shawnodese | 28-02-2008 09:49 | Alıntı: northwest_eagle´isimli üyeden Alıntı
(Mesaj 602249)
Geçen sene çok tecrübeli Tigana'nın Beşiktaş'ta ikinci sezonuydu topladığı puanla bu sene Ertuğerul Sağlamın topladığı puan arasındaki farkı bilmiyorsun heralde.İkincisi bu sene hakemler takımımıza karşı resmen katliam yaptılar.Birde bunları gözönünde bulundurursak Ertuğrul Hoca'nın başarısız olduğunu söyleyemeyiz.Ayrıca Devler liginde hepsi birbirinden kuvvetli 3 takımdan şu haldeki beğenmediğiniz takımımız 6 puan topladı.Siz işinize nasıl geliyorsa öyle davranmaya çalışıyorsunuz. | Geçen sene Beşiktaş ligi 2. bitirdi.Görüyorumki hala sonuca göre yorum yapıyorsunuz. Tigana iyi bir eğitici idi. Oyuncularımızda büyük aşamalar gerçekleşti.
Savunma hattımız az gol yiyen özelliklede az pozisyon hatası yapan bir savunma idi. o dönemde Serdar Kurtuluş, Burak Yılmaz, Bobo gibi gençler alındı. Bir çok oyuncu bireysel olarak geliştiler. Bunların başında Bobo geliyor. İyi bir ivme yakalandı ama bu sene o oyuncular büyük düşüş içindeler.
Serdar Özkan bir ara çıkış yakaladı sonra kayboldu, İbrahim kaş, hiç yapmadığı kadar pozisyon hatası yapmaya başladı. İbrahim toraman, Gökhan zan ikilisi inanılmaz hatalar yapmaya başladılar.
Geçen sene kalecilerimiz arada hatalı goller yeselerde genelde iyi maçlar çıkarıyorlardı şimdi ise dökülüyorlar.
Bana Ertuğrul sağlam'ın bir tane somut başarısını gösterirmisiniz teknik direktörlük kariyerinde. Liverpool'u yenmek mi? Rıza çalımbay Denizlispor ile neler yapmıştı UEFA kupasında. yada Del Bosque nin teknik direktörlük kariyerini anlatmaya gerek varmıydı?
Belki de aramızdaki temel fark hedeflerden kaynaklanıyor. Bence şampiyonlar liginde grubunda sonuncu olup gruptan çıkamamak başarısızlık yada Liverpool a 8-0 kaybetmek başarısızlık. Siz Beşiktaş 6 puan aldı başarılı dioyrsunuz, ben ise gruptan çıkamadı başarısız diyorum. Siz geçen seneye göre daha fazla puan aldık bu bir başarı diyorsunuz? Geçen sene Türkiye kupasını aldık bu sene ise kupadan erken elendik, üstelik geçen sene 2.ydik şu anda 3. yüz bu başarısızlık diyorum.
Tigana ile Ertuğrul sağlam'ı karşılaştırıyorsunuz? Tigana Türkiyede 2 tane Türkiye kupası kazanmadı mı? (Tigana iyi bie eğitici idi, ancak Teknik Direktör olarak benim eleştridiğim bir teknik direktördü) |