![]() |
Gol attı diye vatandaşlıktan atılıyor! Karşı takımdaydı. Vatandaşı olduğu ülkeyle oynamak zorundaydı. Gol attı. Şimdi başına gelenlere bak; Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Polonya - Almanya maçında Almanya'nın iki golünü de Polonya asıllı Podolski atmıştı. Gölü yjyen Polonya’daki muhafazakarlar oyuncunun vatandaşlıktan atılmasını istiyor. Alman milli takımı oyuncusu Lukas Podolski’nin doğum yeri Polonya’nın milli takımına attığı iki gol, ülkedeki muhafazakar politikacıları çileden çıkardı. Aşırı muhafazakar Polonya Aileler Birliği üyesi ve eski Eğitim Bakanı Yardımcısı Miroslaw Orzechowski, yabancı ülke milli takımlarında oynayan futbolcuların Polonya vatandaşlığından atılması gerektiğini savundu. Orzechowski, bu futbolcuların Polonya pasaportlarının ellerinden alınması için Polonya Cumhurbaşkanı’nı harekete geçmeye davet etti. Orzechowski, "Zaten birileri yabancı bir ülkenin renkleri altında müsabakalara katılıyorsa içinde vatandaşlığını inkár etme arzusu vardır. Bu arzu bundan daha açık ifade edilemez. Bu yüzden cumhurbaşkanı bu davranışın kasıtlı olduğunu anlamalıdır" dedi. Orzechowski, internet blogunda da, siyasi veya ekonomik mülteci olmakla yabancı milli takımlarda oynamanın ayrı şeyler olarak ele alınması gerektiğini belirtti. Anayasaya göre Polonyalılar kendileri talep etmediği takdirde vatandaşlıktan çıkarılamıyor. Geçen pazar akşamı oynanan maçta Polonya’yı yenen Almanya’nın 2 golünü de Podolski atmış, Almanların diğer Polonyalı oyuncusu Miroslav Klose de yaptığı asistle galibiyete katkıda bulunmuştu |
millet kafayı yemiş ya spor bu kardeşim |
hakan yakınıda çıkarmak lazım o zaman:p |
işe bak sen böle saçmalık olmaz |
bende hakan için sandım . |
bende hakan için sandım ve korktum bi an biz bu kadar geri bir ülkemiyiz diye |
Böyle bir saçmalık haytımda duymadım.sanki okuldan atılıyo:D |
harbi yobaz bunlar ya sanki dünya sawaşı warda gol yerine füze atmış adam... |
siyasete sokmayın futbolu allahım ya |
bende hakan için sandım.zaten öyle olsaydı o gölü yiyeni çıkarmak lazım dicektim:D |
saçmalığa bakarmısn yaa ........... töbe töbe |
Atın kardeşim, bu sizin bağnazlığınızı gösterir... |
iyi yapıyor sen başka bir bayrak altında kendi ülkene karşı mücadele veriyorsun hainlikle aynı şey aslını inkar eden bizden değil keşke bizimkilerde yapsa 80 milyon insanı temsil ediyor bizim milli takım mesela gerçi forma temsil etmiyor yazıkki ama olsun |
anlaşılan herkes hakan sanmış:D |
çok saçma bir olay napcakdı adam |
ne mantıksız şeyler yaa bizde hakan'ı atalım ozaman allah allahhh madem öyle oynatma kardeşim başka takımda futbol bu....... |
devşirme topçu olmucak kardeşim hiçbir ülkede yasa ole olması lazım hatta yabancı hoca ble milli takım yonetmemeli.ulusal mücadelelerde bnce çok saçma |
siyaseti futbola sokmayın |
polonya da almanyadan once davransaydı da adamı milli takıma alsalardı hem suclu hem gucluler |
tamamen saçmalık |
saşmabir davranış inşallah ülkesini bu davranıştan dolayı mahkemeye verir ve iyi bir tazminat kazanır ve polonyaya zarar verecek bir işte harcar |
Adam işini yaptı.Beyni olan algılayabilir yani bunu :D |
kuyruk acısı kolay değil tabi..... |
buna sadece qulunur heralde :D |
Olmaz böle sey ya sacmalık bence |
adam ilk gol de sevinmedi bile daha ne olsunb |
bence fifa genel olarak bi kural koymalı boyle oyuncular da zor durumda kalıo orn:hakan akın gibi gol atsan bi dert atmasan bi dert |
Polonya-Avusturya maçında Polonyanın galibiyet golünü atan oyuncuya ne demeli? O da Brezilya asıllı. Nolacak şimdi? Siz atarken iyi, size atılırken tu kaka... |
tamamen sacmalık kardesım yaa o zaman bızde hakan yakin atalim olurmu oyle sacmalik |
saçmalık o zman bizimde hakanı atmamız gerek böle iş olmaz ya |
bu ne ya spor bu kardeşimmm:) |
bize ne derlerse desinler asil yobazin onde gideni bu avrupalilar takmayin kafanizi iclerinde yasadigimiz icin cok iyi biliyoruz bunlari |
Geri kafalılar ne olcak :D |
Polonya'nın son dönemlerde yetiştirdiği iki spor devi; Lucas Podolski ve Dirk Nowitzki Polonya yerine Almanya'da spor kariyerlerinin zirvesine ulaşıp o formayı giyiyorlarsa bunda tek sorumlu Polonya'dır. Demekki şartlar yeterli değildi, böyle saçma uygulamalar asla kabul edilmez zaten birkaç kendini bilmezin boş lafları.. |
İlginç madem kaptırtmasaydınız ağzınızı açarsanız adam oynar oynatırlarda |
biz vatandaş olarak alalım. aureliodan iyidir. |
Türkiye`de Saat: 19:05 . |