![]() |
Keske gelse. |
Adam niye gelsin türkiyedeki baski yok ukraynada cok iyi para aliyor niye bu yasli yasinda bu baskiyi bu stressli yola ciksinki.. ve sanki dünyada sadece lucescu iyi antrenörmüs gibi hep gündemde lucescu biraz arastirsan baska teknik adamlarda bulursun .. |
lucesku denizlinin obur sekli ayrildigi takim 5 sene kendini toplayamaz |
Alıntı:
GSden gittiginde yerine gelen Fatih Terimin 39 futbolcu yerine 4 duzgun adam almamasi, BJK den gittiginde Demirorenin tum takimi dagitip Fatih Sonkaya,Ali Gunes,Mustafa Dogan gibi abuk transferler yapmasi Luceye yuklenemez. Cok yasli takim kuruyordu derseniz bakiniz Donekst in yas ortalamasi ve S.Donekste Brezilyadan ucuz maliyetlere getirip dunya paralara sattigi gencler. Adam elindeki kadrodan verim alma konusunda tartisilmaz.Kulup olarak belirledigin stratejiyi Luceye soyle oda ona gore genclere ya da tecrubelilere yonelerek transfer yapsin sonrasina kimse karismasin.Herkes memnun kalacaktir. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Simdi BJK ye gelse Demiroren stratejisini sunsa ve deseki taninmamis ucuz adamlara yonelelim.Luce Pancu,Elano gibi adamlari bulur,dogru kullanir ve yuksek fiyata satar.Bunun yaninda hersene SL de olacagimizdan kulubun borclarida erir. Adam Perezle,Victoriayla,Florquinle Turkiye Ligini kazandi.Elinde su anki defans ve onliberolar varken kanatlar ve ontarafa nokta adamlari uygun fiyata alacaktir. Biz daha ne bekleyecezki bir hocadan. |
aman abicim ajax diyince yanlış anladın ben hollandadan örnek verem dedim o yüzden şeyetmiştim :D hadi arsenal gibi diyim o zaman :P bunlar sürekli genç oyuncuları bulunduruyodu yani benim demek istediğim lucescu gelip oraya bir sistem kazandırmadı lucescu da iyi adamlar buldu getirdi ama shaktar da bu zaten geleneksel olmaya başlamış bir düzendi BJK da bunu shaktar da yaptığı gibi yapması çok zor mesela yönetimin bakışı taraftarın bakışı medyanın bakışı bambaşka ukraynada olduğundan benim değinmek istediğim nokta bu :) ama dediğin gibi gençleri kazandırmasa da eldeki oyuncularla zaten başarıya gidebilecek bir hoca bu yüzden gelse ben de karşı çıkmam açıkçası ama yetiştirme huyundan çok bulma ve kullanma gibi bir huyu var lucescunun. Yani Luscescu asla bir tigana değil mesela. |
Ayni seyi soyluyoruz.Adam her turlu kulup stratejisine uyum gosteriyor ve basari kazaniyor.Hem maddi,hemde sportif basari olarak bunu yapacak cok az hoca var.Bu da bana gore Luceyi buyuk hoca yapiyor. Bir sistemde tutturup o sisteme uygun oyuncular bulana kadar sefilleri oynayan hocalardansa elindekine uygun sistemi uygulayan hoca ornegi.Schuster burda elestirdigim hoca tipine ornektir. |
Aslında Türkiye şartlarında en doğru bakış açısı seninki tabi ki abicim çünkü Schuster gibi hocalar gelirse en az 2 sene kalması gerekiyor sistem oturtabilmesi için Tigana örneğinde olduğu gibi Schuster ilk sene uyum sürecinde gene çok tepki çekebilir. Ama Lucescu tarzı hocalar başarıya çok çabuk ulaşacağından klübün dengelerini de bozmadan ilerlerler. Ama schuster in oynatığı oyun sistemi spesifik oyunculardan çok iyi pas yapan oyunculara dayalı abicim yani benim internette yaptığım araştırmalar sonucu vardığım sonuç bu. Adamın sistemi klasik 4-2-3-1 4-3-2-1 4-2-1-2-1 tarzı ortasahayı kalabalık tutarak pas trafiğinin yoğun olduğu bir ssiteme dayalı. Getafe de defansif ağırlıklı kadroyla da bunu uygulamış ofansif ağırlıklı kadroyla da ve belli bir standartı yakalamış ama şu an bjk ya gelirse bu ortamı bulamayacağı için başarıya ulaşması uzun sürecek. Kısacası başarı aradığımız tek kriterse Lucescu en iyi tercihtir ama Lucescu getirilirse artık onla en azından 3 sene anlaşma imzalanmalı ve ne olursa olsun onunla devam edilmeli. |
Onur gozden kacirdigin bir detay var.Ispanya ligi Real ve Barcadan ibaret zayif bir lig.Valencia ve Deportivoda yardimci aktorler.Her sene supriz bir takim cikis yapiyor.Bu seneki Atletico gibi.4-5 yil oncede Getafe yapmisti. Bu zayif ligin vasat takimlarinin futbolculari ve Basarili Milli takimlarinin hocalari bile Turkiyede is yapamadi.Real ve Barcadaki sampiyonluklar kriter olmamali hoca icin.Rikkaard gibi. Real Sociedad cikis yaptiginda ki hocalarida simdi kayiplarda.Yani Schusterin Ispanya macerasi kriter degil. Oynattigi sistem ise gecerli bir sistem.Ama cok fazla yanlis tercihte bulunan bir hoca.Futbolcu ve futbolculari oynatacagi mevkii tercihleri Turkiyede husran yasatir. |
Türkiye`de Saat: 03:11 . |