RamesooN | 15-12-2009 13:57 | 1.Gidecek yabancı oyuncu bana göre tabata veya delgado olmalı..o bölgede oynayacak 3-4 oyuncu var zaten..Geri kalan yabancılardan az çok verim alıyoruz..Tello da ısrar etmek gerek..
2.Her zaman kanattan gelen topa kafa vurulacak bir kanı vardır , Kanatlardan gelen ortalara illa kafa vurulacak diye bir şart yok ki..Ortayı yerden,isabetli yaparsanız kafa vurmanıza, hava hakimiyeti olan bir oyuncuya ihtiyacınız kalmaz..Bu seçim gol olma olasılığını da arttırır..Hava hakimiyeti takımın taktiği ,yayılışıyla ilgili bir mesele..2 forvet,1 santrafor sisteminde yani ileri de 3 oyuncu ile oynadığımız sürece , bu iki forvet oyuncumuzun da kanat oyuncusu ancak forvet oyuncusu olmadığı takdirde havadan yada yerden kanat etkinliği olmaz..ileri üçlünün sağında ve solunda oynayan oyuncuların mutlaka ama mutlaka golcü özellikleri de olmalıdır..Normal şartlarda,Organize bir kanat atağını havadan yada yerden Bobo bitirir..önemli olan kanat organizasyonlarını etkili yapmak ve bitirmek..
3.Özellikle etkili bir sol açık oyuncusu,orta sahada pas yüzdesi yüksek,yaratıcı,devamlılığı olan,gol sezileri yüksek bir oyun kurucu ( bunu 4 senedir söylüyorum) ve bir striker eksikliğimiz var..2.maddede söylediğim durumdan dolayı illa ki havadan iyi bir piyot oyuncusu şart değil,önemli olan iyi bir bitirici hucüm oyuncusu olmalı..
4.İsmailin savunmanın solundan çok , orta sahanın solunda değerlendirilmesi fikri bana da yakın geliyor,fakat şuan oynadığımız taktik, ismailin ileri 3 lünün solunda oynaması demek ki bu 4-3-3 ün mantığına aykırı..klasik 4-4-2 veya zorluk derecesi yüksek maçlarda oynadığımız 4-5-1 de iş yapar..
5.Kalede kimin oynadığının pek bir önemi yok bana göre,Rüştü veya Hakan birbirini aratmaz anack yaşı itibarıyla kalenin Hakana verilmesi taraftarıyım..Ayrıca 3.Kaleci olarak düşünülen Korcana güven verilmeli hatta Türkiye Kupası maçlarında şans verilmeli eğer güven vermezse Denizlisporun kaleci Cenk Gönenin takıma monte edilmesi gerekli..
6.Ocak ayında yapılacak kongre havasından,takım soyutlanmalı,futbolcuları etkileyebilecek söz,durum ve davranışlardan kaçınılmalı,takım sadece futbola odaklanmalı..Bu konuda Türkiyede en güvenilecek hocası ,M.Denizli takımın başında olması büyük şans.. |