![]() |
İşte Dünyada ki En Büyük 20 Derbii Dünyanın en büyük derbisi olarak lanse edilen F.Bahçe - G.Saray derbisi dünya sıralamasında 18'inci sıraya geriledi. İşte yeni en büyük derbiler listesi: 100 yılı aşkın süredir İstanbul’un iki ayrı yakasını temsil eden Fenerbahçe - Galatasaray derbisi, Türkiye’de birkaç saatliğine de olsa hayatın durmasına yol açan renkli atmosferiyle dünyada ses getiriyor. Ancak yapılan yorumlara göre son yıllarda özellikle Avrupa ve Latin Amerika takımlarının futbola damgasını vurması, ilgiyi de Türkiye dışındaki derbilere kaydırdı. İşte dünya spor gündeminin prestijli yayın organı Zootoday.com’un en son yaptığı dünyanın en büyük 20 derbisinin listesi: 1. Glasgow Rangers � Celtic (İskoçya) 2. Roma � Lazio (İtalya) 3. AC Milan - Inter Milan (İtalya) 4. Barcelona - Real Madrid (İspanya) 5. Millwall - West Ham (İngiltere) 6. Boca Juniors - River Plate (Arjantin) 7. Liverpool - Manchester United (İngiltere) 8. Arsenal - Tottenham Hotspurs (İngiltere) 9. Everton � Liverpool (İngiltere) 10. Flamengo � Fluminese (Brezilya) 11. Manchester United - Manchester City (İngiltere) 12. Newcastle United � Sunderland (İngiltere) 13. Aston Villa � Birmingham (İngiltere) 14. Ajax � Feyenoord (Hollanda) 15. Sheffield Wednesday - Sheffield United (İngiltere) 16. Portsmouth � Southampton (İngiltere) 17. Benfica � Porto (Portekiz) 18. Fenerbahçe � Galatasaray (Türkiye) 19. Norwich City - Ipswich Town (İngiltere) 20. West Bromwich Albion - Wolverhampton Wanderers (İngiltere) |
valla Glasgow Rangers - Celtic maçlarının 1. olması gayet normal herşeyi ile süper bir maç oluyor özellkle celtic in kendi evinde olursa izlemeyenler varsa izlesinler onlarda hak vereceklerdir |
m. united ve chelsea macıda cok harıkaydı sampıyonlar lıgı macı harıkaydı |
Hepsini anladım tamam ama neden bjk yoq :( |
yanılmıyosam bjk-fb derbisi bi aralar 8. olmuştu şimdi listede bile yok |
Manu - Liverpool Çok süper bir DErbi gerçekten |
tabiki roma lazio maçları seyirciyi bırak iki takım oyuncuları birbirini sevmiyor nefret le oynuyorlar birde real madrid barcelona maçları var tabi figoya atılan domuz kafası hiç aklımdan çıkmıyor:) |
dünya futbolu çok kaliteli... ybancı takımlaın maçlarını izlerken çok keyif alıor insan |
YANLIŞ LİVERNO -LAZİO yu bırakmamışlar |
12 maç ingiltereden böle bi şey olamaz taraflı sıralamadan başka bi şey deil annem irlandalı ingileterede yaşadım hala gidip geliyorum orada yazan bazı maçlar derbi deil derbi bölgenin yada şehirin 2 takımı arasında oynanan maçlara verilen addır ingiliz maçlarının bazılarını dünya bilmez sunderland-newcastle(derbyshire),sheffield derby si,WBA-Wolwes,portsmouth-southampton,n.city-i.town,a.villa-birmingham gibi futbolla fazla ilgisi olmayanlardan yada ingilterede yaşamayanlar bilmez...... bu maçları çoğu kimse bilir---- glasgow (protestan british kraliyet ailesine bağlı olan iskoçlar)-celtic (katolik iskoç kardeşlerimiz scottish blood irish heart maçlaarda irlanda bayraklarını görüyorsunuz ) din ve düşünce savaşı o , lazio (ırkçı faşist italyanlar)-roma (solcu,sosyalist italyanlar), boca juniors (fakir mahalledeki insanlar tarafından kurulan)-river plate (zenginler tarafından kurulan) bu derbilerin altında kültürel,sosyal,dinsel,sınıfsal,etnik,ekonomik,men tal ayrılıklar olduğu için maçtan çok daha fazla anlam taşıyorlar dünya derbileri sıralamasına giriyorlar |
