![]() |
ligin sonlarına doğru hem iyi futbol oynayıp hemde derbi maçlarda rakibi kendi sahasında boğmayı bekliyorsanız onlar malesef türkiye liginde olmuyor.burda en stratejik kısım kötü oynarkende puan almaktır.Beşiktaş dün puan alabilirmiydi evet. verilmeyen penaltı verilse gol olacakmıydı bunuda bir tek allah bilir.fakat maç ın özet görüntülerinde futbol veya pozisyon yok 3dk lık özetlerde 2.40 saniye hakem hataları varsa kalkıp hakem konuşmayalım kendimize bakalım demekte saçmalıktan öteye gidemiyor malesef.kırmızı kartlar ve penaltı verilse sonuç böylemi olacaktı ? kalkıp futbolu tartışmanın anlamı yok dünkü maç için çünkü hakem maçı vermek için bir taraf belirledi bu kadar basit istersen real madrid ol hakem o niyetle sahaya çıkarsa faul bile olmayan pozisyonda atar adamı (ibrahim toraman).. böyle bir maç içinde kalkıp hakem e mazeret bulmayalım demek çok komik gerçekten |
Alıntı:
|
Ya bakin gecen senelerde kadikoyde hep iyi oynardik ama haksiz yere yenilirdik.. Misal Cisseye haksiz yere kirmizi kart, ama yine FBden ustunduk o mac, sonra Higuanin son dakikada sayilmayan golu felan.. Ama bu macta ister hakem Besiktasa 4 kirmizi verse bile benim kendime yediremedim Mustafa Denizlinin koskoca Besiktasi bu kadar korkak bukadar defansif oynatmasi.. Simdi diyebilirsinizki Nihat, Tabata ve Yusuf felan sakatti, soruyorum Inonudeki CSKA macindada mi bu futbolcular sakatti ? Veya Inonudeki GS macinda? O maclardada cok defansif kadrolarla cikip istedimizi alamamistik.. Denizli defolup gitmeli.. Irana mi gider Iraka mi bilemem !! |
denizlinin değişmesiyle olcak iş değil bu kendinizi kandırmayın hocayla birlikte defans hattı hariç heryerin değişmesi gerekiyor. Beşiktaşın durumu taktikle falan toparlancak gibi değil çok önemli transferler gerekiyor. Türkiyede altyapıdan medet ummak çok yersiz bu yüzden hiç altyapı diyemiyorum iyi transfer lazım diyorum. Altyapıdan adam çıkarabilmek için başarı sağlamış rahat bir takım olmak lazım. Yoksa türk medyası da taraftarı da altyapıdan çıkacak oyuncuya sabır gösteremiyor. transfer konusunda ise son dakikaya bırakmadan işleri geç olmadan halletmek lazım. Bu hafta içi artık hoca denizli olacaksa hemen gidecekler listesini belirlemeli onlar belirlendikten sonra da elde kalan adamlara göre boşluklar eksikler iyi kapatılmalı. Yüksek bonservisler ödemekten kaçınıp istikrarlı fizik gücü yüksek teknik kapasitesi çok iyi olmasa da vasatın üstü olan adamlar bulunup ya kiralanmalı ya da ucuza kapatılmalı. Büyük transfere gerek yok çünkü çok fazla adama ihtiyacımız var ve gerçekçi olmak gerekirse çok fazla büyük transfer yapamayacağımız da ortada. Hemen yeni sezon hazırlıkları başlamalı artık. |
Mutlaka ve Biran Önce , Kadro Düzeni Değişmeli. Artık Bazı Şeyleri gör Mustafa Hoca ! GÖR ARTIK ! |
şampiyon olamıyoruz 2.cilikte mucizelere kaldı .. bari kalan maçlarda şu gençleri oynatta neler yapıyorlar bir görelim mustafa hoca. |
Suç bu kadroyu ligin başında oluşturan ve defansif oyuncularla ilk 18 i yapan korkan gol yemeyelim mantığı ile oynayan beceriksiz Denizli'nindir.! Seneye dee bu adamla çalışıcaz seneyi de şimdiden çöpe atın. |
