![]() |
Sınırsız yabancıya doğru Sınırsız yabancıya doğru Futbol Federasyonu Başkan Vekili Affan Keçeci, Turkcell Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı'nın, yabancı oyuncu sınırlamasının kaldırılması talebinde bulunduğunu söyledi. Radisson SAS Otel'de yapılan Turkcell Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı toplantısının ikinci bölümüne katılan Affan Keçeci, çıkışta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kendilerine iletilen taleple ilgili bilgi verdi. Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un, FIFA ve UEFA kongrelerine katılmak üzere İsviçre'de olduğunu ve onu temsilen toplantıya geldiğini ifade eden Keçeci, şunları söyledi: ''Biz toplantıya katılmadan önce oy birliğiyle aldıkları bir kararı bize ilettiler. Onların teklifi, yabancı oyuncu konusunda tam serbestlik. Ben bu öneriyi 1 Haziran'da Bosna Hersek'te yapacağımız yönetim kurulu toplantısında arkadaşlarıma anlatacağım ve alınacak karar yürürlüğe girecektir. Ama yönetim kurulu konuyu çok yönlü irdeler. Yaklaşık 3-4 aydır ilgili kurullarımız bu konuyu incelemekte. Hem ülkemizin geçmişteki yabancılarla ilgili durumları, hem FIFA ve UEFA'ya bağlı tüm ülkelerdeki durumlar inceleniyor. Ülkemiz için en faydalısı, en doğrusu neyse, bu kararı yönetim kurulu alacaktır. Çünkü konunun içinde, milli takım da söz konusudur. Bu bakımdan, konunun çok yönlü olarak incelenmesi gerekli. En doğrusunun olacağına kimsenin şüphesi olmasın. Futbol Federasyonu, üzerine düşen görevi layıkıyla yapacaktır. Bu karar, ülkenin yararına bir karar olarak çıkacaktır. İlk yönetim kurulu toplantısında kararımız netleşir''. Affan Keçeci, futbolda yaşanan şiddetin gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine, ''Burada futbolda şiddet gündeme gelmedi, çünkü bu konu her zaman gündemimizde'' diye konuştu. 30.05.2007 http://www.sporx.com/i/b.gif Kaynak : AA |
Beşiktaş'ı bu uygulamadan çıkarsınlar. Yoksa başkan ilk 18'in tamamını yabancı yapar(çocuğuyla birlikte cm'den oyuncu seçerler), kulübe olan borcu da 100-150 milyon dolar olur. |
bence cok kotu fikirl, olan bizim genc yetenekli futbolcularimiza oluyor.. |
sınırsız yabancıya hayırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.............. ......... |
chealsea nin sahibinin ogluda öyle yapiyormus. Oynuyormsu sonra baba bize bunu al diyormus :D |
OLmaz bişeycikler.Önemli olan dooru adamları alabilmek.... |
Bir m.topuza istedikleri paraya bak.Biz o paraya avrupadan süper sağ kanat oyuncuları buluruz.Yabancı kontejanı nı serbest bırakılırsa türkiyede o parayı haketmeyenlerin fiyatlarıda inecektir... |
Alıntı:
Birde Bu Yönden Bakalım Olaya Pls ? |
serbest olursa piyasa düşer lig kaliteli olur g.birliği şampiyonluk yarısına girer çünkü yabancı genc yetenekleri buluyo lig avrupa seviyisine yükselir haa ama bizde para yok fener çok avantajlı hale gelir |
Alıntı:
|
6 yabancı 2 de ab pasaportlu uygulama olsun yoksa işin çivisi çıkar öbür türlü |
yanlış bir karar olur |
bence sınırsız yabancı olmalı ama onunda bir kuralı olmalı mesela alınan oyunu kendi ülkesinin milli takımında olmak(a milli,ümit milli,u20,u18 gibi) birde türk oyuncular yetiştirmek için her takımın ilk 18de en az 2 ilk 11 inde 20 yaş altı en az 1 oyuncu bulundurmak ve bu 20 yaş altı oyuncu ilk 11de mecburen oynayacak oynatmayan takım hükmen mağlup sayılacak bence böyle olursa yabancı sınırsız olsun |
