![]() |
Şampiyon'un Ayak Sesleri(2 de 2) Süper Lig'in 20. haftasının açılış maçında, İnönü Stadı'nda Gençlerbirliği'ni konuk eden Beşiktaş, sahadan 4-1 galip ayrıldı. Çekişmeli geçen maçın 33. dakikasında Sivok'la öne geçen Siyah-Beyazlı takım, birçok net fırsattan yararlamadığı ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. İkinci yarıya fırtına gibi başlayan konuk ekip Gençlerbirliği, özellikle Hurşut ve Mustafa'yla net pozisyonlara girdi. 52. dakikada Hurşut, skora dengeyi getiren golü attı. Golden sonra müthiş bir çekişemeye sahne olan maçın 79. dakikasında Bobo, Beşiktaş'ı yeniden öne geçiren golü kaydetti. Bu golden 2 dakika sonra ise bu kez Holosko, takımını rahatlatan golü rakip ağlara bıraktı. 88. dakikada sahneye çıkan Tabata, müthiş bir golle skoru belirledi: 4-1 Beşiktaş, İnönü'de Gençlerbirliği'ni 4-1 mağlup ederek puanını 38' yükseltti. MAÇTAN NOTLAR Beşiktaş’ta geçen hafta sonunda yapılan olağan seçimli genel kurul toplantısında yeniden kulüp başkanlığına seçilen Yıldırım Demirören, seçimden önce olduğu gibi sonrasında da siyah-beyazlı taraftarlarca protesto edildi. Maçın başlamasına kısa bir süre kala taraftarlar "Yeter Yıldırım Demirören" diye tezahüratlar yaparken, eski açık tribünde de bir grup tarafından siyah bayraklar açıldı. TRİBÜNLER BOŞ KALDI Beşiktaş’ın, Gençlerbirliği ile oynadığı Turkcell Süper Lig maçına siyah-beyazlı taraftarlar fazla ilgi göstermedi. Özellikle açık tribünlerde boşluklar gözlenirken, karşılaşmayı yaklaşık 10 bin sporsever izledi. HAVUTÇU 986 GÜN SONRA Beşiktaş’ta geçen hafta teknik direktör Mustafa Denizli’nin operasyon geçirmesi ve bugün hastaneden taburcu olması nedeniyle takımın başında sahaya antrenör Tayfur Havutçu çıktı. En son Jean Tigana’nın görevi bırakmasının ardından 19 Mayıs 2007’de Ankaraspor, son olarak da 25 Mayıs 2007’de de Kayserispor maçlarında sorumlu olarak sahaya çıkan Havutçu, Denizli’nin rahatsızlığında, tam 986 gün sonra takımın başında sahada yer aldı. Beşiktaş, Havutçu yönetiminde Ankaraspor’u 2-1 yenerken, Kayserispor’a 3-0 yenilmişti. ANTALYASPOR MAÇININ KADROSUYLA ÇIKTILAR Beşiktaş, bu sezon ilk kez resmi bir maça üst üste aynı kadroyla çıktı. Siyah-beyazlılar, Gençlerbirliği karşısına, geçen haftaki Antalyaspor karşılaşmasının 11’iyle çıkarken, bu da siyah-beyazlılar için bu sezon bir ilk oldu. Beşiktaş, ligin ilk yarısında oynadığı tüm resmi maçlara üst üste aynı kadroyla çıkmamıştı. Beşiktaş’ta ilk 11 Rüştü, Ekrem, Sivok, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Nihat, Fink, Ernst, Tello, Tabata ve Bobo’dan oluşurken, yedek kulübesinde Ramazan, İsmail, Rıdvan, Nobre, Necip, Holosko ve Yusuf yer aldı. Siyah-beyazlı takımdaki tek değişiklik, yedek kulübesinde Serdar Özkan’ın yerine Yusuf Şimşek’in oturması oldu. Beşiktaş’ta, sakatlıkları bulunan Ferrari ve Hakan ile Serdar, Uğur, Korcan ve cezalı