benim kendi adıma derbi kriterim farklıdır.bjk-fb maçları belki reyting bakımından fb-gs derbisinden azda olsa geride olabilir ama heyecan maç önü sonrası olarak mevzu olarak ve daha saymadıgım birsürü sebepten bjk-fb maçları potansiyel açısından 1 numaradır.gs.nin rekabette fb ile öne çıkmasının başlıca sebepleri 10-15 yıldır bazı yönetici ve basının maça yaklaşım farklılıgı ve herkesin gözünden kaçan yuzde 5 deplasman uygulamasıdır.bazıları bu uygulama başladı başlıyalı krallıgını ilan etti öncesini biz unutmadık ama. birde bu listeyi oluşturanlar ksk-gözgöz maçlarınıda es geçmiş.ipswich-norwich maçı bile konmuş ne bjk-fb derbisi ne ksk-gözgöz derbisi var bence bu listede yanlış diyorum başkada birşey demiyorum. |
Benm bildiğim derbi aynı şehrin 2 takımı olur.Yoksa benmi yalnış biliorm Yani madrid-barcelona manc.UTD-liverpool vs. |
saçma sapan ing. kulüpleri listeye girmiş ama beşiktaşım yok toplamda 25-30 bin seyircisi olan takımlar listede saçmalık bence fb-gs artık eskisi gibi olmuyor şimdilerde bjk-fb derbileri daha ateşli daha stresli daha heyecanlı geçiyor |
boca-river derbisi bence number one |
Alıntı:
|
fb-gs derbisi sadece basının ve yöneticilerin abarttıgı bi olaydir yok dünyadaki en önemli 3 derbiden biri falan filan diyeki tamamen kolpadir lazio roma olsun boca river plate olsun hepsinin futbol savaşından başka bir birlerine nefretleri vardir kültürel anlamda yaşamda fikirleri bir degildir bundanda maçları inanilmaz ateşli geçer ama ne fb-gs maçları ne bjk-fb ne gs-bjk maçları bunların hiç birinde onların %20 lik heycanı ateşi yoktur çünkü içimizde futboldan renk aşkından başka hiç bi savaşımız yoktur ne din ne siyaset ne başka bişey türkiyede gs fb derbisi bana göre son derece sıradan kalitesiz fenerin ezici üstünlügü ile biten bi istanbul derbisidir bundan 10 15 sene önce bjkfb derbisi türkiyede bir numarayken şimdi gs-fb gösteriliyo bence bunlar boş işler bakın izmirde göztepe ve karşıyaka birbirini yer durur ama bide en köklü izmir klübü altay vardir altay hep farklıdır onlara bulaşmaz aynısıda bizim için geçerli bir birlerini yiyip dursunlar varsin listede biz olamayalim önemsiz boş şeyler ama şunuda nemeden geçemicem türkiyede en iyi derbide bjk fb derbisidir neden derseniz tribün savaşı olsun yıllara gelen kapalıda bekleme savaşları olsun eşitlik sayıları derbiye göre kimsenin ezici üstünlügü olmadan 100 seneye aşkın dengeli bi biçimde gitmesi iki semtinde deniz tarafında karşı karşıya olması vs vs vs |
bence febe - gese maçı eziklerin derbilerinde 1. sıradahttp://www.besiktasforum.net/forum/i...ons/icon10.gif eziklerin efendilerihttp://www.besiktasforum.net/forum/i...ons/icon10.gif |
Bana göre ise 1. Lazio - Roma 3. Boca Juniors - River Plate 4. Celtic - G.Rangers |
bunlarin cogu derbi maci degil derbi maci ayni sehrin iki takimi mac yaparsa derbi olur barce real maci derbi degildir real atletico madrid maci derbi barce atletic bilbao maci derbidir cunki ikiside katalan dir dahada vardir nedense bjk fb maci neden derbi siralamasinda yer almiyor?? |
