Alıntı: alperenkartal´isimli üyeden Alıntı
(Mesaj 687415)
ben sergen kandırmıyor demedim ki? delgado oynarsa 2 ön libero oynarsan forvette kimi oynatacaksın? holosko mu? Holoskoyu tek forvet oynatırsan kaybolup gider defansın arasında, Peki Nobre oynadı diyelim o da arkası dönük bekler adam gelmesini... Hadi diyelim holosko sağ kanat oynadı, forvette nobre, bu sefer hem sağ kanat hemde ileride sorunlar yaşanır holosko gol attığı maçların çoğunda ilerde oynadı...
zaten gelen oyuncudan emin değiliz sadece iyi oyuncu gelirse diye hesap yatptım elbette kötü oyuncuda gelebilir...
orta sahaya apiah tarzı bir oyuncu gerekli.... hem koşan hemde ofansa yardımı olan bir oyuncu... | o zaman sergen şöyle dedi böyle dedi gbi şeyleri yazmayalım, diğer bir konu da yazılanlar da bir düşünce yatmalı, tamam diyelim ki delgado'yu beğenmiyorsunuz, olabilir doğaldır, o zaman yerine riquelme'yi yazmak neye hizmet bir düşünce, daha iyidir, daha tekniktir, bilmem daha iyi çalım atar bunları geçelim, sonuçta delgado-riquelme ikilisi aynı tip oyuncular, bir takım olgusu onları kaldıracak yapıya sahip değilse herhangi birininb oynaması çok büyük farklılık yaratmaz, yani sen riquelme'yi şu geçtiğimiz sezonki beşiktaş 11'inde delgado'Nun yerine koysan inan çok büyük faklılık olmaz, en fazla 1 frikik golü fazla atar, ekstradan 2 uzak mesafeli gol atar, bu kadar, takım olgusuna bu zayıf orta saha kimliğinde katkısı delgado'yu katlayamaz, ha yni sezonda sağlam bir orta saha olacağını düşünüyoruz diyelim, ee o zaman delgado'yu niye gönderiyorsunuz, siz delgado'nun defansı ve presi hiç düşünmeyeceği bir oyun yapısındaki katkısını izlediniz mi ki, delgado hep, 10 kişi kalmış ve serdar özkan-tello--ricardinho'la beraber oynadığı bşb maçındaki sözüm ona rezil oyunuyla değerlendiriliyor, zorunluluktan o bölgede oynamaması gereken toraman'In oynadığı maçlarda özkan-tello'yla beraber yapamadığı şeyler konuşuluyor, ne bileyim hep alex'le kıyaslanıyor, o zaman çok beğenilen alex'i koyun bu orta sahaya bakalım o istatistikleri yapabilecek mi, ayrıca alex fb'de forvet oynuyor, bu tip oyuncular da böyle oynatılmalı zaten, çift ön libero, tek forvet, onun arkasında da bu tip creative oyuncular, ayrıca genel bir kanı var; holosko'nun tek forvet oynayamayacağı üzerine, delgado'nun çok ileride yer alacağı bu bahsettiğim orta sdaha düzeninde bal gibi oynar, bu tip yani 4-4-1-1 düzeninde ilrideki adamın en büyük özelliği müthiş sprinter veya çok güçlü olmasıdır, yani buradaki ortak nokta rakip savunmatı dengesiz yakalamaktan geçer, hem bu düzende iddia ediyorum delgado gol sayısını hatrı sayılır derecede arttırır... |