Yapılan tartışmalara bakıyorum da kişisel bazlı sataşmalar bizleri bir yere götürmeyeceğini bilmenizi isterim.Hepimiz Beşiktaşlıyız ve dünkü oynanan maçta hepimizinde kırgınlıkları kızgınlıkları ve üzüntüsü var.Bu hem şampiyonluk bu sene için yitirilmesinin üzüntüsü hemde hakemin yanlı ve yanlış kararlarının ve maalesef mahallenin hakkı gasp edilen çocuğu olmamızın vermiş olduğu bir durumdur. Dünkü maça gelecek olursak da eğer açıkcası hafta başından beri hepimizin bildiği bir takım oyunların olacağından dolayı zaten maça daha başlamadan 1-0 yenik başlamışken hangimiz çıkarılan kadroyu gördüğümüzde şaşırmadık.Çıkarılan kadroyu gördüğümüzde maalesef 2. golüde bize hocamız atmıştı.. Böyle bir maça çıkarken kazanmaktan başka bir çaremizin olmadığı bir ortamda 9 tane defans yönü ağırlıklı isimle takıma verilen mesaj bile bu maçı almaktan çok kaybetmemek üzerineydi. Ki bu zihniyetle sahaya çıktığımızda eminim ki bu maça başlayana kadar stresleri tavan yapan Fenerbahçe bu kadroyu gördüğünde psikolojik olarak onlardan korktuğumuzu düşünmüşlerdir. Ha takım bu dizilişe ve oyun kurgusuna rağmen iyi bir mücadele göstermiş bile olsa futbol sadece 11-11 iki takım oyunu demek değildir sadece.Bu maça ofansa yönelik 2 değilde 4 oyuncu ile başlayacak olsak eminim ki fenerbahçe çok daha baskı hissedecekti. Maçta oynadığımız futbola gelince ne yaptığımızı söyleyebiliriz iyi bir düşünmek gerek.Tamam topa çok daha fazla sahip olduk fenerbahçeye top yaptırmadık pozisyon vermedik ama ne yaptık bi düşünelim veya ne yapabilirdik.. Birincisi 10 haftadır takıma giremeyen (çok beğeniyorum o ayrı bir olay ama ) bir İsmailin sol açık mevkisinde elinden gelen mücadeleyi göstermiş bile olsa bu maçta oynaması ne kadar doğruydu.Keza son dönemlerde iyi bir çizgide yakalamış olan bir Uğurun bu maçta düşünülmesi gerekmezmiydi. Takım olarak rakibimize biz bu maçı sizden söke söke almaya geldik mesajı ne kadar verebildik.Futbol maalesef sadece mücadele değildir ve biz mücadelemizle ancak buraya kadar gelebildik.Hepsine bu mücadelelerinden dolayı teşekkürü bir borç bilirim ancak maalesef biz bu maça 2-0 yenik durumda başlarken hakem o şu yada bu gibi nedenleride ekledikten sonra zaten kazanamazdık. Bobo o penaltıyı atsaydıda aksi söz konusu olamazdı çünkü biz bu maçı hem hakemler tarafından hemde maalesef hocamız nedeniyle kaybettik. Hakemler konusunda ise canımız bu maçta çok yandı bunun için yönetimin bugün yaptığı yakarmalardan daha fazlasını yapması ve masaya yumruğunu bu sefer cidden vurması gerekmektedir.Biz bu mahallenin ekmeği elinden alınan çocuğu olmak zorunda olmadığımızı göstermemiz gerekmektedir..Ha bunu yapacaklarına dair içimde hiç bir umut parçası yok ayrı bir mevzu... |
Ya benim anlamadığım birşey var yorum yapanlardan fener neler kaçırdı diyen var fener neleri kaçırdı gerçektende ? alex in attığı gol bile pozisyon olmayan bir durumdu. İkinci yarı top oynayamadılar onun yerine çirkeflik yaptılar sahada hakem görevini üstlenen şebeklerle birlikte . Ama siz gelmiş hala Beşiktaş maçı haketmedi yok 9 defansla mı çıkılır falan filan. Alemin doğrucusu biziz zaten anasını satim başkaları bu hatalardan sonra hakem odası basar ama biz naparız M.Denizli sahaya yanlış kadro sürdü yok fener neler kaçırdı. Gerçekten de yazık . İyi valla ne güzel şebekler maçı katletsin ama biz burda doğrucuyuz ya M.Denizli maça yanlış kadro çıkarıp maçı haketmemiştik zaten gibisinden yorumlar yapsın bu kadar da doğrucu olmayın be arkadaşlar. Haldun Boysan'ın açıklamalarını bir dinleyin derim size o zaman anlarsınız bu maçta gerçektenden de neyin tartışılması gerektiğini.. |
Alıntı:
|
Zaten asıL Laflarım kodronun Güzeliğineydi! |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
