alleenje | 12-01-2010 16:42 | Alıntı: Karetta2002´isimli üyeden Alıntı
(Mesaj 1150443)
Sevgili dostum ;önce şunu çok iyi tespit etmek gerekir..Beşiktaş altyapısı görevini yapmış ve Batuhanı üst yapıya yani A takım a teslim etmiştir..A takım ise çocuk islahevi değildir ve de M.Denizli de maymun terbiyecisi değildir..orası bireyler arası rekabetin tavan yaptığı,üstdüzey bir yarışmacı ekiptir..birelerarası rekabet te başarının birinci unsuru da bireyin kendi isteği ve arzusu ile göstereceği gelişmedir..Bu takım ,en üst düzey turnuvalarda mücadele etmektedir..acaba Batuhan ,bu turnuvalarda Türkiye ligi ve CL de oynamak için ne yapıyor..O düzeye geldiğinde hocası ;zamanında Tugay'a a,Bülent'e ve Serhat'a verdiği şansı ona da verirdi...Söylenenlere göre 1 dak. bile extra idman yapmayan bir adamdan bahsediyoruz.hep söylüyorum ,kaç Beşiktaş antrenmanına gittiniz de forma Batuhan'a verilmeli diyorsunuz..İstasyon test değerleri nedir,cooper test değerleri nedir,Laktat ölçümleri nedir.. biliyormusunuz..yok bilmiyorsunuz..maksat Denizli'ye sallamak olsun,araç da Batuhan olsun..bence Batuhan;Beşiktaşta forma mücadelesi yapmaktansa bir anadolu kulübünde banko oynamanın peşinde olan küçük beyinli bir antiprofosyoneldir..Bana Lucescu olsa oynatırdı demeyin..Okan Koç gibi dönemin en yetenekli oyuncusunu verdikte ne yaptı..Kendisinden başarı beklenen hiçbir yarışmacı hocadan şu ankinden fazla şans alamaz Batuhan.. | Sizin tespitleriniz dogru fakat verdiginiz ornekler o gunun sartlarina gore yapilanlari iceriyor.Bugun sartlar farkli.Luce doneminde Besiktasin Okani kazanmama gibi bir luksu vardi.Hem maddi olarak gucluyduk hemde kadro yeterliligi soz konusuydu.Luce genc futbolculari Ukraynada nasil kazaniyor?Hem yarismaci(UEFA kupasi) ,hemde Elano,Silva gibi Brezilyali gencleri yildizlastirip satmayi basariyor.
Bunlarin hepsi bir yana bizim su anda Batuhan ve benzeri yetenekleri yok pahasina harcama luksumuz yok.Transfer yapabilecek butce olmamasi,Eldeki kadroda pivot santrafor eksikligi gibi etkenler bizi Batuhanda israr etmeye zorunlu kiliyor.Benim Batuhandan 10 sene faydalaniriz gibi bir iddiamda yok.1,5 sene gozetim altinda tutup yildizini parlatip Batuhani paraya cevirmekten bahsediyorum.Sizin verdiginiz ornekleri gorende zannederki ligin tozunu atmisiz,Sampiyonlar liginde gruptan cikmisiz,her turlu imkanimiz yerinde,forvetler rakibi gole boguyor bi sorunumuz Batuhan kaldi.Sartlar bu sekilde olsa Batuhanin yollanmasina bir itirazim olmaz.
Siz kafayi antrenmana takmissiniz.Antrenman bilim ama kuantum fizigi degil. Oyle futbolcular vardirki antrenman verileri superdir sahada is yapmaz.Bazende oyle futbolcular cikarki antrenmanda hicbir varlik gostermez sahada yildizlasir.Eskilerden Turanin antrenman degerleri hep dusuk cikardi.Fakat maca ciktiginda Rizadan sonra en fazla kosan,en dayanikli oyuncu olurdu.Ayrica Denizli antrenmana inanan bir hoca degil.Fenerbahceden gittikten sonra donemin Fenerli futbolcularinin,Milli Takimlari calistirdigi donemdeki Avrupa Sampiyonasi esnasinda ozellikle takimin iskeletini olusturan G.S. li futbolcularin basina sizan demecleri iyi antrenman yapmadiklari yonundeydi.
Simdiki sansi Stefano gibi bir kondisyonerle calismasi.Bir arastirin daha once kondusyoner kullanmismi. |