Markus Münch | 03-12-2006 21:27 | Alıntı: onurozgen´isimli üyeden Alıntı
(Mesaj 183768)
------------------------------CORDOBA--------------------------- ------------------------------RONALDO--------------------------- ----------------ZAGO-------------------------A.YILDIRIM--------- KAAN DOBRA-------------TAYFUR---GIUNTI-----------İ.ÜZÜLMEZ- -------------------PANCU-----------------SERGEN---------------- ---------------------------İLHAN MANSIZ-------------------------- Şu anda bu kadronun yarısı elinde yok Tigana'nın.Tigana da bilirdi böyle kadro kurmayı.Cordoba 33 yaşındaydı,Ronaldo 30 yaşındaydı,Zago 34 yaşındaydı,A.Yıldırım 30 yaşındaydı,Kaan Dobra 33 yaşındaydı,İ.Üzülmez 30 yaşındaydı,Tayfur 33 yaşındaydı,Giunti 31 yaşındaydı,Sergen 31 yaşındaydı,Pancu ve İlhan da 28 yaşındaydı.Şu anki takımın yaş ortalaması 100.yıldaki takımdan en az 7-8 yaş küçük.Tigana ile Lucescu arasındaki en büyük mantalite farkı bu işte.Lucescu hiçbir zaman altyapıdan çıkan bir adamı oynatmadı,genç oyunculara hiç zaman tanımadı,türk futboluna bir tane oyuncu kazandırmadı;hep hazır futbolcularla kariyeri için başarılar kazandı.Ama 1 sene sonra bütün camia hüsran yaşadı bu yaşlı kadro ile.Şimdi Tigana bunun tam tersini gerçekleştirmek istiyor.İlk senesinde bu genç kadro ile olabildiğince başarılı olup,sonraki senelerde Beşiktaş'a 90'lı yıllardaki "Altın Çağı" nı yaşatmaya çalışıyor.Ama anlayana...Taraftar ve camia adama ve ekibine biraz inanıp,sahip çıksa ve sabretse çok büyük şeyler yapacak Beşiktaş ama yok işte.Her 10 taraftardan en az 8'i Tigana gitsin diyor.Ama yönetim ilk defa herhalde arkasında duracak teknik direktörünün;zaten durmak da zorundalar.Umarım Tigana uzun yıllar Beşiktaş'ta kalır.Bu bizim için milat olacak çünkü. | [quote=Markus Münch;178583]
........
Şu anda Beşiktaş'ta kulüp kültürüne uygun gençleştirme operasyonun devam etmesini Tigananın da bu açıdan doğru bir tercih olduğunu ben de savunuyorum.
Ama herkesin ağzına sakız olmuş Luce gençleri önemsemiyor gençleştirmeye karşı diyor. 100.yıldaki kadro şampiyonluk için kurulmuştu ve bu yüzden Luce gibi yönetim de yaşlı ve tecrübeli bir kadro tercih etti. Kaldı ki harcandı diye tabir edilen gençler Sinan kaloğlu, okan koç ve bilimum gençler daha sonraki yıllarda ne beşiktaşta ne de diğer takımlarda dikiş tutturamadı. Demek ki sorun Luce değilmiş. Ayrıca shakhtarın bu seneki kadrosunu incelediğinizde göreceksiniz ki 34 yaşındaki kalecileri dışında en yaşlı futbolcu 28 yaşında. Takımın yaş ortalaması ise 25. Ve Beşiktaşın bu yılki yaş ortalaması da 25. |