delgado'nun ahı tuttu, herkes saydırıodu adama ...hiç bi iş yapmıomuşmuş, beğenmeyenler hiç bi iş yapmıyor diyenler ne düşünüyor merak ediorm .. |
Alıntı:
|
Madem tezgaha bukadar inaniyorsunuz,hakem iyi yonetse kazanirdik diyorsunuz doneleri ortaya koyun. Hadi kabul super top oynadik,feneri elimizden hakem aldi,baska hakem olsa 7-1 kazanacaktik.... Hepsine kabul. Tezgahi kim kurdu?Bu tuvaletini bile duzgun yapmayi beceremeyen federasyonla,duz yolda yuruyemeyen Oguz Sarvanin MHK simi.Yanin Aziz in istemedigi her firsatta defolsunlar dedigi bu capsizlarmi kurdu tezgahi. Guldurmeyin onlar tezgah degil saat bile kuramaz. Eger ciddi bir tezgah varsa ortada (ki ben inanmiyorum buna) ucu basbakana kadar giden bir tezgahtir bu.Ucu kongreye kadar varir ama bazi (ustune basa basa soyluyorum bazi) arkadaslarin isine gelmez bu tezgahi ortaya dokmek. Ne yapacakalar bu durumda? Ucuz hakem populasyonu yaparak oklari baska tarafa cevirecekler,cogunlugu galeyana getirecekler.Cunku elestirirken siyasete girmek yemez.Gocunacaklari seyler cikar. |
mustafa denizli bu takımda olduğu sürece her sene her derbide biz bu sıkıntıları çekeriz |
|
Bu konuda bazı arkadaşlar malesef işi kaos'a kadar götürmüşler.Eldeki kadro kötü değil herşeyden evel onu bilmek lazım.Sadece performans vermeyen bazı oyuncularla yollar ayrılmalı tek katıldığım kısım budur.Tabata fink zapo bunlar sene sonu acilen gönderilmeli.Hersene bir sürü oyuncuya verip veriştiriyoruz burda, geçen sene cisse örneğinde olduğu gibi.ama gelenler gidenleri aratıyorlar.Elimde olsa ilk önce ibrahim akın ı geri almakla başlardım.Bu kadar abartıcak bir durum yok kısaca iyi birkaç takviyeyle yeniden seneye şampiyonluğa oynıyacağımıza inanıyorum.. |
bütün söylediklerinde haklısında şu tabata konusunda katılmıyorum adam az maç oynadı iyi işler yaptı .sonra sakatlandı çoğu futbolcumuz gibi . elimizde kalması gerekir faydalı olacağına inanıyorum . |
Alıntı:
Daha sonra malum hakemin saçmalıkları geldi. O moralle bile mücadele etmeye çalıştılar. Denizliye gelince: Dakika 85 Holoskoyu alıyor. Hiç gereği yokken İncemanı alıyor. Her olumsuzluğa denizlinin bu saçmalıkları da tuz biber oldu. Ben futbolcularda zerre kadar suç görmüyorum. Siz gidin öyle bir ortamda oynayın , bakın bakalım oynayabiliyor musunuz. |
9 Kişi defansla çıkıp,o defansı da ceza sahasında kurup,Alex'i ceza sahası civarında daha ilk dakikada cirit attırırsan o maçın hakemi Sinan Engin bile olsa yeniliriz...(Koskoca Fenerde tutman gereken,ceza sahası civarında top almaması gereken bir adam var Alex ve sen onu o kadar defansif oyuncuyla tutamıyorsun)Hakem maçı katletmiştir ama birbirimizi kandırmayalım Sayın Denizli'nin fantazi kadrosu ve hayal gücünün de payı büyük.Mutlak kazanman gereken,beraberliğin yetmediği maçta 85'de Holosko giriyor.Bu nedir??Defansif kadro çıkararak yenilgiye davetiyeyi ilk önce Denizli çıkarmış,hakem de zaten gol atmak gibi bir niyeti olmayan takımımıza son noktayı koymuştur.Önce durup kendimize bakalım.