İbrahim Kaş kadroda yer almadı. BAŞKAN YOK, YENİ YÖNETİM TRİBÜNDE Beşiktaş’ta geçen hafta yapılan olağan seçimli genel kurul toplantısında yeniden başkanlığa seçilen Yıldırım Demirören, Mısır’da tatilde olduğu için Gençlerbirliği maçına gelemedi. Yeni yönetim kurulu üyeleri ise yönetici olarak ilk maçlarını protokol tribününde oturarak izledi. BASIN TRİBÜNÜNE EKRAN BJK İnönü Stadı basın tribününe televizyon ekranları konuldu. Konulan ekranlarla basın mensuplarının pozisyon tekrarlarını televizyondan izlemeleri sağlandı. |
Tabata ne olduğunu eğer stres olmazsa neler yapabileceğini gösterdi ve helal olsun dedirtti bravo Kartallar'ım ! |
Yahu tabata ne çaktı öyle ya harika gol attı adam gaziantep te oynarken bole goller atıyordu ınsallah bole devam ederde yuzumuzu kara cıkartmaya devam eder ... |
bu tabata ne bicim adammis beaa :D iyiki göndermemisler. son iki mac'dir süper oyniyor. keske tello gitseydi ve delgado kalsaydi. tabata delgado ikilisi süper olurdu :( |
Helal Kartal'ım sana helal ! |
vallahi süper oldu özelliklede tabata ne oynadı ya hayret içinde kaldım teşekkürler çocuklar sizleri çok seviyoruz:) |
bu mac tabatanin maciydi, bu adami rahat buraksinlar artik |
gerçekten tabata beşiktaşta ilk defa tabata gibi oynadı çok iyi oynadı çok güzel paslar attı mükemmel bir gol attı inşallah böyle devam eder çok güzel bir maçtı |
cok cekismeli bir mac oldu genclerbirligide iyidi tabata iyidi gercekten adama haksizlik etmeyin vucut calimlari cok hostu boboda masallah cok iyi gidiyor insallah devam eder böylece güzel bir gece oldu |
Helal olsun Tabata! Daha sahaya çıkmadan yuhalandı.Aldığı para hep konuşuldu.Baskıdn oyununu oynayamadı, kimse de destek olmadı. Bizim formumuzu yükseliyor, daha da yükselecek. Artık onlar düşünsün |
galiba bu sezon ligde ilk 4 golümüzü attık... bu maçın farka gitmesi yusuf sayesinde oldu , yusuf girdikten sonra resmen takım rahatladı maç 79 a kadar berabere gitti ama en ufak bi telaş görmedim... böyle giderse sene sonu tello ve nihat giderler bu kadar isteksiz olmamaları lazım... takımın geri kalanı elinden geleni yaptı sivok ve ibrahim üzülmezi de ayrıca kutlamak gerekir... |
kaptanımız deli ibo döktürdü yine bir ileri bi geri koştu durdu helal olsun büyüksün kaptan . |
bakım valla yendik oh bir huzur kaptı bizi:)...çok güzel maçtı ..kartalım benim |
Tabata'ya Ayrı Satır Açmak Lazım . Kalpten Oynadı Ve Son Dakikaya Kadar Mücadele Etti . Klas Bir Golde Attı . Ve Elinden Geleni Yaptı Beşiktaş'a Dönünce Dahada İyi Olacağız . Ben İnanıyorum Bu Takım Böyle Oynasın Şampiyonluk Çok Yakın Çoook . İnadına KARTAL İnadına ŞAMPİYON ! |
