![]() |
Bu takımlada işimiz zor.... Ertuğrul Sağlam'ın transferler hakkında yorumlarını dinledim akıl alır gibi dcğil. ''Bizim defans bölgesinde sorunlarımız var'' diyor Beşiktaşın neresinde sorun yok ki! Gs 64 gol atmış 23 yemiş, Fb 72 - 37, Sivas 57-29 --- Biz ise 58- 32 Demek oluyor ki biz hem çok gol yemişiz hem az gol atmışız. Geçen sezonu hatırınıza getirirseniz 2 maç dışında çifrt farklı bir galibiyet alamadık hayli gol sorunu çektik. Bu bağlamda Ertuğrul Hoca sadece defans oyuncusu almamanın bu sene için Beşiktaş'a yeterli geleceğini söylüyor. Halbuki defans sadece defans oyuncuları ile yapılmaz bence defans oyuncularının hatası kadar orta saha oyuncularınında Beşiktaş'ta yenilen gollerde hatası vardı. Bu sene ilk 11 de oynayabilecek bir orta saha oyuncusu alınmadı tabi Sivok orta alanda oynamazsa. İlk 11'inde nasıl kurulacağı muamma Cisse'nin gideceğini düşünüyorum. hakan toroman(serdar) -----zapot----gökhan----ibo(tello) serdar ---------sivok----delgado------aydın (tello) holosko----bobo Ertuğrul Sağlam'ın kafasındaki ilk 11'in bu olduğunu düşünüyorum ama bu takıma hem defansif hem hucuma destek verebilecek kaliteli ilk 11oyuncusu alınması gerektiğini düşünüyorum o da ''Mehmet Topuz'' Ertuğrul Sağlam'ın ilk 11'deki orta saha oyuncularından sadece top çalabilen Sivok olur yanında bir tane daha top çalan orta saha daha olması lazım. büyük maçlarda delgado'nun yerine İnceman'ın oynayacağını düşünüyorum. Fazla koşmak top çalmak değildir Tello ile Serdar Özkan koşmalaırna rağmen top çalma oranları çok düşük. |
merak etmeyin şampiyonuz inanıyorum :D |
bence bu sene çok iyi bi takım kurduk.. geçn sezonun ikinci yarısında holoskonun gelmesiyle gol sorunumuz çözüldü yeni transferlerlede defans düzeltildi,orta saha zaten iyi,tek sorun hakem hataları kaldı..bu sezon hakemleride ezicez.. |
72 atan fener değilde 64 atan gese şampiyon olmuş , senin hesabına göre çok atanın olması lazımdı , daha hazırlık döneminin başındayken insanları karamsarlığa itmeyin biraz sabır... |
Holosko gol sorunumuzu çözmüştür. Geçen sezonun ilk yarısında attığımız gol sayısı 22. İkinci yarıda ise 36. Zaten ilk devrede de 36 gol atsak (Holosko tarzı forvetimiz olsa ve Nobre coşsa) rahat şampiyon olurduk. Yediklerimize gelince, geçen sene gene ilk yarıda yediğimiz gol sayısı rakiplerimizle hemen hemen aynı. 2. yarıda farkı açmışız. Neden? 2. yarıyı Koraysız, büyük bölümünü S. Kurtuluşsuz ve Cissesiz geçirdik. Yani ön libero namına birşey yoktu. Bu sene Cissenin yanısıra Fahri, Sivok ve Uğur inceman var. S. Kurtuluş oraya hala alternatif ve A takıma alınan Necip uysal ile Koray Şanlı sıradalar. Rakiplere oranla daha alternatifli bir ortasahamız var diye düşünüyorum. -------------rüştü-------------- -serdar---zapo----sivok---seric-- ------sözkan--cisse--uğur------- -------------delgado------------ -------holosko------nobre------- Benim başlangıç 11im olurdu.Duruma göre Boboyu Holosko yerine veya Delgado yerine alıp sistemle oynayabilir hoca. Tello ise rakibin gücüne göre Sericin, Cissenin veya gene Delgadonun yerine girebilir. Zaten bizim kadar kart gören ve sakatlık veren bir takımda rotasyon sıkıntısı çekeceğimizi sanmıyorum. Klasik 4-4-2 oynarsak Delgado tarzı bir ortasaha yer bulmamız mümkün değil. bu durumda uğur-cisse-fahri den ikisi ortasahanın göbeğinde, aydın-tello-sözkan-ekremden ikisi kanatlarda, holosko-nobre-bobo-delgadodan ikisi de ileri ikilide oynarlar. |