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Hakem suçludur,hakemin rezil yönettiğini herkes gördü,Fenerliler bile kabul ediyor.Ortada daha enteresan durum var koskoca sezonun başarısızlığı,futbol rezillği 1 maçtaki hakeme bağlanıyor ve gündem değiştiriliyor. İlk yediğimiz gol bile enteresan Ferrari ceza sahası önünde kafasıyla Ernst'e vermeye çalışıyor Fenerliler basmış durumda orda nazik hareketler yaparken(Adamlar sertse sende sert olacaksın) top kaptırılıyor ve dakika 1 gol 1 tutman gereken 1 kişi var o da attı golü.Vur topu kardeşim tribünlere vur bostancıya gitsin top ne paslaşarak çıkma sevdası.Hakem kötüydü hatta rezildi ama adam 1-0 iken penaltıyı çaldı at Bobo at her zaman attığın köşeye at o zaman.Onu da kaçırdın,Ts maçında karşı karşıya da kaçırdın....Sonra hakemler..Tamam bu maç hakemler A.gücü-K.Paşa-G.Antep'te mi hakemler??Yapmayın ya kanmayın bu işlere.. Neyse kimseyle tartışmaya girmeyecem burada herşey belli zaten,siz öyle düşünün arkadaşım siz hakem diye yakının(Bu maçtakileri bende hazmedemedim o ayrı konu,Bursa'nın şampiyon olmamasını isteyen Bjklılar var Fener olsunmuş o da ayrı bir sinir malzemesi zaten), bütün sezonun başarısızlığını yönetim kamufle etsin böylece devam devam bravo,bizi bu kafayla çok üzerler daha...Sen desteklersin bu maçın sorumlusu hakemdir dersin ben Kadro seçimi,inanmışlık,cesaret eksikliği ve hakem rezilliği derim.Ben Takımın kötü olduğunu ve bir maçın bütün sezona bağlanmaması gerektiğini söylüyorum ok?Anlatabildim mi?Bu maçta hakemin katlettiğini görmek için zaten süper insan olmaya gerek yok 5 yaşındaki çocuk anlar sahada olanları benim derdim elimize geçen,daha önceki haftalardaki fırsatları tepenlerle... |
Alıntı:
genel sezona bakarsak zaten çok kötü başladık. onun da sonucu 4. olduk. ama ben ne olursa olsun hatalarına ragmen hocaya direk suc bulmuyorum. bobo haric forvet oyuncularmız hic bisey vermedi. bobo da insan, buraya kadar tasıyabildi. bi de hangi hoca gelse taraftarımız begenmiyor. aynı seyler bundan önceki her hoca icin söylendi. hocanın değişmesini de dogru bulmuyorum. ben ertugrulu da, tiganayı da, bosqeyi de destekledim. ama cogunluk gitsin dedi bunlara. aynı seyler mustafa hocaya da deniyor. hoca yollamanın çözüm olmadığı ortada. ondan hocadan cok, kadro güclendirilmeli. ben artık alex ayarında diil, ondan daha iyi bi oyuncu istiyorum. bi oyuncunun neler değiştirebildiğini görüyoruz. yazdıklarımı da kişisel algılama, burda konuşuyoruz, tartışıyoruz, paylaşıyoruz:top: fikirlerimiz aynı olamaz her zaman zaten |
sahaya çıkarsın rakibini ezersin hiçbir hakemde gelip galibiyeti elinden alamaz ama biz bunu yapamadık |
9 defansif oyuncu diye tutturmuş gidiyoruz burda.. benim aklıma sadece şöyle bi durum geliyor açıkcası. neden diye sorduğumda kendime herhalde ilk yarı gol yememeye oynayıp 2. yarı yorgun fener defansına yusuf gibi holosko gibi sonradan oyuna girince daha çok performans veren oyuncuları alıp sonuça gitmeyi düşündü.fakat maçın başında gelen gol tabiki bütün taktik anlayışı bozuyor. bence düşündüğü buysa hiçte mantıksız değil zira yusuf ilk 11 başladığı zaman trabzon maçında ne kadar verim aldığınıda gördük fakat geçen sene sonradan 60 ta oyuna girdiği zaman ne kadar faydalı olabileceğinide görmüştük. tabi sadece bence.. |
nerede ilhan nouma sergen nerede !! |
