![]() |
İstifa (1) Alen Markaryan Geçen ilk yarı Sivasspor maçında yaşananlar, Belirginsizliğin eyleme özlemidir. Son Manisaspor maçının verdiği izlenimde, Tepkinin eyleme özlemidir. Cezalı Bursa maçının Adana'daki yüzü, Açlığın eyleme özlemidir. Ve benim Memati'yle beraber Kıbrıs'ta verdiğim panelde, Coşkunun eyleme özlemidir. 15 sene evvel Beşiktaş'ı yaşayanların, o zaman eteklerinde, şimdi yanıbaşlarında olanlara anlattıkları bir dönem var. Biz o zamanlar şöyle yapardık diye başlayan, sonu kimbilir nasıl şekillenen altın bir dönemin yaşatılanları. Lakin herkesin atladığı, hatta atlamak istediği bir gerçek var. Beşiktaş Tribünü Tekdir. Adana'da ayrı, Ankara'da ayrı, İnönü'de ayrı zihniyet olmaz. İnternet aracılığıyla beyinlere düşen virüslerin, yanlı gazete yayınlarıyla İnönü'ye yansımasıdır, cumartesi günkü istifa sesleri. ''İstifa'' başarılması çok muhtemel bir olayın çalkantılarıyla, satşlarıyla, ve bulunduğu makama ihanetiyle alakalı bir olgudur. Sonra ''istifa'' şarkı söyleyerek olmaz, ''istifa'' net bir protesto biçimidir, ve asla inatlaşarak cendereye atılmaz. Oturulur herkesin görüşü alınır ve ona göre hareket edilir. Biz böyle gördük..... 5 Sene boyunca Sayın Seba için protestonun zamanıdır, haydi yiğitlerim, haydi koçlarım gazlarına gelmedik. Bu hafta Fener maçı var, iki hafta sonra Avrupa kupası var takımın moralini şimdi bozmak olmaz diye senelerce direndik. Bizi ortaya atıp üzerimizden prim yapanlar, şimdi bizi insanlarla düşman edip kendileri ''dosteller''!!!! kampanyalarına katılıyorlar. Benim bayramlık ağzımı açtırmayın!!!!! Beşiktaş'ta bütün birimler görevlerini yapıyormu? Dernekler ne iş yapar? Neden bunca hakem rezaletleri varken MHK'ye yönelik bir protesto düzenlenmez? Bırakın protestoyu gazetelere neden kınama yazısı yazılmaz? 20 Senedir yaşanan Milli Takıma neden Beşiktaş'lı futbolcular alınmıyor sentezine bir çözüm aranmaz? İbrahim Toraman'ın isyanı boşunamıdır? İllaki Beşiktaş'a destek vermek için yöneticimi olmak gerekir? Bir yetersizlik varsa neden omuz verilmez? Nedir bu Beşiktaş'ın içinde bulunduğu bölünmüşlük? Beşiktaş şahsi çıkarların, kişisel düşmanlıkların kullanım aracımıdır? İnsanlar nasıl Beşiktaş'lıdırki onun yönetimindeki Beşiktaş yenilsin, benim adamım gelsin Beşiktaş böyle kazansın der? Sonra sen taraftar olarak bunları nasıl sorgulamazsın? Sorgulayanlara nasıl destek çıkmazsın? ''Yönetim istifa'' en kolayıdır, ve bir eyleme özlemdir. Bana inanın..... |
şu yazı bile hep suçu, hatayı başkalarında arama içgüdüsüyle yazılmış, alt yapısında "biz aslında çok iyiyiz ama işte izin verilmiyor" düşüncesi yatıyor, bir hata bulup o hatadan dersler çıkararak doğruyu mu bulmak istiyoruz, işte buyurun size en büyük hatamız: özeleştiri yapamamak; beşiktaş'ın bu kadar yıl sonra şu andaki durumu bile yapılan hakem hatalarına, federasyona, basına, milli takım hocalarına ve verilen seyircisiz oynama cezalarına bağlanıyorsa ve bu yazıyı yazan kişi, seyircisiz oynama cezalarını almamıza neden olan grubun lideriyse kusura bakmayın ama bu zihniyetin esiri olarak kalacaksak son 13 yıldaki 1 şaampiyonluk bile çoktur bize... |
çarşıya göre başarısızlığın sebebi dış kaynaklar diğerlerine göre çarşı peki ne hangisi doğru.çarşı hakkında yorum yazmak haddime düşmez ama çarşı dediğimiz sadece kapalı tiribün değildir çarşı beşiktaşı geçmişte kuranların beşiktaş semtinin hayatlarının merkezine beşiktaşı koyanların günümüzdeki duruşudur.çarşı hata hata yapmadımı yapmöıyomu evet yapıyo ama benim bildiğim ve inandığım da bişey var çarşının varı yoğu beşiktaştır,bunu tatışmam bile.haa bide herkes herşeyi çarşıdan bekliyo herkes çarşıyı eletirirken bide kendine baksın |
