve sporun verdiklerine benim gözümle bakmak lazım..Bakanlara da bakmayanlara da saygı duyarım..Asla kimseye ,benim gözümle bakmıyor,benim gibi düşünmüyor diye de eleştiri getirmem..,ya da onun ki şu kadar ,bunun ki şu kadar Beşiktaşlılık gibi abuk kategorizasyonlara da girmem.. |