ben bu sene inanmak istiyorum yaa güzel günler bizi bekliyoo bu kadar karamsar olmayalım evet |
rüştü serdar gökhan zapotnocy seriç serdar cisse tello delgado bobo holosko |
bu sene şampiyonuz gerisi boş. |
her yerde bir nuhalefet daha bismillah ya bırakın da bunun kararını biz verelim |
bence seric in yerine ello ora sahaya aydın daha iyi gider |
sımdı bence delgadonun kaptan olmasıyla orta sahadakı sorunlar kalkar gıbı gelıyo bana |
uğur inceman bu takımın bankosu olmalıdır. mehmet topuz da alınırsa çok iyi olur. |
Ben hücum konusunda katılıyorum ama defnas konusunda katılmıyorum 34 maçta 32 gol yiyen bi sawunma yerden yere wurulucak bi sawunma değildir ama daha iyi olması gerekir tabi bunun için iki önemli oyuncu aldık 20-25 arası yesek yeterli attığımızında 65 in üstünde olması gerekir bi arkadaşımızın verdiği örnek gibi holosko geldikten sonra 36 gol atmışız ilk yarıda da bu sayıya ulaşabilseydik ztn 70 küsür ediyordu yani bence akıllı transferler yapıldı ilk defa memnunum(bide delgadonun geldiği sene memnundum) artı olarak hücumumuza Sivok ve Zapo nun yüzde yüz katkıları olucaktır ikiside topu iyi kullanıyor ne kadar ayağa pas o kadar rakibin üstüne gitmek demektir artı seriç gibi tecrübeli bi futbolcunun yapacağı bindirmeler ortalarla sağ bekten serdarın ileri çıkmasıyla gol atmakta çok zorlanmayız. Saha dışı etkenler olmazsa güzel günler yakın bence. Hazırlık maçlarında alınan sonuçları nolur önemsemiyelim hatta hazırlık maçlarında goller yiyelim yenilgiler alalımki hataları görmş oluruz kimse unutmasınki 100. yılımızda sezon başında aek dan 5 yemiştik utanç vericiydi gerçekten ama sonra nasıl bi takım olduk herkes gördü inş hayırlı olur hepimiz için 2008-2009 sezonu. |
kim ne derse desin bu yil bizim yilimiz olacak o kadarr BESIKTASIM BENIM BIRICIK SEVGILIM SÖYLE SENDEN BASKA KIMIM VAR BENIM... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
erken gol yiyince gol atamazsın defanstan topu çıkaramazsan gol atamazsın |
tek bir yerde eksiklik var oda orta sahamiz orayi guclendiremedik orta saha gecen seneki gibi olursa yandik gene |
Fahriyi yine kafadan yok etmissiniz. Bence Fahri kesinlikle ilk 11'de olmali.. Bence bu senede isimiz çok ama çok zor, ne o öyle sampiyonuz falan demek? Orta sahada kim oynayacak muallak, aynisida forvetlere geçerli. Bu lüks bir problem, ama aslinda öyle gözüktügü gibi degil. 'Su kesin surada oynar' diyebilecek adam gibi oyuncumuz yok, bu yüzden bu senede isimiz çok zor olacaktir.. |
Alıntı:
iste bukadar basit aslinda anlatmasi cok dogru |
niz takımımıza her sene çok güvenioruz.nekadar o bizi hayal kırıklığına uğratsa da güvenmeya devam edicez.her sene olduğu gibi bu sene de güveniorum ben. |
Alıntı:
katılıyorum arkadaşa... |