bu konu fazla uzamis noktayi ben koyuyum bari. 1-bu hakem yönetimiyle macda iyi oynayip , pozisyona girmeyi mi hayal ediyodunuz? sac yolma serbest, arkadan faullere kart yok, tekme atma, taban girme, kulak cekme, surata tokat vari iteklemeler serbest, penalti noktasina fidan dikmek serbest, elle oynama zaten el klasiko vb..... mac boyunca eziklerin aleyhine verilen bi kara gördünüz mü? tac atisi dahil..... 2-siz ikili mücadelelerden bu sebeplerden dolayi galip cikamassaniz tac korner ve kaleye sut atamassiniz. önce bunu aklinizdan cikarmayin. en son kadiköy deplasmaninda bize ne zaman penalti calindi? bu penaltiyi da lütfen veren hakem zorda kaldigindan verdi. daha ne anlatayim ernst in gördügü kirmizi kart tam komedi. önce faul bile calmadi sonra yan hakemin dürtmesiyle kirmizi. futbol erkek oyunudur emre. ikili mücadeleye girmeye mackan yemeyince yerde ölü taklidi yapmak geliyor aklina demi. nasil olsa hakem tanis...... simdi söyle düsünün daha 5.dk. da sivoka taban girerek baslayan fauller silsilesi dürüst bir hakem tarafindan yönetilseydi fener ikinci yarinin basinda 9 kisi kalirdi. biz de bu feneri yenmezdik ........................................dik. nokta |
87-88 gsnin şampiyon olduğu,88-89 fbnin,92-93 gsnin ve son olarak 96-97 gsnin şampiyon olduğu sezonları biliyorum..beyler aranızda hafızası ve fanatikliği sağlam beşiktaşlılar varsa bu sezonlarda beşiktaşın aleyhine ve şampiyon olan rakiplerinin lehine yapılanları bir hatırlarsanız,inanın insanlığınızdan utanırsınız..zaten bjk taraftarının diğer taraftarlardan neden bu kadar farklı olduğunun göstergesi o yıllarda saklıdır..biz beşiktaşlılar o yıllarda çok üzüldük ama şerefli ikinciliklerle onurunu,kimliğini korumasını bilen beşiktaşlılık duruşuyla övünmeyi bildik.. o yıllara bakıyorum da özellikle yaşım gereği 92-93 ve 96-97 yıllarını birebir hatırlıyorum inanın o yıllarda şimdi delikanlı geçinen ahmet çakarların kimlerin maşası olduğunu neler yaptığını çok iyi bilioruz...o yıllar adeta katledildik göz göre göre... Aslında artık beşiktaş hakkını yedirmeyen bir takım oldu biz ne dersek diyelim, son birkaç sezonu,yukarda saydığım yıllarla kıyaslarsak beşiktaşın hakkı yeniyor falan diyemeyiz...2006-2007 de fenere kendi evimizde yenilip şampiyonluğu kaybettik,2007-2008 de bobonun belediye maçında yaptıklarıyla ve fb mağlubiyetiyle,bu sezonda denizlinin beceriksizliği,yönetimin maaş dengesizliği ve futbolcuların sakatlığı yüzünden kaybettik...hakem diyemeyiz kesinlike bu son sezonlara.. bütün bunlar fbnin kollandığı ve azizin yaptığı pis hareketlerin olmadığı anlamına da gelmemekte..ama bunlar bjkyi şampiyon yapmayacak büyüklükte olaylar değil.. yukarda saydığım sezonlarda bjk kötü oynamamış,rakiplerinden çok daha iyi futbol ortaya koymuş ama masa başı oyunlarıyla kaybetmişti...şimdi ise ortada ne futbol ne de istek var... |
Anlamak istemeyenler için tekrar: Bu maçta bizi hakem katletmiştir,bunu futbolu ilk kez izleyen biri de anlar bunun başka açıklaması yok.. Amaaaa en önemli nokta şudur; Beşiktaş'ı bu sezon hakemler katletmemiştir(Hakemlerin son 20 yılda bizim aleyhimize en az hata yaptıkları sezondur belkide )Bizi katleden Sayın Denizli'nin taktik dehası ürünü sistem çalışmaları,futbolcuların çoğunun beceriksizlikleri ve yönetimin yanlışlar serisidir,bu böyledir görüşüm bir maçlık hakem hatasıyla değişmeyecektir.Aklı selim taraftar da zaten farkındadır durumun Allaha şükür.. Elimize (Diyarbakır-Manisa-Bursa-G.Antep-K.Paşa-A.gücü-Trabzon)fırsatlar geçmiş ve biz bu haftalarda toplam 16 puan kaybetmişiz Beşiktaşlı dostlarım bunlar ne olacak.Bu başlık Fener maçını hakem mi katletmiştir değil,bütün sezon hakemlerle mi gitti elimizdeni tartışmak amaçlıdır,maçı izleyen kimse zaten Beşiktaş katledilmemiştir di--ye--mez.Ama öyle diye de oturup yönetimin,futbolcuların ve Denizli'nin kendisini sorgulamamasını,hatasız sanmasını ge-rek-tir-mezz. |
Türkiye`de Saat: 08:51 . |