İlk Yarı Yorumu ; Maç'a Hızlı Başlamamızın En Büyük Getirisi de Hücumda Daha Etkili Olmamız oldu.Birçok Gol Pozisyonunu Kaçırsak da Mücadeleyi Bırakmadan Oynadık. İlk Yarı Sonlarına Doğru , Daha Fazla Pozisyon Ürettik ve Sonucunda GOL Geldi. Ama Şuda Varki , Daha Etkili Olabilirdik. İkinci Yarı Yorumu ; Gol'ü Yemenin Üzüntüsü 2. Yarıya'da Yansımıştı. 60. Dakikaya kadar Pek Etkili Olamasakta , Yusuf ve Holosko Girdikten Sonra Toparladık ve " Yaşlı Kurt " Yusuf Sahneye çıktı. ve Maçı Koparmasını Bildik. Ibrahim Üzülmez , Yusuf ve Tabata Sahanın En iyileriydi Bence. Teşekkürler KARTAL'ım. |
ilk yarıda 30 dakikadan sonra Beşiktaş çok iyi oynamaya başlamıştı ama sonra ikinci yarıya çok kötü bir başlangıç yaptık neyse ki Bobô'nun golüyle bütün takım üstündeki ölü toprağını attı ve sonuç 4-1:Dİşte budur daha ne olsun:D |
devamını bekliyoruzz:Dama 4 atılırmı ya ayıp atan var atamayan var şimdi:D |
Yani evinde gençlerbirliği gibi bir takımı yenmek elbette güzel. Çünkü gençlerbirliği iyi bir takım ve pozisyonda buldular. İkinci yarıya 2 galibiyetle başlamak elbette güzel tabiki önemli olan devamının gelmesi. Defans olarak iyiyiz ve bu kadar az gol yiyen bir takımın sıralamada geride olması tuhaf. İlk defa 4 gol attığımız bir maç oldu ligde. Yusufun, Holoskonun ve beni bugün şaşırtan Tabatanın bugünkü oyunu bana geçen yıl ikinci yarıyı hatırlattı. Bobo'ya her zaman güveniyorum bir asist bir gol yani bir golcüden daha ne beklenirki. Yusuf 2 asist, holosko 1 gol, tabata 1 asist 1 gol böyle devam etsinler. Ben olsam Nobre ve Nihatla asla 11 de başlamam ileri ikilide kesinlikle Holosko-Bobo ikilisinden vazgeçmem. Geçen sene bu ikilinin ilerde neler yaptığını herkes biliyor. İnşallah böyle devam eder. Önemli olan bu... |
Tabatanın en iyi macıydı ... iyiydi takım antep ve geseyi yeneriz gibime geliyr |
Sezonun ilk yarısında ki gol kaçırma hastalığımız ikinci yarı ile devam ediyor. İlk yarıda Nihat o pozisyonu kaçırmasa maç çok daha önceden kopardı. İlk yarıda yanlış hatırlamıyorsam Nihat'ın pozisyonu ve Toraman'ın direkten dönen kafası dışında pozisyonumuz yoktu. Maçın ikinci yarısına bana göre Nihat-Holosko , Tello-Yusuf değişiklikleri ile başlanması gerekiyordu. Bu değişiklik biraz geç kalınca takımın dengesi bozuldu. Tabata yaptığı top kayıplarına rağmen yine de fena değildi. Özellikle attığı gol çok güzeldi. G.Antep ve G.Saray maçlarını da kayıpsız atlatırsak takım şampiyonluk havasına girebilir. Tabi bunları konuşmak için erken ama seri galibiyetler şart. |
Haydi kartaaL haydi kartaL haydii.. Tam senesii tam senesii şimdiiiii.... MAŞALLAH diyoruz arkadaşLar :) Bugün bi umudu kaybeder gibi oLdum,ama takımımın Beşiktaş oLdugunu unutana kadar. 1 goL yemeden toparLanamıyoruz, bugün Yusuf Şimşek de iyiydi. Geçen senenin KartaLı tekrar uçuşa geçti. böyLe devam. Aşıcaz tüm engeLLeri. |
Takımın isteği ve agresifliği geçen seneyi hatırlatır cinstendi.umarım geriside gelir.. |
