![]() |
Tigana'dan Kartal'a özel ders Ligin en az gol yiyen takımı olan Beşiktaş'ta Teknik Direktör Jean Tigana, takımın dört dörtlük hale gelebilmesi için yoğun bir mesai harcıyor.... Teknik Direktör Tigana, savunma oyuncularına hücum zenginliği kazandırmak isterken, forvetteki isimlerin de defans özelliklerini geliştirmeyi amaçlıyor. Fransız çalıştırıcı idmanlarda sürekli bu tür varyasyonları deniyor Ligin ilk yarısına oranla ikinci devrede takım halinde savunmada oldukça başarılı olan siyah - beyazlı ekibin idmanlarında, Ricardinho, Delgado, Bobo, Nobre, Gökhan Güleç, İbrahim Akın, ve Burak gibi forvet özellikli futbolcular, defans varyasyonları üzerinde çalışarak bu yönlerini geliştirmeye çalışıyor. Tigana, önceki günkü idmanda, hücum oyuncularını gol yolları üzerinde çalıştırırken, defanstaki isimlerin de ataklar karşısında nasıl savunma yapacaklarını gösterdi. Fransız teknik adam, bu çalışmanın ardından bu kez defans oyuncularını hücum varyasyonları üzerinde çalıştırırken, hücum oyuncularını geriye çekerek savunma yapmalarını istedi. 'Sürekli konuşun' Bu antrenmanın ardından futbolcularıyla bir toplantı yapan Tigana, şu uyarılarda bulundu: "Çok yönlü oyuncular olmanız açısından hem savunma, hem de hücum taktikleri üzerinde çalışmalısınız. Takım halinde savunma ve hücum yapmalısınız. Saha içerisinde paslaşırken birbirinize isimleriyle seslenin, sürekli konuşun. Önümüzde çok zorlu deplasmanlar var. Sizler bu yükün altından kalkabilecek futbolcularsınız." kaynak internetspor.com "Sporun Doğru Adresi" // FUTBOL // |
tiganada gelişme var:) |
2. yarı takım daha özverili istekli oynuyor. İnşallah sezon sonu istediğimiz yerde bitirirler. |
Gec de olsa sonunda Adam oldu Tigana |
daha erken böle konusmka ıcın su 3 haftayı nası atlatacagımıza baglı |
İlk yarıdaki saçmalıklarını yapmasın bize yeter.. |
tigana adam olacak buna gülerim |
Adam Oluyo Kürdancı :) |
adam oluyorda ne demek? tigana hep variasyonlar denedigi icin siz kizmadinizmi? gökhan gükeci bir dostluk macinda sagkanata cektigi icin elestirmedinizmi?... ayrica belki tigana oyunculari hep uyayiyorduda oyuncular simdiye kadar deninenleri yapmiyorlardi.... iyi yolda olup olmadigimizi bu 3 mactan sonra görecegiz, ama bildigim birsey varki, tigana besiktasin basinda oldugu sürece ben onu destekliyecem... |
şimdi konuşmıyalm 34. hafta konuşuruz |
3te 3 yapsın kendini ispatlamış olur hem takım hem tigana |
Takım olmaya başlıyoruz bunu korursak takım olursak şampiyonuz sene sonunda;) |
tigananın değerini bilmek lazım diye eleştirilirkende söyledim şimdide söylüyorum. bu adam başka bi manteliteyi oturtmaya çalışıyor. bunu unutmayın ve desteği kesmeyelim. |
Alıntı:
|