Sınırsız yabancı uygulaması bence çok saçma.Tamam futbol evrensel ama takımlarımız birer Türk takımı ve bu ülkede de bir sürü türk futbolcu yetişiyo.3-4 yabancı nelerine yetmiyo anlayamıyorum.Ben şahsen beşiktaşın maçlarını izlerken adlarını bile söyleyemeyeceğim çok sayıda futbolcu görmek istemem.Bir kaç tane alırsın hem onları izleriz hem kendi futbolcularımızı izleriz büyük bir zevkle. Hiç olmasın tabiki diyemem olmalı takımımızda yabancılarda olmalı olacaktır da ama tamamı değil ben buna açıkcası karşıyım... |
valla fener 20 tane yabancı alır |
umarım yalandır yoksa yandık,yabancı almaya paramız yok saten dandik dandik yabancılar alcazz hiç almayalm daha iyi...daha 15 sene şamp. olamayız ezikler lige ambargo koyarlar valla:( ins. sınırsız yabancı yapmazlar |
Ben sadece Türk futbolcuların hırslanması için istiyorum...Türkiyede yatıyolar Avrupaya gidince yırtınıyolar.Belki kalkarsa sınır burdada yırtınırlarda geliştirirler kendilerini... |
Yabancı oyuncuya koyulan kotanın kaldırılması uygulaması çeşitli kritlerle sebeplendirilerek hayata gecirildiginde turk futbolunda yapısal bir değişikligin miladi olacaktir. Bu, büyük takimların olması gerektigi gibi daha entarnasyonel bir havaya bürünmesine ve anadolu takimlarinin daha iyi futbolculara sahip olmasını sağlar. örnek vericek olursam hasan şaş galatasarayda deil sozgelimi manisa da oynayacak ve buda o takima katki yapacaktir. Buyuk takimda oynamak için ise turk futbolcusuda bilecektir ki daha guclu bir sosyo-kültürel yapiya ve calisma ile donatilmiş yeteneklere ihtiyacı olacak.Bu da Ibrahim akin ve sergen gibi yetenekli ama calismayi sevmeyen futbolcuların hayat yapilarini değişterebilecek güçte bir gerçektir. Bu karar hayata geçerse kısa vadede cok buyuk getirileri olması da pek muhtemel deil, uzun vadede bize katacaklarini dusunerek sabretmek ve de bunu kafalara bir reform gibi işaretlemek gerekir. |
bende karşıyım sınırsız yabancıya. akan paralarımıza da yazık kendi evlatlarımızada yazık. hem düşününsene sahada 11 yabncı oalcak taraftar bağıracak türkçe tezahüratlar. 11 yabancı mal mal bakacak. |
Arkadaşlar ben sanmıyorum yabancıların türk futbolunu perdeliyeceklerine.Çünkü sınırsız yabancı bu demek.Hem bi ezik böyle bişi istedi diye böyle birşey olamazki. |
Bi Ezik Değil Beşiktaş Olarak Bizim Yöneticilerimizde İstiyor.. Kaliteli Yabancı Getirecek Para Yok Bizde Eziklere Yarar Bu Başka Bişi Olmaz... |
bence 6 yabancı yeterli |
ya yabancı sınırı da olmazsa bizim yerli oyunculara hiç şans verilmeyecek...3 büyüklerde oynayamayacaklar.. sınır mutlaka olmalı bnce |
biraz akılları varsa,biraz milli takımı düşünüyorlarsa,onay vermezler buna |
Merak etmeyin hiçkimse takımını yabancılarla doldurmaz. Zaten takımı yabancılarla doldurmaya kalkan her kulüp büyük bir mali külfetin altına girmek zorunda kalır. Öyle birşey olacağını sanmam. En kötü ihtimalle ilk sene hataya düşerler, bir daha da akılları başlarına gelir. Yoksa buna para dayanmaz. |
kesinlikle yanlış kararrrrr |
serbest bırakılması kesinlikle yanlışşş belki arttırılabilir ama serbest bırakılmaması gerekirrr altyapıya daha yeni onem vermye başlamışken çok yanlışşş |
Türkiye`de Saat: 15:19 . |