![]() |
Alıntı:
Öncelikle İbrahim Akın'ı sevmiyor olabilirsin bir şey diyemem ama 1. teşhisine katılmam mümkün değil. O Denizli maçında İ.Akın Delgado'nun golünden önce İ.Akın 3 net gol pozisyonu kaçırmıştı. O golü de kaçırınca kendi kendine isyan etti sadece. Ayrıca sonra da gidip Delgado'yu tebrik etti sen kaçırmışsın. Hiç takımının attığı gole sevinmezmi? Ailton ile mevzuya gelince. Ailton gittiği her takımda problem yaratmış sorunlu bir yıldızdı. Konya maçında İ.Akın Ailton'a birçok pas atmamıştı. Tamam atması lazım; ama İ.Akın daha 21 yaşındaydı o zaman. Sen 32 yaşına gelmiş bir dünya yıldızısın. Ona tavsiyelerde bulunup, onun geleceğine birşeyler katabilirsin. Nitekim o da öyle yaptı. Hiç unutmuyorum Konya maçının heme sonunda yanında İ.Akın varken röportajında şunları dedi : "İ.Akın çok genç bir oyuncu. İlk geldiğimde antremanda sol ayağını gördüğümde çok etkilenmiştim. Maç içinde pas atmadığı anlar oldu; ama bunlar doğal şeyler. Ben İ.Akın'dan 10 yaş büyüğüm. Ona kızmam söz konusu değil. Sadece tavsiyelerde bulunabilirim." Ailton Hamburg'a imza attığı gün ise şunları söyledi :"Türkiye'de çok güzel anlarım geçmedi. Benim değerimi bilemediler. Hele bir takım arkadaşım vardı ki, saha içinde onu boğazlayacaktım." Ailton'un sözlerindeki bu yaman çelişki onun nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu anlatıyordur herhalde. Sorumluluk verildiğinde kullanamamaktadır demişsin. Abicim insaf ama. Sen 21 yaşında bir adamı 5 maç kadroya alma, sonra Gs maçına sok. 2 maç daha alma. Sonra Erciyes maçına yine sok. Bu adam Henry olsa yine verim alamazsın. Kaldı ki İ.Akın çok duygusal bir adam. Bu tip şeylerden çok çabuk etkileniyor. Ne çabuk unuttun? İlk yarı 10 maç M.Sedef'e ilk 11'de şans verildi. Ona verilen şansın yarısı İ.Akın'a verilseydi şu an Fenerbahçe ile kafa kafaya olabilirdik. Adam takibi yok ve yere basamıyor demişsin. Bu tespitlerine katılıyorum. Ama o onun oyun karakteri. İ.Akın'dan defans bekleyemezsin çünkü ona gücü ve kabiliyeti yetmez. Delgado ve Ricardinho'ya gösterilen tolerans İ.Akın'a niye gösterilmiyor peki? Ama güçsüz bir oyuncu. Buna katılıyorum. Çok güçlenmesi lazım daha. Ağırlık çalışması şart. Hücuma çıktığında oyunu yönlendirecek paslar atamadığı hükmüne nasıl vardın onu da anlamadım. Çünkü İ.Akın hep ileri ikili de oynuyor. Asıl mevkiisi olan forvet arkasında hiç oynayamadı. Geçen sene Tümer ve Sergen onu kesiyordu. Bu sene de Ricardinho ve Delgado. Hatta Burak Yılmaz. Sonuç olarak. İ.Akın'ın tek eksiği özgüven. Ona bu güveni de oynatarak verebilirsiniz. Tigana Avrupa'da adam etmek istediği oyuncuları keserek edebilir ama Türkiye'de bu böyle olmaz. Adamı keserseniz o da sizden ümidini keser ve çalışmayı da keser. Kiralık verirseniz Okan Koç gibi futbol hayatı biter. İ.Akın'ın da bitmesini istemiyorsak ona sahip çıkmalıyız ve güvenmeliyiz... |
Alıntı:
Özgüvenini kazansın demişsin ama bence zaten bunlar İ.Akın ın başına fazla özgüvenden geldi. Bence bize ilk geldiği zaman ki o heyecanını yeniden canlandırsa çok daha iyi olur. Çünkü İ.Akın çok çabuk ben oldum havasına girdi. Şimdi BJK nın avrupada en çok aranan oyuncusu olacakken neler tartışıyoruz. Gerçekten iç geçirmemek elde değil... |
Türkiye`de Saat: 03:51 . |