carsi bir ruhtur, ve ister kabul edin ister etmeyin her gercek besiktasli bu ruhun bir parcasidir ve bu aitlik hissiyle gurur duyar icten ice. dolayisiyla elestirilecekse 'carsi' degil 'kapali' elestirilir, ama onu da elestirmek icin once gosterdigi cabanin en azindan yarisini gostermis olmak gerekir...saygida kusur etmeyeceksin arkadas! bagirdin mi kapali kadar? kac beste cikardin bu sezon?... once payina duseni yapicaksin arkadas!... herkes herkesi elestirebilir, her goruse de saygi duymak gerekir ama bu elestiriler gelisiguzel yapilmamalidir... egolarini kendine saklayacaksin arkadas!... birakicaksin kenara, besiktasliya yakisir sekilde sikayetini dile getireceksin...bagiracaksin tribunde...olmadi bi sonraki mac daha cok bagiracaksin...kimse sana 'sus' demiyor, buyur, konus... ama besiktaliya yakisir sekilde konus... tart da konus arkadas!.. cunku hakkinda konustugun sey bir sahis veya bir grup degil! hakkinda konustugun sey bir durus, bir tavir, bir ruh, koskoca bir yurek!.....elmayla armudu ayiracaksin arkadas!... ben de 'bu yonetim defolsun gitsin' diyorum, ben de kiziyorum protestosuz gecen gunlere, benim de sabrim tasti, ben de bekliyorum tribunun bu yonetimi gonderecegi gunu... ama bunu dile getirirken besiktasli gibi dile getiriyorum...'tepki' ile 'tribun boluculugu' arasinda ucurumlar oldugu halde sen bu iki kavrami karistiriyorsan, soylecek soz yok zaten....iyi dusuneceksin arkadas!.. sen bu butunun bir parcasisin, sen bir besiktaslisin, ve bu butune dair yaptigin her hareket, soyledigin her soz bir sorumluluktur..... ve her sorumluluk barindiran hareket veya dusunce, beraberinde bir sonuc da getirir....eger sen bu sorumlulugun yukunu iyi tartmiyorsan, gelisiguzel ve sorumsuzca atip tutuyorsan, kimseden saygi beklemeyeceksin.......................yonetim istifa ulan!!!!!!!!...............forza carsi!!! |
Alıntı:
Alayına Beşiktaş..............;);) |
Alıntı:
|
Alıntı:
arkadaşım yorumlarını takip ediyorum da... sen beşiktaşlımısın gerçekten???????????????????? sürekli aşağılayan, yadırgayan, olumsuz yorum yapan bi tipsin... |
Alıntı:
ben deil 13 sene 30 sene şamp. olmasa BEŞİKTAŞ' ım herzaman onun la olurum satmam takımımı bir şampiyonluga |
Alıntı:
tabiiki... |
Alen'in dediklerinde kısmen doğruluk payı olabilir. Dernekler, kongreler, hakemler, federasyon buyuk hatalar yapıyorlar. Ancak sunu sormak ıstıyorum. Peki Yıldırım Demiroren'in Besiktas klubune verdiği anormal manevi zararın sorumlusu kimdir ? Adnan Polat'a kuyrukluk yapmasının sorumlusu hakemlermidir ? Paf takımla cıkarız diyip sonra lafı yutmasının sebebi derneklermidir ? Turkiye kupasını Haluk Ulusoy'un babasına goturmesinin sebebi basın mıdır ? Sampiyon Gs olsun demesinin sebebi hakemler midir ? Yani Alen iyi hos dedin de hani sampiyoonluktan onemli seyler vardı Besiktas icin ?? Hani durusumuz, tarzmız daha onemliydi ?? Demiroren durusumuzun,tarzımızın icine etmedi mi ? Taraftar ( yuzde 99.9'u ) bu yuzden istifa diyor. Demirorenin Besiktasın prestijini alt ust etmesınden dolayı istifa istiyor. Alen ise bakıyorum bu ve bundan onceki yazısında basarısız olmamızın nedenlerini acıklıyor. Yahu iyi de artık kimse neden basarısız demiyor ki neden biz bu kadar aciz olduk diyor. Yani sportif basarı degil milletin derdi. Sen de boyle derdin Alen. Biz 15 sene sampiyon olmamıs bir nesiliz, sampiyonluktan onemli seyler var derdin. Eeee Demiroren bu sampiyonluktan daha onemlı degerlere mukemmel sahip cıktıgı icin mi destekliyorsun ??? Yani yıllardır soylediği seylere son derece ters yazılar bunlar. Yıllarca onemlı olan Besiktaslı durusudur de, simdi Besiktaslı durusunu geberten adamı savun. Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu ??? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Hepsi yanlıs bence eleştirilerinin bana göre cogu maclarımız haksız yere kapatıldı nerde görülmüş küfürden saha kapatıldıgı tek türkiyede ve tek besiktasa diger takımlara 1 verilirken bize 3 veriyolar ceza |
sizin savunduğunuz tribünler, küfürsüz ve olaysız maç çıkarmamaya devam ederlerse, önümüzdeki yıl 3 değil 13 maç da verirler ve sonuna kadar haklılar... |
Savundugumuz sey BEŞİKTAŞ ' ımız ondan baksa hic bir seyi savunmuyorum cogu aldıgımız cezalar Türkiye Federasyonunun haksız yere verdigi cezalardır... Sevinmek icin Sevmedik Kartalım sen bir 30 sene Şampiyon olmasan bile bu can feda olsun sana.... |
Alıntı:
:) ben kendimi bildim bileli Beşiktaşlıyım. ve bu zamana kadar hemen hemen tüm maçlarını seyrettim. hem Beşiktaşın hemde diğer takımların... bir tanesinin bile küfürsüz olduğunu duymadım. her küfür için ceza kesilecek olsaydı taraftarsız oynanırdı tüm maçlar... SİZİN diye bahsettiği trübün eğer Beşiktaşlı isen SENİNDE OLUYOR... seni anlamakta zorlanıyorum.! |
Muhakkak ki maclarda küfür olacaktır arkadaşlar. Bir sahada bulunan o kadar insanı küfürsüz mac seyretmeye zorlayamazsınız. Farz edelim ki zorladınız iclerinden muhakkak bir yada iki tanesi küfüre yonelecektir. Bunun onune gecmenin hic bir yolu yok bence. Besiktas icin kesilen ve kesinlikle haksız buldugum saha kapatma cezalarına girmek bile mantıksız bence. Avrupanın hic bir ülkesinde küfürden dolayı saha cezası alan bir takıma rastlamıs deilim. Bu tarz zor durumlarda bize düşen en anlamlı görev ise Besiktasımızı kapalı veya acık diye ayırıp insanları bölmek değil. Besiktaslı olan insanların tamamını bir catı altında toplamaya calısmaktır. Elbetteki kapalının maclardaki performansı ve yaptıklarına diyecegim yok. Ancak çarşı diye bahsettigimiz ruhu da kapalı olarak nitelendirmemek gerekir diye düşünüyorum. |
güzel arkadaşlarım, fikirlerimizi birbirimize direterek kabul ettirmek zorunda değiliz, sizin düşünceleriniz, her ne olursa olsun ben beşiktaş'ı savunurum doğrultusunda, bense eleştiri yapılarak, hataları artık gözden kaçmayacak boyutlarda olan yönetim kurulu ve ilgili taraftar gruplarının ya hatalarında bariz düzeltmeler yapması ya da beşiktaş'tan uzaklaştırılması gereketiği düşüncesindeyim, her zaman da böyle olacağım, zahmet edip yanlış yorum yaptığımı söylemenize hiç gerek yok, ha bir de şu var sizin mantalitenizle, yani "hatamız falan yok, hep biz haklıyız, başkaları bizim hakkımızı yiyor, o kadar" tarzıyla bu hallerdeyiz, ama şunu kabul ediyorum: sizler taraftarsınız, adı üstünde tarafsınız, objektif düşünmediğiniz için sizleri suçlayamam ama hani diyorum beşiktaş'ı yöneten sözüm ona profesyoneller biraz bu objektiflik kavramından nasibini alabilseler ve özeleştirnin kendilerine hiç bir zaman zarar getirmeyeceğini, aksine başarılı günlerin başlangıcını oluşturcağının farkına bir varabilseler... |
Alıntı:
Zaten onlarda artık diger takımlara 1 ceza verirlerse Bize (BEŞİKTAŞ ' IMIZA) 3 katını veriyorlar nasıl işdir anlamıs degilim Millet maca stres atmaya rahatlamaya gidiyor haliylede küfür cıkıyor agızlarından dün şampiyonlar ligi final macını bile izlerken hic bi alakamız olmadıgı halde milletin agzından küfür cıkıyor mac anında bile Küfür edenler oldu moskovada yani sacma sapan cezalar alıyopruz Sagolsun Türkiye FENERASYONUMUZ |