Ortasahaya Uğur, Sivok ve Fahri takviyeleri yapıldı, bence yeterince güçlü fakat savunmadan 3 milli oyuncuyu kaybetmemiz işi bozdu. Sivoka türkiyede her maç penaltı ya da kart verirler stoperde oynarsa. Ortasahada ise çok iyi işler yapacağından eminim. Ayrıca ortasahanın göbeğinde sadece biri defansif oyuncuyla oynarsak işimiz zor, Sivok-Cisse-Delgado bence ortasahanın göbeğinde beraber oynamalılar. Kanatlarda ileriye dönük aydın ve holosko görev yapabilirler. |
bükres macı pek umut wermedi bana acıkcası... |
Alıntı:
Evet en az gol atan takım , bütün transferlerini defansa yaptı !!! Bence de bu takımın en büyük problemi orta sahada, oyunun iki yönünüde oynayabilen oyuncumuz olmadığı için orta sahamız çok zayıf kalıyor. Buna oyuna ağırlık koyabilen lider oyuncumuzun olmamasını da ekleyince oyunu rakip sahaya yığamayan , kendi sahasında oyunu kabullenip 3-4 kişiyle hücum edip kontraataklarla gol aramaya çalışan acayip bir takımımız vardı geçen yıl, şu yapılan transferlerle de bu sorun asla çözülemez. Yani bence de bu sezonda üçüncülüğe sevineceğiz |
Ya bugün gözlemlediğim çok başı boş hücum yapıyoruz fırsatları çok kolay harcıyoruz tam iyi pozisyon geliyo derken berbat oluo pozisyon hücuma doğru tabiki tek akıllı ve iyi giden adam Delgado ama oda toplasan maç boyu 4-5 kez yapıo biraz daha oyuna katılırsa daha rahat goller atarız.sivok doğal olarak biraz tutuk ama gözlemlediğim yapısından dolayı zapo daha iyi uyum sağlamış çünkü agresif bi kişiliği var gözlemlediğim kadarıyla sivok biraz daha zor alışan içine kapanık biri ama yinede topu oyuna sokuşları güzel yanlızca bazen tereddüt fln ediyo lige kadar alışır oda ama bende yinede bu takım ligi kasıp kavurur diyemiyorum kör topal gideriz yine ama önemli olan bu sefer derbilerde başarılı olursak ancak o şartta şampluk uzak değil. |
ilk onbir ne olursa olsun , yeterki her macta besiktasim kazansin , insallah |
At gözlüğü ile baktıkları için gerçeklerden çok uzaktalar. Problem ortasaha da. Ortasaha defansa da ofansada gerekli desteği veremiyo. Ellerinde bu nitelikte çift yönlü oyuncu yok. Hala bunu göremiyorlar. Seneye bırakın ilk 2'yi, ilk 5 bile başarıdır. Sadece göz boyamak için alamayacakları 2-3 gurbetçinin peşinden koştular. Alabilcekleri ümit milli genç gurbetçi oyuncular varken. Bu oyuncuların Trabzon'a gitmeleri tesadüf değildir. Trabzonlu dostları rica etmiştir. Sinan Engin de kabul etmiştir. Nasıl olsa hatırı sayılır dostlarının her dediğini kabul ediyor. Bi kaç iyi gurbetçi almak istendi. O da basında yer bulmak için. Sinan Engin basında yer buldukça kendisini başbakan falan sanıyor. Gündeme oturmak için yakında tesislerin balkonuna slip mayo ile çıkarsa şaşırmam. Beyefendi buyurmuş ben olmazsam ilk 5'e bile giremezler diye. Takımın gücü bu demek ki. Bunuda kendisi de biliyor. Beşiktaş Sinan Engin'in rant kapısı halini almıştır. Meydan boş olduğu için Sinan Engin istediği gibi at oynatmaktadır. Vakit geç oldu artık ama bir an önce Sinan Engin'den kurtulmak gerekiyor. Sadece menejer olarak değil. Sinan Engin'i ve Sinan Engin'e destek olan her türlü kongre üyesini Beşiktaş'tan göndermek gerekiyor. Gidişat iyi değil, üstelik son derece kötü. Altyapı'nın hesabı verilmeli. Her şeyden önce Fulya'dan Beşiktaş altyapısının çıkartılmasına göz yumanlardan da hesap sorulmalı.... Seneye UEFA da gruplara zor kalırız, ilk 5'e zor gireriz gibi görünüyor. |
Türkiye`de Saat: 01:34 . |