bence kontrollü bir macti,daha cok taktik savasiydi bu mac. ama ne kadar taktiksel iyi hazirlanirsan hazirlan elindeki silahlar da önemli. bence bugünkü fark kadro ve kaliteli farkiydi. tabata,bobo,yusuf,fink,ernst ve digerleri..bu adamlar mactaki farkti bence... bu takim sampiyon olacaktir tabata!!! ya tabatayi tartismak ayptir ya. bu adam cok iyi futbolcu tam 10 numara,bakin antep su an ne hallerde. tabata sezon basinda iyi calisamadi,takima gec katildi,sakatti,beklentiler cok büyüktü,mustafa hoca ona nihata verdigi sansi vermedi. bugün tayfur hoca kenarda olmasaydi,nihat veya tello sahada kalir,tabata yine cikardi 60 dan sonra inanin. bu adam gittikce daha da iyi olacaktir,biraz destek verelim... |
tabata oynamadı yusuf tabatayı oynattı! yusuf istese alamayacağımız maç yok! |
Beşiktaşımı herzaman böyle mücadeleci görmek istiyorumm..Gel Cincon gell... Yönetim futbolcu taraftar süt oğlanı galatasarayy:D |
Arkadaş Tabata geldiğinden beri söylediğim bir şey var bunu 100 kere her tabata başlığında belirttim açsak görürüz. Bu adam 10.5 numara falan değil. Bildiğin forvet bölgesi adamı. Bunu kaleden uzaklaştırırsan tamamen öldürürsün. Herifin son vuruşları ve kısa alanda dripplingleri çok iyi. Sen adamı oyun kurucu rolüne sokmaya çalışıyorsun. Tabata bunu beceremiyor 10 pastan en fazla 2 tanesi işe yarar oluyor. Ama kaleye yakın yerlerde herifin oyun zekası tamamen değişiyor. Bu maçta da gördük zaten Yusuf onun pasör rolünü alıp Tabata forvete yaklaşınca işler nasıl değişiyor anladık. Ayrıca bir ikincisi bu takım forvet oynarsa Bobo Holosko en uygun ikilidir bunu da belirtmiştik bir çok kez. Nihatı da tam tersi gol bölgesinden uzaklaştırmak lazım pas anlayışında olursa daha faydalı oluyor nihat yoksa bu gol vuruşu beceriksizliğiyle çok canımıızı yakar. Kısacası Holosko forvete Nihat kanada tercihinden yanayım ben. Maçta da genel olarak gene vasattık ama gol pozisyonlarındaki yaratıcılığımıza hayran kaldım kanatlardan hiç bir varlık gösteremeyen bir takımın tek yapabileceği hücum organizasyonu zaten kısa paslarla ortadan girmektir. Ve bunu gerçekten çok iyi becerdik dün. Her maç böyle devam eder miyiz bilmiyorum ama yapabilirsek İtalyan futbolunun Türkiye kolu olabiliriz bu tarzla :D |
Öncelikle takımın belli bölümlerde isteği bana geçen senenin Beşiktaş'ını hatırlattı hatta ilk yarı Genclerbirliğine pozisyon şansı tanımadık ancak şu da var ki oyunun özellikle 2.yarısının başında yediğimiz gol ve sonrasındaki 10 dk kadar gecen sürede bocaladık.Fakat tekrar ilk yarıdaki istekli oyuna Tabata'nın,sonradan giren Yusuf'un,Holosko'nun hatta bonus olarak da savunmanın yanında golleriyle de katkı yapan Sivok da eklenince gerçekten iyi oyunumuzu gollerle süsledik ve yanlış hatırlamıyorsam ilk defa bir maçta 4 gol attık bu sene.. Yalnız anlamlandıramadığım bir şekilde problem var o da Tello..Saçları kestirmiş sanırım bazı sorunları var ve takıma kendisini veremiyor.Geçen seneki istekli,direncli Tello gitmiş.En kısa sürede eski formuna ulaşması gerek. |
Türkiye`de Saat: 22:24 . |