Alıntı:
|
Alıntı:
sana fikrini değiştirmen gerektiğini değil, yer yüzünde oynanan tüm maçlarda küfür olduğunu, bunun cezalandırılmasının yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyoruz... biz hep haklıyız demiyoruz. HERKES AYNI ŞEYİ YAPIYOR diyoruz.. küfür etmenin güzel bişi olmadığının bizde farkındayız ama çıkıyor işte bayan olduğum halde ben bile ediyorum çoğu zaman... bu arada biz taraftarız da sen nesin?? yönetimden falanmısın:biggrin: |
bakın birşeyi gözden kaçırıyorsunuz, tabii ki herkes küfür edebilir, bu gayet doğaldır da, insanın anatomik yapısında argo ve küfür var ama doğal olmayan tarafı binlerce kişinin aynı anda, aynı tempoda ve müthiş bir uyumla küfür etmesi, bu baştan planlanmış, repertuarlarında olan bir organizasyondur, dolayısıyla küfür, toplu halde olduğunda cezaya neden oluyor, kural da budur zaten okursanız ve bu organizasyonu açık ara en iyi yapan taraftar grubunun kim olduğunu söylememe gerek yok sanırım... |
Alıntı:
Taraftarız Biz Cekersin Cefa BEŞİKTAŞ' ım bizi bırakma... |
Alıntı:
aynı anda, aynı tempoda küfür ediliyorsa, küfürü hak edecek olay olmuş demektir... hak edene EDİLİR...! O kadar kötü hakem hataları yaşandı ki bu sezonn kimsenin kuraldan kanundan bahsetmeye hakkı yok arkadaşım. sen burada ceza alalımı savunacağına haksız yere elimizden alınan şampiyonluğu yorumla... biz TARAFTARLAR böyle düşünüyoruz..! |
ya tartışmanızı zevkle izliyorum da alen markaryan gerçektende ne demek istedi bu istifa konusunda!!!! |
Alıntı:
tartısmayı zevklemi izliyorsun sence bu konuda bu sekilde tartısmamız BEŞİKTAŞ' ımız icin iyimidir. Resmen bölünmeye başladık.Alen Makaryan ' ın sözleri yukarda acık bir sekilde yazılmaktadır. Ordan okuyup takıldıgın kafanın karıstıgı yeri bize danısabilirsin bizde seninle konusur fikir alısverisi yaparız... İyi Forumlar... |
Alıntı:
Zevkle izlenecek bir tartışma olduğunu düşünmüyorum.. Beşiktaş taraftarı bi arkadaşımız yani; "SİZ TARAFTARLAR" diye konuşan, beşiktaş taraftarının ceza alması gerektiğini düşünenen bi arkadaşımız ile bizim yani TARAFTARLARIN arasında geçen ve son derece üzücü olan bi tartışma... istifa konusunda da metinin dediği gibi herşey açık ve net yazıyor. bir kez daha anlamayı dene...! |
Alıntı:
altına imzamı atıyorum. |
çarsı besıktasın cesur kalbıdır carsı bır ruhtur her bjklıda bır carsıdır .carsı rup degıldır turkıyde bır gercek vardırkı besıktasın uzerıne bazı oyunlar oynanıyor once yonetımı muhalefet bırbırıne dusman ettıler sonra samp. lukarımız elımızden alındı sımde taraftarı bolmeye calısıyorlar bunu nıspen az olsada gerceklestırdıler ama hıcbırzaman bolunmeyecegız aramızdakı sorunlar haledıp tekara carsı ruhunu getırecegız bunu tum bjklar yapaacak acıgı kapalısıyla butun bjk el ele omuz omuza tekrar eskı halımıze gelecegımıze ınanıyorum |
bizim burada tartistigimiz konu carsimi yoksa kufur mu.bakin bizde fenerli medya gibi kufurle carsiyi sanki ayrilmaz bir butunmus gibi dusunuyoruz.demek ki bunca zaman bosuna yanli olmamislar aklimiza ne seytanliklari sokmuslar.arkadaslar her stadda kufur var.ve bu sadece besiktasa ve carsiya ozgun degil.sadece biz koro halinde ediyoruz.ve ettiklerimiz birilerine fena halde etki ediyor. :) ornek mi.BESIKTASLI OLUNMAZ BESIKTASLI DOGULUR...... |
Alen Abi İnanamıyorum Sana. Sendemi Be Abi :( |
yönetim bişi yapamıyorsa istifa etmeli yonetim beşiktaşa zarar veriyorsa gitmeli bu yonetimin beşiktaşa ne kazandırdı neler kazandıgnı kim soyleyebilir ? |
Türkiye`de Saat: 03:30 . |