Şu FB-GS derbisi tamamen bir balondur. Ben 29 yaşındayım , benim 15-16 yaşlarıma kadar yani 1994-1995 yıllarına kadar üç büyüklerin birbiriyle oynadığı maçlar basında da tüm kamuoyunda da aynı heyecanı yaratır, aynı şekilde yer bulurdu. Sonra birden bire FB-GS maçları basın tarafından yılın derbisi , yüzyılın derbisi, dünya derbisi gibi yakıştırmalarla lanse edilmeye başlandı. Dünya derbisi dedikleri bu derbi hangi Avrupa kanalında canlı yayınlanıyor? Hangi Avrupa gazetesinde yer buluıyor? Tamamen balondur. Yukardaki derbilerin hemen hepsinin çok önemli olmalarının sebepleri ya mezhep çatışması , ya sınıf çatışması yada siyasi çatışmalara dayanır. Örneğin İskoçyada Celtic katoliklerin , Rangers ise protestanların takımıdır. Lazio aşırı İtalyan milliyetçilerin ,Roma ise karşı siyasi görüşte olanların takımı. River Plate , Arjantinin zengin kesiminin, Boca ise yoksul kesimi temsil eder. Bu sebeplerle bu derbiler bir futbol maçından çok sınıfların üstünlük mücadelesine sahne olur ve çok önemlidir. FB-GS balonunun ne önemi var Allahaşkına bana bunu anlatsınlar... Dünya derbisi dedikleri bu maçları hangi Avrupa kanalı canlı yaynılıyor ? |
Yuh bea ezikler ve cinconlar bile listede var :( |
Saçmaca yapılmış bir şey, konuşmaya gerek yok bu yüzden... |
Lazio - LİVORNO... Forza Livorno :rock: |
Alıntı:
Livorno tribünlerinin tamamı komünisttir ve halkın takımı olarak bilinir. Lazio ise asker takımıdır ve faşist lider musollini'nin takımıdır. En önemli derbiler genelde sınıfsal çatışmalardan çıkar.bu verilen derbilerden en büyüğü (bence) boca-river maçıdır. Ama Beşiktaştan sonra desteklediğim takım durumu ne olursa olsun Livornodur. FORZA LİVORNO. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
türkiye değilde yabancı takmınların herhangi bir maçına rastlasam izleyince zevk alıyorum adamlar adeta topla dans ediyorlar... |
Başta derbi nedemek onu tartışmak lazım mesela benim bildiğim kadarıyla aynı şehrin takımları arasında oynanan maçlar derbi oluyor yoksa benmi yanlış biliyorum öyle ise barcelona -- realmadrid bu listede olmamalı aynı şehir takımı değil galiba bir iki maç daha var listede doğrusu nedir bilen varmı yoksa benim bildiğim doğrumu arkadaşlar |
Bzılarının derbiyle uzaktan yakından alakası yok.Manu-Liverpool derbisi olmaz bir kere derbi aynı $ehir takımları arası oynanır.Bence listede kesinlikle plate-boca 1.olmalıydı.celtic rangers 2. |
biraz abartili bir liste olmus milwall macinin dunyada kimsenin umursadigini sanmiyorum |
roma lazio milan inter her zmn süper |
Benim sıralamam 1)Roma-Lazio 2)River-Boca 3) Celtic-Rangers .... Birde kisisel bir ekleme. Listede yok ama Besiktas-Fener benim icin cok anlamlı. Onlara koyduk mu dunyalar benim oluyor. 4-3luk macta Korayın attıgı golun tekrarını 1000 kere izledim. Bir insan her izleyisinde sanki gol canlı atılmıs gibi sevinir mi??? Ben hala seviniyorum :) Cok yendik itleri ama o macta hakemin yaptıgı serefsizlikleri hatırlayanlar, o macın neden o kadar anlamlı oldugunu anlarlar!!! |
Türkiye`de Saat: 12:32 . |