siz hala desteklemeye adam olacak diye beklemeye devam edin ben bu adamin oldugu sürece basari gelecegine inanmiyorum adam rico yu solda delgadoyu sagda oynatior , zavalli burak bir mac sag kanat bir mac sol kanat bir mac forvet ne yapsin burak süpermann mi sonrada bazi arkadaslar tiganayi destekliyorlar ama neymis burak gitmeliymis , ben bobo diye bagrirken tigana boboyu yedek oynatiyordu , ya bu takima ronaldihoyla etoyu alsak tigana ronaldinhoyu sagbek etoyuda ön libero oynatir yine takim mac kazanamaz böyle salak bir teknikdirektör iste bu ... not : yakinda burak kalede runje nin yerinde oynarsa kimse sasirmasin sonra gol yedi diye elestiren arkadaslar olur yine-- |
birseyler yapmaya cabaliyor en azindan günü kurtarma derdinde degil... |
Alıntı:
Iste yeniden gerizekali ve sabirsiz taraftar profilimiz yeniden ortaya cikmaya basliyor. Bir kere, Rico ve Delgado kanatlarda oynamiyor, serbest oynuyor bu bir. Bunu maclari seyreden ve gozu olan herkes anlar. Ikincisi, Manisa'yi, Denizli'yi, Antep'i perisan ederken bunlari soylemiyordun, simdi mi soyluyorsun? Dun aksam zemin diye birsey yoktu ve herifler inanilmaz sansliydi, ama bizim muhtesem skorbord taraftarimiz yine bulmus cozumu! Antrenoru yollamak. Ama 1 yil sonra Tigana 8 milyon euroluk tazminatini isterse Demirorene kizmayacaksin! |
Alıntı:
2 - ben hicbir yazimda tigana iyi falanda demedim 3- kanatlarda oynamiyorsa ozamn kanatsiz bir sistem var böyle bir system olmadigina göre senin mösyö tigana futboldan sifir derece anliyor 4- ben ne tigana nede demirören besiktasimizda oldugu sürece basari gelecegini sanmiyorum 5 - madem senin tiganan iyi burak 1 hafta sag kanat , 1 hafta forvet 1 hafta sol kanat oynuyor , gökhan gülec sag kanat oyuncusumu , ibrahim toraman sag bekmi bunlar hep dogrumu.... ama fransiz hakli bizler gerizekaliyiz yada körüz siz desteklemeye devam edin hatta 10 sene inadina tigana diye bagir belki efes cupasini basari sayarsin.... |
deplaman yenilgilerinin faturaswını kime cıkarmalıyızz tiganaya mı sizce..? |
tigananın bugüne kadar yaptığı tek iş serdar gerisi yalan,felaket |
Alıntı:
|
Alıntı:
bjk4ever Forumda sürekli saygısız tavır sergilediginiz için süresiz forumdan uzaklaştırıldınız. Lütfen size karşı kötü konuşanlara karşı cevap vermeyin gereken yapilacaktır. |
sonuna kadar tigana,konyaspor macinda konya iyi oynadi ve adeta top ayaklarina yapisti konyasporlu futbolcularin yani biz istedigimiz oyunu oynayamadik daha dogrusu konya izin vermedi tigana bu tur varyasyonlari yaparken bir oyuncuyu bir kac mevkide kullanmak icin yapiyo bence bakin bugun cristiano ronaldo ya sag kanat oynuyo sol kanat oynuyo forvet oynuyo cok yonlu bir futbolcu belki bizde de bir burak forvet,sag ve sol kanat , forvet arkasi oynamayi ogrenir... |
maç ağır bi zeminde oynanmasına rağmen kadromuzda ağır zeminde top oynayacak futbolcumuzun olmadığı kanaatindeyim.ağır zeminde oynanan maçda orta sahamızın sağlam olması gerekiyor.delgado muz vede rico paşamız bu ağır zeminde iyi oynayamadılar.normal sahada koşmakla ağır sahada koşmak arasında çok fark var onlar ağır sahada gezinip durdular.skora etki edecek hiç bir hamleleri olmadı bana göre.ayrıca rico da çok top kaybetti.serdar kurtuluş belki iyi oynayamadı ama yinede serdarı oyundan çıkarmamalıydı mösyö tigana. |
Alıntı:
|
Türkiye`de Saat: 16:02 . |